ЈЕВТИНА РАДНА СНАГА НА БАЛКАНУ

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
36.547
Ко свеприсутну непороменњиву сви владари сваке државице Балканске истичу јевтиноћу у своме простору утицаја.
Сви хвале свије јефтине изворе воде, јевтине руднике, јевтину храну, јевтине надничаре.
То што је једни другима нуде и јевтино поклањају дају продају ... ккавога парадокса ... трећи скупо плаћају ...

Исти што јевтино профдају и купују нису нимало зачуђени да је за трееже све поскупело 100% ...
у јединој реалној 'валути' ... времена проведенога на раду и новостворених добара за прве и друге
елем трежи стварају два пута више добара али добијају надницу за коју могу купити упола мање него пре декаде

први и други су препоносни стрмоглавим растом цена некретнина на 2 000 ... 3 000 ... 4 000 евра по квадрату
званично расту ... на папиру .. на тараби ....

видећемо хоће ли 1 000 станова по 5 000 квадрат који се набацује на тас економије и вуче

осталих 100 000 објеката да називно имају цену од 1 000 евра квадрат трајати ...

и доклен ће први и други имати користи од
јефтиноће трећих ...

докл еће цена радне најамне снаге вештачки бити депресирана науштрб цена роба и услуга
.. ( не баш свих ) свих врста

Poslednja izmena:
Ja mislim da su ključ za veći standard/veće plate građana domaće firme, po mogućnosti državne.Što?
Iz prostog razloga što smo mi ovdje jeftina radna snaga, OFR, da ne kažem sluge, dok se razvoj novih proizvoda, marketing i sve ostalo što podrazumijeva dobro plaćena radna mjesta nalazi u matičnim zemljama kompanija. Domaće firme međutim (ukoliko nisu nekakvi dobavljači, kad radiš kod dobavljača to dođe kao da radiš kod slugine sluge) sav razvoj, marketing i sve ostalo KLJUČNO moraju biti u matičnoj zemlji, što znači da dobar razvoj te firme prati istovremeni rast plata u kraju u kojem se nalazi.

Međutim, za tako nešto je potrebno konstatno ulagati u obrazovanje i izraditi dugoročne planove razvoja, zašta kod nas često nema neke političke volje, jer to košta poprilično puno para a kratkoročno ne obezbjeđuje neke glasove kod birača, jer se rezultati tog rada tek mnogo kasnije vide.

treba svi da prodamo stanove koje smo kupili za 20 maraka za vreme Slobe Slobode i da počnemo da se bavimo biznisom

А они који нису купили Станове ?

- - - - - - - - - -

Ne mojaju ko ti to kaze.. Nego će biti tamo gde je pamet i uslovi za rad...

Памет услови зарад услови за одлазак услови за останак ...

Back