euridika
Ističe se
- Poruka
- 2.608
Gledam kako je sve strašnije i strašnije širom zemlje. Kako se snalazite? Jesu li vam muški uključeni u neki vid odbrane od poplava? Spremate li zalihe vode i hrane ili nema mesta panici?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gledam kako je sve strašnije i strašnije širom zemlje. Kako se snalazite? Jesu li vam muški uključeni u neki vid odbrane od poplava? Spremate li zalihe vode i hrane ili nema mesta panici?
Nije dobrovoljac niti ce biti!Brat je bio"dobrovoljac"za spas Srba u Hrvatskoj,vratio se u kovcegu.Odtad,za mene,svako nek brani svoje.
Drzava je sarlatanska i svoj posao prebacuje na narod i izaziva u njemu osecaj krivice ako pojedinac nista ne preduzme.Onda nam drzava i gospodar Vucic,dobrovoljac crvenog krsta plus premijer i nije potreban.Zasta placamo porez kad nemamo nikakve zalihe za opste narodnu odbranu,vec i ako se prijavis da ides,moras poneti svoje cizme,svoj nepromocivi skafander i svoju kabanicu.
Zao mi je tih ljudi,imam rodjake u Sapcu i okolini,sve im je unisteno po selima a znaju da im drzava nece nista pomoci,zato i ne zele da napuste svoje domove i ne odazivaju se na pateticne pozive gospodara Vucica!
Ne mogu ni da zamislim kako se osećaš i koliko je to što si napisala strašno, ali...jbg, ima ali. Nije isto odlazak u rat i odlazak 100ak km dalje. Pri tom ljudima koji su u ugroženim područijima baš ništa ne može biti lakše od toga da li im je veliki vođa simpatičan ili ne... A što se poreza tiče, pa složili smo se da nam ne treba vojska, zar ne. Mada, meni je i dalje groteskno da se ljudima koji gube sve bilo ko "ruga" u fazonu- tako ti je za koga si glasao-la...Nije dobrovoljac niti ce biti!Brat je bio"dobrovoljac"za spas Srba u Hrvatskoj,vratio se u kovcegu.Odtad,za mene,svako nek brani svoje.
Drzava je sarlatanska i svoj posao prebacuje na narod i izaziva u njemu osecaj krivice ako pojedinac nista ne preduzme.Onda nam drzava i gospodar Vucic,dobrovoljac crvenog krsta plus premijer i nije potreban.Zasta placamo porez kad nemamo nikakve zalihe za opste narodnu odbranu,vec i ako se prijavis da ides,moras poneti svoje cizme,svoj nepromocivi skafander i svoju kabanicu.
Zao mi je tih ljudi,imam rodjake u Sapcu i okolini,sve im je unisteno po selima a znaju da im drzava nece nista pomoci,zato i ne zele da napuste svoje domove i ne odazivaju se na pateticne pozive gospodara Vucica!
Ne mogu ni da zamislim kako se osećaš i koliko je to što si napisala strašno, ali...jbg, ima ali. Nije isto odlazak u rat i odlazak 100ak km dalje. Pri tom ljudima koji su u ugroženim područijima baš ništa ne može biti lakše od toga da li im je veliki vođa simpatičan ili ne... A što se poreza tiče, pa složili smo se da nam ne treba vojska, zar ne. Mada, meni je i dalje groteskno da se ljudima koji gube sve bilo ko "ruga" u fazonu- tako ti je za koga si glasao-la...
ovo ko da je vucic namestio da skuplja bodove,iz beograda da ide 1000 ljudi u p materinu da spasava,zar obrenovac nema mlade sposobne muskarce nego su svi matori invalidi zatoceni u kucama,pf
Svaki narod ima predsednika bas onakvog kakvog zasluzuje. Ponekad pomislim da je Vucic i vise od onoga sto zasluzujemo.
Ovakav stav narodu je nametnula upravo vlast!A to nije tacna konstatacija,jer ni jedan narod ne zasluzuje ovako nesto.
Ovce ne mogu biti odgovorne za nestrucnost cobanina-mislim figurativno.
Slazem se ja sa tobom,ali nije narod kriv sto nemamo dobrog cobanina medju nama.Zato smo uvek i trazili vodju medju tudjincima.A,nema naroda koji nema cinkarose,lopove,profitere itd.Srbija nikad nije imala pravu vlast, vlast koja vodi racuna o narodu. Svako od nas je Milutin i svako bi imao materijala da pise svoju knjigu ali odrzalo nas je to sto nismo merili po vlasti nego po brizi za brata, za komsiju za kuma.
Kukavica, dezertera, profitera oduvek je bilo i bice i svi redom izgovor za svoje ponasanje traze u vlasti a vlast da je i najgora birana je od naroda i traje od danas do sutra a Srbija ostaje.
Ocigledno nisi shvatila poentu mog posta.Nije bitna kilometraza iako tebi izgleda bezbednija odbrana od poplava,ocigledno nije tako.Jer ako obuceni vatrogasac biva utopljen,sta da ocekujes od strucno neosposobljenih muskaraca?Drzava mora odvajati sredstva i obucavati spasioce PRE nego se desi katastrofa.To prvo.Drugo,idiotski su mi apeli gospodara Vucica,pardom radnika crvaenog krsta,da ljudi iz Subotice putuju do npr Vranja da spasavaju Vranje.Svaki grad tj svaka Opstina mora PRE katastrofe biti spremna za istu,a ne da se moli bogu da do nepogode nece doci.
Trecene rugam se ja nikome,familija mi je u okolini Sapca potopljena i famili cu pruziti pomoc.Unisteni su im vocnjaci,povrtnjaci,stoka je podavljena.Ti ljudi inace jadno zive,a sad su ostali goli ko od majke rodjeni.Brane se gradovi,koji kad se voda povuce za tri dana mogu biti umiveni i oprani,a sela,stoka, oranice,se ne obnavljaju tako brzo!