NEPOBEDIVO SUNCE
Elita
- Poruka
- 23.131
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Интересантна, искрена али површна анализа.
- Iako nisam baš neki obožavalac njene muzike, sve sam to pažljivo preslušao i potpuno mi je jasno šta se u njenim pesmama ljudima toliko sviđa. To nije zajebancija i Ceca je simbol ovih prostora koji već dugo funkcioniše. Otkad je Arkan ubijen, imao si strašan trend s raznih strana da se izmisli neka nova Ceca, ali to nije išlo i ona je opstala, i kao takva predstavlja simbol ovih naroda i to podjednako intenzivan na celom prostoru, od Sutle do Đevđelije. Ceca je u Hrvatskoj kraljica i to pogotovo u krugovima dragovoljaca domovinskog rata. Oni otkidaju na Tompsona i Cecu, što je neobična kombinacija. Ne postoji nijedan obožavalac Tompsona koji ne sluša Cecu ili obrnuto. Takođe, oni mrze Srbe, a mrze naravno i mene, i to zato što ja ne mrzim Srbe. Ili misle da sam Srbin ili ko zna koji ***** već oni misle, ali samo znam da Cecu obožavaju - priča nam Jergović.
Pre nekoliko godina, na pitanje Sanader ili Milanović, odgovorio si Sanader. Da li i danas tako misliš?
- Nažalost da, jer je Ivo Sanader, s pozicije nekog ko je stigao s desnice, pa još iz HDZ-a, uradio za hrvatsku demokratiju, detuđmanizaciju i odnosu prema manjinama, a naročito prema Srbima, mnogo više nego što su to uradili svi levičari zajedno. Milanović nije uradio ništa po tom pitanju, niti se usuđuje misliti o manjinama, jer se prepadne svoje senke ako i pomisli da tu i tamo postoji neki Srbin. Ako se previše govori o tim nesretnim Srbima iz dalmatinskog zaleđa, Korduna, Banije, onda možeš da napraviš političku grešku i da izgubiš glasače. Tako misle ovi iz SDP-a, mada treba priznati da Srbi danas u Hrvatskoj predstavljaju folklorni činilac i nažalost ništa više od toga. Ipak, Sanader se nije osvrtao na to da li mogao da mu bude plus ili minus taj odnos sa Srbima i u to je ušao hrabro, na isti način na koji je ušao hrabro i u priču s Branimirom Glavašem. Ne treba zaboraviti da je Glavaš bio neprikosnoveni šerif HDZ-a za Slavoniju i nedodirljivi car u stranci. Sanader ga je prvo izbacio iz stranke, potom uhapsio, da bi nedavno taj veliki frajer Glavaš bio i osuđen. Baš bih voleo da vidim da li bi se Milanović usudio da hapsi Glavaša. To su važne stvari, mada priznajem da nikada ne bih mogao glasati za HDZ, ali to ne znači i da ću glasati za SDP.
И ово је веима занимљиво, зато и ја увек више верујем националистима, него тим евролевичарима илити како
их ја називам "меким" левичарима.
Оно мало срба што има у геноцидној творевини хрватској доживљава терор, а санадер што је урадио за србе, може да се упореди кад би неки човек био запаљен а на њега пљунули па се хвалили да су му помогли да угасе ватру.
То стоји што кажеш, али и тај Санадер ми је поштенија и јаснија опција од њихове левице, и не само њихове.
Узгред сетимо се да су у Европи на власти 1999. године били све сами социјалисти, а демократе у Америци,
па знамо како смо прошли, е о томе причам.
Чудна комбинација и уопште релација Срби - Хрвати, би захтевала посебну и стручну анализу.![]()