Jeste li srećna osoba?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da je četvorka od pet realni maksimum. Ne treba sve imati u životu. I dok si između 3 i 4+ onda si zadovoljna i recimo srećna osoba u životu.

Da, to je taj san koji te gura napred. Bez njega bi bili mrtvi a živi.
Da bi ostala zdrava osoba moraš balansirati i čuvati se. Mada ako imaš loše karte, nije do tebe ta osnovna stavka sreće i radosti u životu pojedinca - zdravlje.
Posle toga je društvena odgovornost i deljenje vremena sa drugima. Od ljubavi pa do poslovnih obaveza.

Najviše "pričamo" sa samim sobom.

Da bih dostigao četvorku mora da se promeni dosta toga. Ali ne može na silu...
Ne mislim da su lose karte podeljene. Nekad imam vise srece nego pameti. Ali, mislim da je bitna I nasa percepcija problema koji nam se desavaju. Ako neko ima katastrofican pristup svemu sto mu se desava, naravno da ce biti nesrecan u zivotu I govoriti kako mu je zivot dao "lose karte". Jednostavno shvatis da je to deo zivota, put kojim moras proci. Kada tako poslozis stvari mislim da je sve ostalo lako...

Ne mislim da su lose karte podeljene. Nekad imam vise srece nego pameti. Ali, mislim da je bitna I nasa percepcija problema koji nam se desavaju. Ako neko ima katastrofican pristup svemu sto mu se desava, naravno da ce biti nesrecan u zivotu I govoriti kako mu je zivot dao "lose karte". Jednostavno shvatis da je to deo zivota, put kojim moras proci. Kada tako poslozis stvari mislim da je sve ostalo lako...
Mislio sam na one koji se rode sa slabim genetskim materijalom. Bolesti najviše.
Sa onim koji nemaju mogućnost napretka(manjak podrške, slabo obrazovanje, minimum mogućnosti). Na takve karte sam mislio.

Iako je sve jedna surova nameštaljka.

Umrla kraljica umreće i korona...
Promena je jedino što je nepromenjivo...

Recimo moja surova sreća je da sam izgubio mamu kao mali.
A druga blagonaklona je moja ambicija koja se ispunila pa moj manjak pameti dozvolio da srušim kulu od karata pa da sada opet pivotiram život s pozicije dvojke. Umesto da sam jaka trica sa ili bez zvezdice u srcu...

Mislio sam na one koji se rode sa slabim genetskim materijalom. Bolesti najviše.
Sa onim koji nemaju mogućnost napretka(manjak podrške, slabo obrazovanje, minimum mogućnosti). Na takve karte sam mislio.

Iako je sve jedna surova nameštaljka.

Umrla kraljica umreće i korona...
Promena je jedino što je nepromenjivo...

Recimo moja surova sreća je da sam izgubio mamu kao mali.
A druga blagonaklona je moja ambicija koja se ispunila pa moj manjak pameti dozvolio da srušim kulu od karata pa da sada opet pivotiram život s pozicije dvojke. Umesto da sam jaka trica sa ili bez zvezdice u srcu...
Lepo si rekao, to jeste surova sreca. Gledao si na zivot sa jedne drugacije strane. Niko nije konstanta u tvom zivotu, osim tebe. Svi odlaze, svi mogu da odu, ali ti ostajes sam sa sobom. Sreca I nesreci kad deca ostanu mala bez roditelja je to da nemaju za cim da zale. Ne moze da ti nedostaje nesto sto nikad nisi imao, ne moze da ti nedostaje osecaj gubitka jer nisi spoznao osecaj imanja...
Zato je sreca relativna stvar I zavisi od nas samih...

Iz nekog razloga, verovatno zbog literature koju sam čitala, razlikujem sreću od radosti/vedrine. Mada bi neko rekao da su sinonimi.
Srećna sam onda kada osećam neke posebne emocije, kada mi je lepo. A vedrina je širi pojam i ima veze sa nečim dubljimm neka vrsta pozitivnog stava prema životu, budućnosti itd.. Pa se često dešava da mislim da jesam pozitivna i vedra kao osoba ali ne i posebno srećna :)

Ovih dana tj nedelja, skupilo mi se svašta nešto, pa nisam nešto ni jedno ni drugo.. srećna ono baš odavno nisam bila.

Da li mislite da ste srećna osoba?

Da li je sreća smisao života? "Rodi me majko srećnog, pa me u djubre baci". Da li smo unaprijed predodredjeni da budemo srećni u životu ili smo svojim pristupom i načinom života naučili i tako spoznali pravu sreću?

Kako da znamo da li smo srećni? Mnogi koji uistinu i jesu, to pitanje sebi ne postavljaju niti im pada na pqmet. Valjda, ako smo zadovoljni životom, ako smo kao osoba ispunjeni nekim unutarnjim mirom, blagostanjem, ako smo bezbrižni i ako smo pronašli ljubav svog života, onda sa punim pravom možemio reći da smo srećna osoba.. ili barem nešto od toga.

Da li vas male stvari čine srećnim ili vas teško šta može učiniti srećnom i zadovoljnom osobom?
Ipak.. budimo srećni što dišemo, što smo zdravi i živi, što imamo hljeb na stolu.. zašto ne bi bili srećni ako smo dobra i poštena osoba?
Da li je sreća životni izbor? Da li sreću možemo naći i pored svih nekih okolnosti koje nas pritiskaju, more..?
Jel ti beše lajkovao/la onoj nesretnici koja mi je rekla "što čitaš ono što ti se ne sviđa" kad sam pitala za pojašnjenje teme? Molim odgovor. Može i na pp. Zaključan je, ali kao mod imaš pristup. Hvala.

Apropo teme. Sreća nije smisao života, ako od sreće praviš svetu kravu i očeuješ da ćeš samo sretan u životu biti, a ako nisi, onda propast sveta.

Ljudi inače prave svetu kravu od sreće, pogotovo na način na koji to holivud predstavlja. Zato su odgojene generacije danas koje oma oće da se bese ako ne ide sve kako žele. To je ne samo van svake pameti, već i zlo i pokareno. I, da, mislim da se radi namerno, da se namerno takve gluposti promovišu. Jer, da nije namerno, onda bi svaki teoretičar zavere imao platformu, ali kako su ukinuli, ne znam, Aleksa Džonsa - a nisu raznorazne Ane Bučević ili još pogubnije individue koje insistiraju na sreći kao jedinom smislu i cilju života?

Normalan (mrzim tu reč, normalan) čovek može očekivati da u životu bude zadovoljan i smiren, na miru sam sa sobom, i ČAK JE I TO većini nedostupno. Ali je barem realno izvodljivo. Večita sreća je neizvodljiva, i ko god je očekuje, da je stalno oseća, u najbojem će slučaju završiti u dubokoj depresiji.

S tim u vezi, sreća kao sreća ne može i nije životni izbor. Prvo zato što bi najpre valjalo odrediti ša se pod "srećom" podrazmeva. Ako se misli na holivudski prikaz, onda se tome ne ne može već NE SME težiti, obzirom da je neizvodljivo i loše ćete završiti.

Ako je definicja "sreće" drukčija, onda možemo razgovarati o kakvoj se definiciji radi i na osnovu nje diskutovati.

Sreća kao nešto apsulutno ne postoji .
Čovek u sebi ima toliko raznih osećanja , raspoloženja.
Zadovoljstvo i sreća..
Slični termini , ali ne i isti , a mnogi ih stavljaju u istu fioku.

Za sebe bih rekla da sam kombinacija osećanja.
Danas ovakva, sutra onakva.
Pa da iskoristim i tu reč "sreća"..Nekada sam verovatno i srećna,
Uglavnom težim mraku i melanholiji.
sreca je serotonin, a zadovoljstvo dopamin, za jedno antisepresivi, za drugo cigare ili bilo sta sto utice na dopamin...

Da li je sreća smisao života? "Rodi me majko srećnog, pa me u djubre baci". Da li smo unaprijed predodredjeni da budemo srećni u životu ili smo svojim pristupom i načinom života naučili i tako spoznali pravu sreću?

Kako da znamo da li smo srećni? Mnogi koji uistinu i jesu, to pitanje sebi ne postavljaju niti im pada na pqmet. Valjda, ako smo zadovoljni životom, ako smo kao osoba ispunjeni nekim unutarnjim mirom, blagostanjem, ako smo bezbrižni i ako smo pronašli ljubav svog života, onda sa punim pravom možemio reći da smo srećna osoba.. ili barem nešto od toga.

Da li vas male stvari čine srećnim ili vas teško šta može učiniti srećnom i zadovoljnom osobom?
Ipak.. budimo srećni što dišemo, što smo zdravi i živi, što imamo hljeb na stolu.. zašto ne bi bili srećni ako smo dobra i poštena osoba?
Da li je sreća životni izbor? Da li sreću možemo naći i pored svih nekih okolnosti koje nas pritiskaju, more..?
Sve zavisi od očekivanja. Ukoliko su u skladu sa realnošću srećna sam. Ukoliko očekujem više nego što je realno nisam. Kad dođeš u neke godine možeš da se okreneš iza sebe i vidiš staze kojima si išao. Nešto je moglo bolje, a nešto je baš kako treba. Uvek nađeš nešto što će da te raduje i učini srećnim . Za ono drugo ima još vremena, još uvek koračam. Uvek se setim one čuvene : "Kako zračiš, tako i privlačiš". Pogledam moje troje dece, pa njihovo troje, pa muža, puno srce, eto to je sreća. Nek smo živi ,zdravi i dobri.

Lepo si rekao, to jeste surova sreca. Gledao si na zivot sa jedne drugacije strane. Niko nije konstanta u tvom zivotu, osim tebe. Svi odlaze, svi mogu da odu, ali ti ostajes sam sa sobom. Sreca I nesreci kad deca ostanu mala bez roditelja je to da nemaju za cim da zale. Ne moze da ti nedostaje nesto sto nikad nisi imao, ne moze da ti nedostaje osecaj gubitka jer nisi spoznao osecaj imanja...
Zato je sreca relativna stvar I zavisi od nas samih...
Nismo ni mi konstanta. I mi se menjamo.
Od rodjenja do smrti. Neko manje neko više...

Može. Ironija je u tome. Što nemaš treba ti..

Sreca...
Nas srpski jezik ima isti naziv za dva razlicita pojma.
Nije isto imati srece i biti srecan.
Jedno je dobra sansa, karma, a drugo je stanje naseg duha.
A ta izreka se osnosi na prvi slucaj i nema veze sa nama kao srecnom i zadovoljnom osobom.

Da odgovorim na temu, smatram da sreca jeste zivotni izbor...jer mi biramo sta nas cini srecnim i sve je direktno vezano sa nasim ocekivanjima, od zovota, od drugih ljudi, od nas samih. Smatram sebe srecnom osobom... ali ja sam naucila tokom zivota sta znaci biti srecan.
Mogu da budem tuzna, cak i ocajna zbog trenutnih okolnosti...ali to me ne cini nesrecnom osobom, to je samo faza koja ce proci, kao i radost i veselje. Moj unurtasnji mir je skupo placen, tesko stecen i veoma cenjen.
Meni je svet lep, pun dobrih ljudi....
Jesam, srecna sam.

@Neprilagođena

Anime Doomer Girl vs Doomer Girl 18092022164820.jpg

Back