jesi nisi

gost 189405

Elita
Poruka
16.683
aj bude ozbiljna tema

i da razmislite bar dve minuta pre nego trucnete ljubav pobedjuje sve

Dakle,da li dvoje ljudi treba da se potpuno poklapaju u velikoj vecini stvari, kako im se ne bi zivot pretvorio u beskonacne svadje ili jos gore kompromise?

Ja gravitiram prema ljudima sličnih senzibiliteta, shvatanja sebe i okruženja. Mislim da je ravnanje u tome potrebno za uspešnu vezu. Ne moramo se poklapati u interesovanjima.

aj bude ozbiljna tema

Dakle,da li dvoje ljudi treba da se potpuno poklapaju u velikoj vecini stvari, kako im se ne bi zivot pretvorio u beskonacne svadje ili jos gore kompromise?

nema nikakvih pravila osim dva osnovna pravila a to su enormno veliki penis i kesh

Zavisi u cemu se poklapaju.Sve je to relativno od individue do individue. Ako podjem od svojih preferencija, vise mi odgovara neko ko je kompatibilan a u isto vreme komplementaran sa mnom. Too znaci da se u najvecem procentu medjusobno podudaramo ili dopunjujemo usled razlicitosti u energiji, razmisljanjima, interesovanjima, strukturi licnosti (intelektualni, emotivni, duhovni sklop), stilu zivota, percepcijama, preferencijama, stavovima, ciljevima, stremljenjima....razlicitim osobinama i drugim komponentama odnosa. A usled navedenih slicnosti i razlika, blanas je svakako dogovor ili ti kompromis....neizostavan segment bilon koje vrste odnosa. A ucestalost kompromisa zavisi i od inteziteta ljubavi, sto je ljubav bezuslovnija, kompromisa ima manje....ali svakako su tu :D

Poklapanje je meme. Ljudi se već uklapaju sa sebi sličnima jer se i pronalaze u svom okruženju, pitanje je samo da li je neko raščistio sa sobom šta i kako želi zajedno, te kad to nisu i dolazi do tih situacija 'beskonacnih svadja ili kompromisa', kao ne odgovara im ali ipak ne bi da odu svojim putem.

Poklapanje je meme. Ljudi se već uklapaju sa sebi sličnima jer se i pronalaze u svom okruženju, pitanje je samo da li je neko raščistio sa sobom šta i kako želi zajedno, te kad to nisu i dolazi do tih situacija 'beskonacnih svadja ili kompromisa', kao ne odgovara im ali ipak ne bi da odu svojim putem.

Slazem se, samo ne bih svadje i kompromise svrstala u isti kos.
Danas su partneri sve manje direktni u medjusobnom odnosu sto je po meni uzrocnik neslaganja kao i cinjenica da kad se naidje na neku prepreku koju treba zajednicki da savladaju, radije se veza okonca umesto da se nastali problem prevazidje. Nedostatak hrabrosti i volje.

aj bude ozbiljna tema

I ne baš u velikoj većini.
Poštovanje je ključ, a ono se stiče i sa jedne i druge strane.
Kada dodje do toga, onda ne bi trebalo postoje nerešivi problemi. Samo, danas medju ljudima svega ima, samo poštovanja nema. Pre će biti strasti,straha,koristi, i još niz nekih stvari, ali poštovanja retko.

aj bude ozbiljna tema

шта знам
нас двоје имамо доста истих интересовања, али смо карактером суште супротности
нема свађа јер није такав лик, свађала сам се првих пар месеци сама са собом, док ми није досадило
кад видиш да човека ништа живо не може да испровоцира онда се и ти смириш :руменко:

ne treba...samo u kljoočnim stvarima...ako nisi škrt teško da ćeš da uživaš sa nekom stipsom...al sličan se sličnom raduje..šo ne znači da su isti...kapiraš..

aj bude ozbiljna tema

ako se potpuno poklapaju onda su il' derpei il' lezbe... ako treba da se uklapaju a to je nesto drugo, onda se ide ozgo pa nadole a ne obratno kako se danas mnogi "uklope"

aj bude ozbiljna tema

Ne moraju u svemu da se poklapaju,bas naprotiv
Naravno da treba da imaju neka zajednica interesovanja ali bilo bi dosadno kad bi bili potpuno isti i voleli skroz iste stvari

aj bude ozbiljna tema

Bolje je kada su slicni, slicnog pogleda na zivot, slicnog materijalnog statusa i slicnog obrazovanja.

U glavnom se svodi na to da ako nemaju slican materijalni status i drustveni status onda je neko uvek u senci.

Meni se cini da te opste stvari nisu dovoljne..jer i u okviru istih opstih stvari postoje razliciti pogledi
Sad da li samo postovanje moze da prevlada i opsta razlicita stanovista,pogotovo ako se to odrazava i na neku trecu stranu?

- - - - - - - - - -

Ovo bilo bi dosadno ne bih komentarisala..to ko dete kad ne zna sta ce s igrackom

- - - - - - - - - -

Meni će ljubav da pobedi sve i mir u svetu :heart:

I kako da ga ne volis :heart:

Problem je u tome sto je jako tesko definisati sta tacno covek zeli od zivota, pa ako naletis na nekoga ko uopste nije siguran moras da ga cekas i cekas i cekas i prenemazes se do sudnjeg dana...

Meni kad spomenete menjanje,to je kao da mi je neko gurnuo prst u oko..doslovno
Covek treba da se menja svojom odlukom..ako ta sugestija dolazi spolja,to je najobicniji pritisak..pa ljudi zamisle da su Mestrovic i da imaju puno pravo da vajaju objekat..kakva crna ljubav

Back