Svi mi imamo neke stavove, ali koliko ih cvrsto se drzimo?
Smatramo da je ubistvo lose, ali bi ubili u samoodbrani,
bezrazlozno ubistvo je lose,ubistvo iz samoodbrane nije bezrazlozno..
kradja je zlocin, ali ukrali bi da prezivimo,
pazi ja tu imam mnogo sivih zona u koje verujem..smatram da treba da postoje neki zakoni,jer u suprotnom nastupa haos..isto tako bitna mi je posledica,tako da ako neko ugrade iz neke burzujske kuce,i ti budu u fazonu dont care..neka im..meni realno je bitno da imam ono sto sam zasluzila..ali znam da zivimo u lopovskoj drzavi gde ima mnogo onih koji su siromasni i nemaju ni za hleba zato sto su se nasi politicari prodali stranicma..i kako onda takav da kaze postovacu zakon i drzavu kad ona ne radi u mom interesu,cak suprotno...
ako je nekom siromasnom to poslednja opcija,bilo bi mi uredu da kaze ja sam probao da popravim svoj zivotni standard kradjom,al se isto ne bunim sto me hapsite.time se odrzava red,na meni je da probam..al oni sto kradu zbog luksuza,i prodaju svoje dostojanstvo su oni koji i unistavaju balkanski coskic evrope
eto po meni je zlocin jer se tima narusava red,ali nije uvek zao cin
fini smo i kulturni, ali opet znamo socno da opsujemo,
ponekad psovati znaci da si covek,psovati svaki dan znaci da si nekulturni seljak,sa nekim psihickim problemima...
ne verujemo u boga, ali slavimo slave,
ja ne verujem u boga al bi slavila slavu kao deo neke nase kulture,nesto sto nas razlikuje od drugih nacija,sto je odrzalo nas identitet kroz vekove osvajanja...eto slavila bi muzevljevu slavu kao odavanje pocasti pretcima,i radi ocuvanja razlike...jer kad se neka nacija osvaja moras da je prilagodis tudjoj(svojoj) kulturi,jeziku,veri..
ili verujemo u boga ali ne pratimo ono sto se propoveda,
ne verujem,+svako veruje u neku svoju verziju boga..ne gleda ga svako kroz crkvu....
ne volimo vladajucu stranku (ili koju vec) ali opet smo clan partije jer nam obecavaju posao,
smatram da su se svi prodali,a oni koji nisu slepo prate naredbe prvih..i trude se da ne razmisljaju..i kad krene neka mlada stranka sa novim idejama,menjaju se njihove vodje po brzom postupku..ne bi se uclanila u stranku zarad para..
ne volimo alkohol, ali se u nekim prilikama napijemo i jos mali milion primera.
ko ne voli alkohol.ja samo one zesce varijante ne podnosimXDa meni je najodratnoije kad se neko napije ko stoka..najlepse je ono da te malo uhvati,gde i daljemozes da se kontrolisesXD
Poenta teme nije da se fokusiramo na neke od ovih primera koji su meni pali na pamet vec da razmislimo jesmo li u svakom trenutku u svakoj okolnosti dosledni svojim stavovima ili ponekada odstupamo od njih?
XDkasno sam videla sta nije poenta ove temeXD
ne postoje apsolutnosti..i niko ne moze reci ja nikad necu...ja mogu da kazem pridrzavacu se svojih principa kolkio je god to u mojoj moci..
drugacije nije ni moguce,al to nije licimerstvo to je realnost..jer ko sto rekoh ne postoje apsolutnosti,i samo crno i belo,postoji toliko nijansi sivih
Zapitajmo se iskreno, jesmo li svi ponekada barem malo licemerni i zasto?
pazi razmisljala sam o tome skoro,recimo ko sto rekoh dal treba da se pridrzavam nekih princip ako je ne moguce da se 100% primene u zivotu.i smatram da treba,jer (smaram

) nemoguce je drugacije,ali
pozitivno za mene iz tih principa kolicinski nosi prevagu nad drugim..
recimo zastopostoji zakon kad ce neko uvek da krade,zasto se usvajaju deca kad nece uvek svi mocci da nadju dom,zasto ne jesti meso kad ces na ovaj ili onaj nacin doci u kontakt sa m industrijom(tipa vodis im knjige u knjigovodstvenoj agenciji..)..poenta je da:
RADIS ONO STO JE ISPRAVNO U ONOLIKOJ MERI U KOJOJ MOZES,a poneko lose delo te ne cini licimerom vec covekom,koji ne zivi u crno/belom svetu
A sta je sa onima koji stalno ukazuju na nase licemerje, tj. koji donose sud sta je u nasem ponasanju licemerno a sta ne, jesu li oni neke moralne gromade i nepogresivi, ili se vode onim "ko o cemu"?
ko se tudjim problemima naveliko bavi(a nije nam bliska osoba)time istice svoje,tj zanemarivanje svojih,i reflektovanje sopstvenog nezadovoljstva zivotom,ili nedostatka zivota na druge

ako ti neko dobronamerno ukaze na gresku,prvo obradi informaciju a onda reaguj..
problem ovde je i sto svi automatski svaki savet ili kritiku vide kao napad,al ako neko stvarno bezrazlozno troluje pustis ga na miru nek se ususkava u svoju virtuelnu realnost,nabudzeni ego nevoljenog deteta,koji glumi da bi se izdigao u vojim ocima,a to je sve neka laz i brdo kompleksa na kojim im stoji kuca...
brate kako ser3mXDpoenta je ono napisano velikim slovima

:***bajjjjj