Jevreji i njihove zasluge

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sada sam saznao da je umro 2004:( Laka mu zemlja

Pisao muziku za :

Totall Recall
Gremmlins 1 i 2
Star trek
Alien
Alien nation
Rambo
Momci iz Brazila
Niske strasti
Summ Of All Fears (Najveci strah)
Capricorn One
Omen (predskazanje)
Poltergajst
Tora! Tora! Tora!
Papillon
Masada
Lionheart
The Shadow
Air Force One
The Haunting
The Mummy
L.A. Confidential

Covek je bio Genije!
http://www.jerrygoldsmithonline.com/40_years_of_film_music_2005_soundtrack.html

Alekasandar2:
Postoje jevreji po veri

U Engleskoj jevreji ne postoje, ali postoje Englezi Jevrejske veroispovesti, Jevrej je vera a ne narod, kao sto Musliman je Srbin, tako i Jevrej moze da bud Srbin.
Inace jesu sami se Jevreji deklarisali kao Srbi Davidove vere, a prvi primer Antisemitizma je izdvajanje Jevreja po veri, jer antisemitizam ne znaci negiranje Jevreja kao naroda,, naprotiv, vec izdvajanje Jevreja kao posebnog naroda od celine nacije samo zbog njihove vere.
Inace svi pobijeni Jevreji u Ausvicu, bili su nemci, Poljaci, Rusi, Srbi Jevrejske veroispovesti

Izraelci su nacija, ali i Arapi su Izraelci. Inace jedna moja poznanica udata je u izraelu za Arapina, ona za sebe kaze da je Izraelac.

Potpuno se slazem sa tobom. Biti antisemita, u stvari, znaci, biti antienglez, antinemac, antirus, antifrancuz, antibebipilula, etc.
Imam jednu poznanicu, Engleskinju, koja je udataza Indusa, i zivi u Indiji. Njen suprug, za sevbe kaze, da je Englez, i da su svi indusi, zapravo Englezi tamnije puti.
Takodje, imam poznanika, Pakistanca, koji je ozenjen Engleskinjom, i zivi u Engleskoj. Njegova supruga se oseca kao Pakistanka. Pakistanci su nacija, a Englezi su Pakistanci, svetlije puti.

Uh...nesto mi se vrti u glavi. Idem da prilegnem. Pritisak, sta li je?

dr.koki:
E mislim da bi i rec antisrpstvo trebala da se zabrani. Stvarno izgleda da smo samo mi dobri, radimo, pronalazimo. U svemu bre najbolji, ali jbg ceo svet se urotio protiv nas. Svi nas mrze i hoce da nas sabotiraju. Cim neko na svetu nesto postigne a nije Srbin, odmah kazemo da je antisrbin i da je ukrao to od nas. Stvarno smo mnogo pogan narod i stoke. Sramota me je sto sam deo ovog naroda. Najvise bih voleo da odem u taj Jerusalim i da zivim i radim sa tim istim "antisrpskim" Jevrejima.
@satarichar
Ako te bas toliko interesuje za Olbrajtovu, ona je u tim ratovima bila samo PR, drugi ljudi su vodili ratove. I znam je odlicno posto se je za vreme svih tih ratova stalno cula sa mojim pokojnim dedom koji je cuvao dok je bila dete.

Ako je to istina da je tvoj deda cuvao jevrejkinju olbrajtovu ili uopste jevreje, onda vi niste Srbi nego neprijatelji Srba. Jevreji su uvek bili neprijatelji svake nacije, posebno Srba i Rusa. Milan Nedic je spasao milione Srba, zato sto je pomagao nemcima. Jevreji su zasluzili sve najcrnje.

Andreavk:
je li...mi skrenuli sa teme :) ...Jevreji i njihove zasluge....pored komunista, patriota, cetnika, muslimana, katolika... dosli i oni na red....kao da ovaj narod nije dovoljno sludjen pa nekome treba da ga uvede u kolktivnu paranoju dodajuci toj listi nove imaginarne prijatelje i neprijatelje

Jevreji upravljaju amerikom. Nisu mudzahedini najveca pretnja Srbima, nego jevreji. Jevreji podrzavaju mudzahedine, dokle kolju Srbe. Jevreji su sirili satanizaciju Srba po svetu.

Alekasandar2:
Jevreji su iskljucivo veroispovest.
Jevreji i Arapi su isti narod, jedan genetski kod, kao Srbi, Hrvati i Muslimani.
A postoje opet dve vrste onog stoi mi nazivamo Jevrejima, Sefardi i Askenazi. Sada neznam koji su koji, ali jedni su originarni jevreji sa bliskog istoka, a drugi su azijski narodi. Imas "Arapske Jevreje", delove, iako male, Arapskih nacija koji su primili Judaizam, ili Jemenske Jevreje, ili si imao Etipske jevreje, koji nisu vezew imali sa Izraelom sve do 70-ih kada su masovno prebaceni u Izrael.
Znaci, genealoski gledano, ima razlicitih vrsta Jevreja. Nesto kao kada kazes Pravoslavac, ali ima nas mnogo, Rusa, Bugara, Srba... Razumes?

Lista Jevrejo-Britanaca
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Jewish-British_people

Извини, али мислим да си много тога веома измешао и направио праву папазјанију. Уосталом, ако је википедија извор Твога знања, онда немамо о чему даље да се дописујемо. Али ипак, знај

ИЗРАЕЛ је држава, Израелац значи држављанин Израела који можда могу бити чак и ја.

ЈЕВРЕЈ је нација (а друга ствар је што они вековима нису имали своју државу па су разбацани по свету свако од њих привидно примао туђу веру и изјашњавао се као припадник нације у окружењу у коме живи.)

ЈУДЕЈСТВО и НОВОЈУДЕЈСТВО је ЈЕДИНА вероисповест Јевреја и то

Јудејство обухвата Стари завет кога су се држали све док није Римски цар Адријан савладао њихову устанак под Бар Кохбом (132-133.год.) И РАСЕЈАО ЈЕВРЕЈЕ ПО ЦЕЛОМЕ РИМСКОМ ЦАРСТВУ.

НовојудејствоУ новим условима као што су Хришћани Старом завету додали Јеванђеље, тј. Нови завет тако је и Новојудејство старозаветном Јудејству додало нове књиге: ТАЛМУД, КАБАЛУ, ЗОХАР И ШУЛХАН АРУХ.

Ово што написах је тако и другачије не може бити !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back