- Poruka
- 10.370
Ješić:Tadić i Vučić su krivi što u Srbiji nema dovoljno demokratije
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/4...-krivi-sto-u-Srbiji-nema-dovoljno-demokratije
Potpredsednik Vlade Vojvodine i funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je večeras da društvo u Srbiji nije dovoljno demokratsko i da nema slobodne medije.
Ješić je za Radio-televiziju Vojvodine ocenio da to nije samo krivicom predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, već i krivicom Demokratske stranke i njenog bivšeg predsednika Borisa Tadića.
"Oni (SNS) su samo razvili patente koje smo mi patentirali. Ekipa koja je bila oko Borisa Tadića, sada je oko Aleksandra Vučića i oni su samo razvili naš patent. A ja sam taj patent kritikovao otvoreno i tada - i hapšenja sa govornice, i 13 meseci u pritvoru Gorana Kneževića", rekao je Ješić.
Upitao je kako je bilo moguće da Knežević provede 13 meseci u pritvoru.
"Kako možete da držite čoveka 13 meseci u pritvoru? Pa izvinite molim vas, na koliko onda treba da bude osuđen? A na kraju su čoveka oslobodili", kazao je Ješić.
Goran Knežević je u to vreme bio funkcioner DS-a, a danas je funkcioner SNS-a.
komentar:Osnovi je postulat demokratskog uredjenja da prvi potpredsednik vlade najavljuje hapsenja, postavlja sefa bezbednosne agencije, prodaje drzavnu zemlju i avioprevoznika strancima i prica o dugovima dva najpoznatija FK u zemlji. Uz to da bude i predsednik stranke. Mislim da ce uskoro iz Svajcarske da dodju kod nas da uce sta je to demokratija.

_nobody_