Jetra

giravaru

Primećen član
Poruka
633
Opet ja.... Izvinite sto stalno kukam... Ali nemam sa kim da pricam. Bila sam juce kod gastroenterologa i eto novog iznenadjena... Ziva opet nisam.. Sve mi je u redu od unutrašnjih organa ali imam dve manje ciste na jetri od 15 i 11mm. Ocajna sam... Rekao mi je da dijareja nije od cisti... Da nije strasno da se samo prate ulztazvukom.... Ali ja od jutros placem... Jer mislim da to moze da se pretvori u rak. Stvarno mi nista, ne ide od ruke... Ne jedem... Ne pijem... Na ocajna sam. Dal ima neko slican problem? Jer odo za stomak a izdajem ubijena u pojam.... Kaze mi sestra rodjena.. Smiri se.. Jetra se sama regeneriše.. Mozda i ne stanu same od sebe.. Ali to ja ne cujem....

Opet ja.... Izvinite sto stalno kukam... Ali nemam sa kim da pricam. Bila sam juce kod gastroenterologa i eto novog iznenadjena... Ziva opet nisam.. Sve mi je u redu od unutrašnjih organa ali imam dve manje ciste na jetri od 15 i 11mm. Ocajna sam... Rekao mi je da dijareja nije od cisti... Da nije strasno da se samo prate ulztazvukom.... Ali ja od jutros placem... Jer mislim da to moze da se pretvori u rak. Stvarno mi nista, ne ide od ruke... Ne jedem... Ne pijem... Na ocajna sam. Dal ima neko slican problem? Jer odo za stomak a izdajem ubijena u pojam.... Kaze mi sestra rodjena.. Smiri se.. Jetra se sama regeneriše.. Mozda i ne stanu same od sebe.. Ali to ja ne cujem....

sestra ti je dobro rekla, jetra je u stanju da se oporavi iz prilicno jadnih stanja, samo treba vremena. i naravno zdrave ishrane i zdravog zivota. smiri se i nemoj odma razmisljati o najgorem, stres takodje skodi.

Jedi med i koristi kašiku maslinovog ulja svaki dan ne brini se za sve treba vremena, i strogo pazi da ne piješ alkohol na dane kad uzimaš lekove mora da odrediš dan posebno samo za to !

Poslednja izmena:

Nemoj se toliko potresati. Posavetuj se malo sa nekim stručnim ljudima šta treba da promeniš u ishrani i načinu života da se to reguliše i to je to. Nije prijatno saznanje da ti bilo šta nije u redu u organizmu ali vidiš da je i sam doktor rekao da nije ništa strašno. Ih, šta sve može da se pretvori u rak...

Ne, ne pretvaraju se u rak, a obicno i ne rastu nego ostaju takve kakve su.
Trebalo bi da odes za dve-tri godine ponovo na kontrolu da vidis da li ima promena,,
operisu se samo vece ciste, te tvoje nisu vredne pomena.
Lekari, specijalisti kazu isto sto i tvoja sestra, ali ne da ce nestati same od sebe nego
da nisu vredne pomena.

Ne, ne pretvaraju se u rak, a obicno i ne rastu nego ostaju takve kakve su.
Trebalo bi da odes za dve-tri godine ponovo na kontrolu da vidis da li ima promena,,
operisu se samo vece ciste, te tvoje nisu vredne pomena.
Lekari, specijalisti kazu isto sto i tvoja sestra, ali ne da ce nestati same od sebe nego
da nisu vredne pomena.
Hvala mnogo si me smirila. Hvala od srca.

Hvala mnogo si me smirila. Hvala od srca.

Ma ja te razumem potpuno, svako od nas bi posizio da mu kazu da ima neku cistu
negde u telu, nego Bog te pita koliko ih svako od nas i ima samo ne idemo kod lekara,
a i nista nam ne smetaju. Ovako je stvarno kako sam napisala, postoje ciste recimo na
materici ili jajnicima koje moraju da se operisu, a u princiou mogu i ove "tvoje", ali
lekari kazu da tu moze samo stete da bude a apsolutno nikakve koristi.
Idi ti za dve.tri godine u tu istu ordinaciju gde si i sada bila pa ako ti kazu da su iste
zaboravi na njih za vjek i vjekovma.

• Podržavam
Reactions: DUH
Ja imam od 2005.-te i od tad čekam da umrem...u početku što kaže george surutku (fuuuuj, bljak...)
Nemoj rakiju, gde alkohol na jetru, ali smiri se.
Ja pijem pivo dnevno, da se opustim od kojekakvih strahova.

A imam još svakakvih fizičkih problema, sve neke tako niti su bolesti niti nisu bolesti, čudne stvari mi se dešavaju, na primer pljuvačne žlezde se s'vremena na vreme zapuše, to znači nateknu kao zauške izgleda, sačekam 10 ak minuta i "splasnu", niko od doktora ne zna kako se to leči, samo jednostavno "nije opasno" i tačka.

Oće to kad si malo napet i ljut a za rak kažu da je dobar čaj od Borovih iglica, žito, med i maslinovo ulje nisam taj čaj još nabavio u radnji ga nema mora preko interneta da se naručuje.

Poslednja izmena od moderatora:
Pre vise od 25 godina su mi na UZ pronasli na levom bubregu par cisti i imao sam mnogo mulja u tom bubregu.Prethodno sam izbacio kamen iz mokracnih kanala,ne znam koliko je bio,jer sam pao u nesvestod bolova.To mi je receno da je zbog tog bubrega,jer cim se iole prehladim,on uspori rad i onda se od tog mulja prave ti ostri kamencici,koji prave probleme mohracnim kanalima.Pre 10-ak godina sam ponovo isao onako cisto da vidim da li ima promena po pitanju tih cisti,jer sam mnogo puta imao problema sa mokrenjem i levim bubregom.Ciste,niti su se povecale niti smanjile,a doktor mi je rekao da to nije nikakav problem i da ne treba da se sekiram zbog cisti,vec da pazim,kad se oznojim da se odmah presvucem,da se majica ne susi na meni,jer je moguce zbog usporenosti rada bubrega ponovo dodje do nekog kamicka,koji moze da mi pravi probleme.Dakle nemoj se plasiti tih cisti,mnogi od nas ih imaju,po nekom delu tela,ali nisu opasne.Gledaj ti sredi pitanje dijareje na svaki nacib.I onda ces manje misliti i o drugim stvarima u organizmu.Od straha nemas nista,samo sebi pravis psihicki problem.

To je jako čest nalaz na UZ.
Opusti se.

Mislite… zivi se sa tim i to je to? I da molim boga da ne poraste!!!!
Da, to mislimo. Moja prva reakcija je bila da ja neću sebi dozvoliti da ništa ne uradim, međutim doktorka koja je baš stručna mi je rekla da ću veću štetu naneti "ako čačkam", pod "čačkanje" mislim na biopsiju. Ne diraj!
Što se dijareje tiče, to ti je zbog stresa, mnogo se plašiš i nerviraš, šta ćeš, prosto neke stvari moramo da prihvatimo.

Ja imam od 2005.-te i od tad čekam da umrem...u početku što kaže george surutku (fuuuuj, bljak...)
Nemoj rakiju, gde alkohol na jetru, ali smiri se.
Ja pijem pivo dnevno, da se opustim od kojekakvih strahova.

A imam još svakakvih fizičkih problema, sve neke tako niti su bolesti niti nisu bolesti, čudne stvari mi se dešavaju, na primer pljuvačne žlezde se s'vremena na vreme zapuše, to znači nateknu kao zauške izgleda, sačekam 10 ak minuta i "splasnu", niko od doktora ne zna kako se to leči, samo jednostavno "nije opasno" i tačka.
[/QUOTE

Ako mogu ja da pomognem za plkuvacne zlezde... Nasa cerka ima macku i hoce da se plkuvacne zlezde povecaju kako kaze dr hoce od drzanja zivotinja itd.. Itd.... Dobije antibiotik panklav popije ono se povuce i posle par meseci opet. Mada to joj se desava lo i pre macke. Vadila ltv.. Ok je... Radili joj ultrazvuk sve ok... I bas tako.... Tako je kako... Rece dr.

Jel tebi ciste miruju? Vi imate i lep staz. Ruku na srce smirili ste me... Jos saznam da i sestra od tetke ima isto 13 godina isto 2 ciste i da joj je receno da NE dira nista.... Mnogooo mi je lakse.....

• Podržavam
Reactions: DUH
Drago mi je ako sam od pomoći.
Hvala na informaciji o pljuvačnim žlezdama, ja nikad nikoga sa ovim problemom ne znam, znači ipak ima ljudi još.
Da, na kraju ispadne "ne diraj ništa".
Pozdrav!

Back