JEVREJSKA KLETVA....

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Da li znate šta je ?

Ne, ne znate !
Osim u slučaju da ste je doživeli...
Veće muke ne postoje.

Na moju žalost, ja znam šta je...
Sa jezom i nelagodom prisetim se, pokatkad,
toga strašnog vremena.

Emocije ? - Kao bogataš, završio u Aušvicu i ostao živ !

Poslednja izmena:
Imao pa nemao?

Da... doživeo sam... ali čim više nemam... možda nisam stvarno ni imao...

Što te ne ubije, to te osakati...

Upravo tako !
U jednom periodu svoga života, tako su se poslagale kockice da sam živeo
u gornjem stepenu hedonizma.....
Išao sam dotle da sam siromasima, sasvim nepoznatim ljudima poklanjao novac,
ređe stvari.
Posebno, kad tumaram ulicama, upolovačen, tražeći društvo....
U stranoj zemlji....
Izlazio sam iz vrhunskih hotela i svečanih večera, jeer me nerviraše licemeri.
A, onda na pijačnoj tezgi pio do jutra sa klošarima.
Na, rastanku, svakome po paklo cigara, koje nikada nije pušio, lova za dva- tri piva,
koja nikada nije pio i po nešto keša....
Govorili su da sam iz Vasione, ne verujući odakle sam došao...
I tako desetak godina !

-----------------------------------
A, onda se okrenu sve tumbe, rođače....
Sedam neprekidnih godina nemaštine i propasti.
Stajao sam na rubu gladi, ako ne i u njoj....
Sam, pomoći ni od kuda.
Sedam godina.
Znaš šta je bilo !?
Nervirao sam Boga...
U jednom momentu se brecnuo, rekavši - "Druškane, mnogo si se raspištoljio....!
Sada ću ti pokazati šta je život !"
I, tako je bilo.
U ovu nebesku kaznu duboko, duboko, verujem.....!

Upravo tako !
ređe stvari.
U stranoj zemlji....
Na, rastanku, svakome po paklo cigara, koje nikada nije pušio, lova za dva- tri piva,
I tako desetak godina !

Sam, pomoći ni od kuda.
Sedam godina.
Znaš šta je bilo !?
Nervirao sam Boga...
I, tako je bilo.

Meni se to 2 put desilo,mislim ozbiljnija ta 2 puta.

I to,kada je krenulo da mi se desava,tacno sam taj trenutak osetio kao neki napad na mene.

Godinama pre toga,bilo sta da dotaknem pretvori se u zlato,zovu me ljudi da mi daju,vrate pare a ja nemam vremena,pa me mesec dana cekaju da mi vrate pare :roll:

A onda od odredjenog trenutka,sve sto taknem raspadne se,ma i kad dobijem novac(veci) ostane mi u rukama 3 sekunde.

- - - - - - - - - -

Edukuj se ....
Ili, možda, više voliš ličnu spoznaju ?
Bujrum, rođače !

Nemam gde,zivim u pravoslavnoj drzavi a ne u Izraelu tako da nemam gde uciti o jevrejskim kletvama.

Meni se to 2 put desilo,mislim ozbiljnija ta 2 puta.

I to,kada je krenulo da mi se desava,tacno sam taj trenutak osetio kao neki napad na mene.

Godinama pre toga,bilo sta da dotaknem pretvori se u zlato,zovu me ljudi da mi daju,vrate pare a ja nemam vremena,pa me mesec dana cekaju da mi vrate pare :roll:

A onda od odredjenog trenutka,sve sto taknem raspadne se,ma i kad dobijem novac(veci) ostane mi u rukama 3 sekunde.

- - - - - - - - - -

Nemam gde,zivim u pravoslavnoj drzavi a ne u Izraelu tako da nemam gde uciti o jevrejskim kletvama.

Uticaj jevrejske kletve nije omeđen državnim granicama.
Pol, rasa i veroispovest su bez uticaja na pojavu!
Možda, samo delimično, na trajanje.

A sada ću ti objasniti kako i zašto....?

Kad Jevrejin krene u pos'o i "rikne", svi se Jevreji udruže,
pomažu i dižu ga na noge.
Ako se ovom bezveznjaku propadanje u biznisu dogodi ponovo,
pomažu ponovo....
Ako mu se desi i treći put, niti ga ko pomaže, poznaje i uvažava.
Puštaju ga da potone.....

Iščupaj koješta korisno !
Čudni su putevi Gospodnji.....
Šta znaš ...?

Sta ce ovo na psihologiji, ova pseudonaucna glupost? Just asking..... :roll:

I btw da si racionalan i kriticki nastrojen, logicki k'o sto nisi, shvatio bi da postoji kontradikcija izmedju tvog izlaganja ponasanja i krajnjeg zakljucka o osobinama boga....
Takav bog ili ne postoji, ili nije onakav kako ti projektujes svoje osobine i zamisli na njega.....Ti projektujes svoju grizu savesti koja je izraz iracionalnosti na njega, da bi ti bilo lakse, da bi imao utehu i "instant lako objasnjenje sta ti se desilo u zivotu". A sve to zbog traumatizacije i stresora koji ti se desio, sto bi bio nepovoljni uticaj spoljasnje sredine na homeostazu neurot4ransmitera u tvom mozgu....

Elem, svoje bogatstvo si trosio, ne tako da budes kao snob Zeljko Mitrovic npr, pa tek kada te otruju i primas konjsku krv i jedva ostanes ziv, prestanes da budes psihopata, nego pocnes da dobijas empatiju prema ljudima, nego si trosio onako kako i treba - POMAZUCI LJUDIMA, ISPUNJAVAJUCI IM ONE MALE HIROVE I POTREBE, KOJE NOSE TAKVE FRUSTRACIJE CEO ZIVOT (npr neko umre i ne zadovolji tako malo a opet frustrirajucu zelju da npr bar jednom u zivotu popusi box Marlbora i popije litar Dzek Denijelsa).

Delio si ljudima, kupovao, usrecio ih, stavljao im osmeh na lica.....

I kao satro, zbog svih tih dobrih dela, bog te kaznio....

Ma daaaaaaj covece, to je tako imbecilno da ono....Kao sto rekoh - takva verzija boga i ne postoji ili ne postoji uopste bog, sto je visoko verovatno, pogotovo ako imamo u vidu da je postojalo u glavam ljudi oko 3000 bozanstava i svaki covek misli da je bas njegov bog jedini pravi i pravilna verzija dok je ateista za ostalih 2999 bogova i bozanstava....

Kao sto sam rekao - standardna procedura gledana naucno - Ljudi usled stresora i traumatizacija, infantilnih potreba, projektuju svoje osobine, emocije, htenja, zelje, nagone, razmisljanja na jedan tako uopsten i okrugno pa na cose pojam, a to je pojam boga.

Tako da pricajuci o bogu i njegovim osobinama to moze i biti jedan lep projektivni test vernika, pogotovo onih zaslepljenih, tacno vidis sta sve projektuje IZ SEBE, SVOJE, na nesto NEPOSTOJECE, ili u najmnanju ruku receno - za nesto sto nikada nije dokazano da postoji, i kako izgledi stoje - nikada nece ni biti maltene dokazano, jer je prevelika verovatnoca da je to samo fikcija homosapiensa usled rada njegovih mozdanih neurotransmitera.

Poslednja izmena:
Gde je trebalo ?
U Ljis ....
Šetaj, bolan, ne budali !

Ne znam gde, ali znam zato da ne treba ni na jednoj NAUCI DA BUDE. Nista licno, samo da se drzimo pravilnika foruma.

Zbog ovakvih stvari NAUKA psihologija je na veoma losem glasu, kako kod naucnika egzaktnih "prirodnjaka", tako i kod obicnih laika koji je dozivljavaju kao popodnevnu razbibrigu i tumacenje zelja iz kafe.

Ne znam gde, ali znam zato da ne treba ni na jednoj NAUCI DA BUDE. Nista licno, samo da se drzimo pravilnika foruma.

Zbog ovakvih stvari NAUKA psihologija je na veoma losem glasu, kako kod naucnika egzaktnih "prirodnjaka", tako i kod obicnih laika koji je dozivljavaju kao popodnevnu razbibrigu i tumacenje zelja iz kafe.

Ako žele neka premeste !
Ništa nemam protiv ....

Upravo tako !
ređe stvari.
U stranoj zemlji....
I tako desetak godina !

Sam, pomoći ni od kuda.
Sedam godina.
Znaš šta je bilo !?
Nervirao sam Boga...
I, tako je bilo.

ne da sistem repku, al kao što znaš ovo nije mesto za otvaranje...
a to da lažnih prijatelja svuda oko tebe dok je dobro nemoj meni da pričaš
sad imam jednog za kog bih u pola noći po najvećem nevremenu krenuo da pomognem i još dvojicu na koje mogu da računam ponekad
i jedna malo neobična pomoć iz inostranstva koju još nisam uzvratio...

savet?
nema...
odgovor?
moraš da ga nadješ u sebi, menjati odjednom ceo život nije laka stvar
ali čekaj...
ljudi dožive nesreću ali onu pravu gde ostanu invalidi...
bez nogu u kolicima bez ruke pa na štakama...
ALI ŽIVE!

ti imaš obe ruke i noge jel tako?
šta bi oni dali da to imaju ponovo...

dakle ti si sebe ubedio da si nesrećan
ne do ti Bog da izgubiš i to što ne vidiš da imaš
od mene toliko a ti pamet u glavu
javiće ti se prijatelji kad staneš malo na noge
u medjuvremenu će samo usputno pitati za tebe u svojim egoističnim razgovorima
izmedju problema sa virusima na telefonu, koji kliner bolji i da li si došao ponovo do para
e takvih mi pun kufer

pomažu i dižu ga na noge
.
pomažu ponovo....

Šta znaš ...?

Nonsens.
Ziveo sam dugo sa njima,radio,drzavljanin sam Izraela,pravoslavac sam,nisam jevrejin.
Porodica hoce da pomogne ako moze,ali je kod njih sekel kao kuca,crkni ali od patra se ne odvajaju.
Jevreji su najveci radnici,i najvece skrtice ,na svetu.
I najveci prevaranti.Nema zemlje u raspadnutom komunizmu gde oni nisu pokupili pare da ih "cuvaju". I nasi lopovi su ,prvo preko kipra,a onda pare u izrael. I Jezdu su jevreji izvukli iz srbije,sleteo avion "u kvaru" a vec u budimpesti organizovana konferencija za stampu.
jevrejska kletva,kobajagi ,je "dabogda imao pa nemao".Nije to jevrejska kletva,to je cista logika gubitnika kojih ima u svim narodima.To i jeste tesko.

Jevreji su...cigani su...Gejpederi su...... Romi su.....Zene su Amerikanci su..Hriscani su....Ateisti su........ najveci, najmanji, naj ovo naj ono....

Aman ljudi, to se strucno zove u psiholoskim udzbenicima - generalizovanje, stereotipije, halo efekti, fasizam, seksizam, rasizam, diskriminacija, ksenofobija itd.

"Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju."

Mislim da razumem šta je Bukovski hteo da kaže ovim… Nema čoveka, dok ne propati… To nekako… Uljudi…

ne da sistem repku, al kao što znaš ovo nije mesto za otvaranje...
a to da lažnih prijatelja svuda oko tebe dok je dobro nemoj meni da pričaš
sad imam jednog za kog bih u pola noći po najvećem nevremenu krenuo da pomognem i još dvojicu na koje mogu da računam ponekad
i jedna malo neobična pomoć iz inostranstva koju još nisam uzvratio...

savet?
nema...
odgovor?
moraš da ga nadješ u sebi, menjati odjednom ceo život nije laka stvar
ali čekaj...
ljudi dožive nesreću ali onu pravu gde ostanu invalidi...
bez nogu u kolicima bez ruke pa na štakama...
ALI ŽIVE!

ti imaš obe ruke i noge jel tako?
šta bi oni dali da to imaju ponovo...

dakle ti si sebe ubedio da si nesrećan
ne do ti Bog da izgubiš i to što ne vidiš da imaš
od mene toliko a ti pamet u glavu
javiće ti se prijatelji kad staneš malo na noge
u medjuvremenu će samo usputno pitati za tebe u svojim egoističnim razgovorima
izmedju problema sa virusima na telefonu, koji kliner bolji i da li si došao ponovo do para
e takvih mi pun kufer

Uvažavajući sve tvoje ljudske i drugarske namere,
moram ti reći da si na prvom levom koloseku....
A, ne putuješ za Lapovo.

Koga ti hrabriš, bre ?
Ajde, pomakni se malo.
Prevazišao sam ja to, poodavno....

Ali, opisao sam fazu iz života, koja može biti prekretnica.
U mom je bila !
To stanje je, rekoh. trajalo sedam dugih godina....
I prošlo.
Nema više hedonizma, ali nema ni surove nemaštine....
Sećanje na jevrjesku kletvu još dugo će tinjati u duši....!

- - - - - - - - - -

"Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju."

Mislim da razumem šta je Bukovski hteo da kaže ovim… Nema čoveka, dok ne propati… To nekako… Uljudi…

Kad se nađe na margini, tek, postaje istinski čovek !
Da, slažem se....

pomažu i dižu ga na noge.
pomažu ponovo....

Šta znaš ...?

Ma znam,al' to nema veze sa Jevrejima, ja se bar nisam zakacio ni sa kakvim Jevrejem,pretpostavljamz:D

Sta ti imas da kazes na tu temu,brate moj napaceni z:D

Mada ja mislim da je to kazna za bahacenje,tako sam osetio.

Kad se nađe na margini, tek, postaje istinski čovek !
Da, slažem se....

E ovaj deo mi se svidja i to bi mogla biti odvojena tema, Patnja otvori oci i promeni coveka, to je istina, ali rezultat zavisi od toga da li se patnja izdrzi, ili ne. I na koji nacin se izdrzi. Od toga zavisi da li se neko "uljudi", ili "uzivotinji". Svakog ceka provalija u zivotu u nekom obliku, ali prozivljavanje iskustva te provalije uopste ne mora da znaci da ce neko da se "uljudi". Samo retki se "uljude" ja bih reko, a gomila nema snage za to, nego krenu da ujedaju, prodaju se, kradu, otimaju... U dobru je lako biti dobar, na muci se poznaju junaci. Ima jedna Nice-ova izreka povezana sa ovom temom:

“To those human beings who are of any concern to me I wish suffering, desolation, sickness, ill-treatment, indignities—I wish that they should not remain unfamiliar with profound self-contempt, the torture of self-mistrust, the wretchedness of the vanquished: I have no pity for them, because I wish them the only thing that can prove today whether one is worth anything or not—that one endures.”

Da li znate šta je ?

Ne, ne znate !
Osim u slučaju da ste je doživeli...
Veće muke ne postoje.

Na moju žalost, ja znam šta je...
Sa jezom i nelagodom prisetim se, pokatkad,
toga strašnog vremena.

Emocije ? - Kao bogataš, završio u Aušvicu i ostao živ !

Evo ti predlog za Srpsku kletvu: Nemao, pa imao!

Da li je moguce posteno stvoriti nesto? Jeste. Tesko je, ali moze. Ako neko uspe posteno iz nicega stvoriti nesto znacajnije, to se otprilike dovodi na nivo cuda, nemoguceg... Znas ono, KAKO!?!?!? Neverica, muk... Onda nastupa tornado, udruzeno zlo kojem je cilj da ti unisti, ili oduzme ono sto si stvorio.. Taj stepen agresije i zlurade zelje koji nastupi u narodu... tesko se recima moze opisati. Oslobodjena zavist je toliko jaka, da se otezavanje i sikaniranje desava na svakom koraku i to od ljudi kojima si decu u krilu ljuljao. Momentalna izolacija uz neizbezno vredjanje, podmetanje nogu, izmisljanje i sirenje laznih prica.. Uspeh se ne prasta! Uspeh na posten nacin je najgora uvreda koja postoji. Prst u oko iz zaleta. Kao da si ih maljem udario po sred cela sve redom. Kao da si im sa trubacima dosao na sahranu majke... Sposobnost je osobina junaka iz filmova i u realnom zivotu ne postoji... Nema sanse da ti priznaju sposobnost. Nema sanse da kazu, svaka cast matori! Svaka ti cast sto si to uspeo! Vec sam probao jednom da zapocnem temu o tome koja je cena uspeha, ali je odziv na temu bio veoma stidljiv. Znaci, nije frka ako dobijes na loto-u, to ce reci, ih, sreca.. Frka je ako posteno stvoris. To je neobjasnjivo, nerealno... Neoprostiva uvreda...

E ovaj deo mi se svidja i to bi mogla biti odvojena tema, Patnja otvori oci i promeni coveka, to je istina, ali rezultat zavisi od toga da li se patnja izdrzi, ili ne. I na koji nacin se izdrzi. Od toga zavisi da li se neko "uljudi", ili "uzivotinji". Svakog ceka provalija u zivotu u nekom obliku, ali prozivljavanje iskustva te provalije uopste ne mora da znaci da ce neko da se "uljudi". Samo retki se "uljude" ja bih reko, a gomila nema snage za to, nego krenu da ujedaju, prodaju se, kradu, otimaju... U dobru je lako biti dobar, na muci se poznaju junaci. Ima jedna Nice-ova izreka povezana sa ovom temom:

“To those human beings who are of any concern to me I wish suffering, desolation, sickness, ill-treatment, indignities—I wish that they should not remain unfamiliar with profound self-contempt, the torture of self-mistrust, the wretchedness of the vanquished: I have no pity for them, because I wish them the only thing that can prove today whether one is worth anything or not—that one endures.”

yup, to jeste zanimljivo pitanje...

evo i jedna druga perspektiva, by don Huan...

"Šta će biti s čovekom koji od straha pobegne?”
“Ništa mu neće biti osim što nikada neće naučiti to što treba. Nikad neće postati čovek od znanja. Biće, možda, siledžija ili bezopasan, uplašen čovek; u svakom slučaju, biće poražen. Njegov prvi neprijatelj dokrajčiće njegove želje.”

Upravo tako !
ređe stvari.
U stranoj zemlji....
I tako desetak godina !

Sam, pomoći ni od kuda.
Sedam godina.
Znaš šta je bilo !?
Nervirao sam Boga...
I, tako je bilo.

Тешко је живети са сећањима на своје успехе када си у каналу....

Тако се и ја сада сећам када је по 10 девојчица одједном било заљубљено у мене, а данас ме ниједна неће и десет година нисам пипнуо женско

и ајде сада буди паметан и не премотавај филм по 1000 пута како ти је било некада лепо

Тешко је живети са сећањима на своје успехе када си у каналу....

Тако се и ја сада сећам када је по 10 девојчица одједном било заљубљено у мене, а данас ме ниједна неће и десет година нисам пипнуо женско

и ајде сада буди паметан и не премотавај филм по 1000 пута како ти је било некада лепо

Jbg, kome ne prija da se seti takvih životnih perioda ?
U sivilu današnje svakodnevice !

Poslednja izmena:
Upravo tako !
ređe stvari.
U stranoj zemlji....
I tako desetak godina !

Sam, pomoći ni od kuda.
Sedam godina.
Znaš šta je bilo !?
Nervirao sam Boga...
I, tako je bilo.

razumem te o cemu pises
izgleda da i ja bas to prolazim trenutno
isusov put sto bi se reklo

a inace jevrejska kletva je uvek "imao pa nemao"

Back