Jelke

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
ima jedan dio grada gde kad me kaci druga smjena uvek odem oko deset sati uvece a nekad i kasnije

da mi neko pokloni kucu nebi se dobrovoljno tamo odselila cim predjem raskrsnicu mene uhvati jeza a kad skrenem u ulicu gde baka zivi jos me veca jeza hvata nekako "losa aura celog terena"

tako se pitam jedne veceri "ma sta je u PM" i parkiram auto razgledajuci dugu ulicu gde je sa obadve strane kucica + basta do kucice i baste i vidim da svaka kuca ima po jednu dve ili tri ogromne jelke!

Meni jelke ulijevaju strah a pojma nemam zasto! i bozicna jelka koju veselo okitim meni ulijeva "neku tugu"

ko mi moze bilo sta korisno reci u vezi Jelki:neutral:

86441.jpg

Dolar-piramida.jpg

Poslednja izmena:
Hm,za sigurno znam da je kicenje jelke paganski obicaj.
Pa zar nije dobro poznato da je pola nasih danasnjih slavlja (nova godina a posebno zapadnjacka ,,Noc vestica``) preuzeto iz paganizma.

@ Arkania
Pazi, paganizam ti je opsti izraz koji se koristi za sve drevne religije koje ne spadaju pod moderne priznate religije. Hriscanstvo je satanizovalo paganizam, ali zaista sam pojam jako malo znaci, a jos manje treba paznje obracati na njega, jer nema nista loseg u istom. Mislim, to je pod uslovom da aludiras na to da ima veze sa paganskim "zlim obicajima" ili tako nesto.

@ Arkania
Pazi, paganizam ti je opsti izraz koji se koristi za sve drevne religije koje ne spadaju pod moderne priznate religije. Hriscanstvo je satanizovalo paganizam, ali zaista sam pojam jako malo znaci, a jos manje treba paznje obracati na njega, jer nema nista loseg u istom. Mislim, to je pod uslovom da aludiras na to da ima veze sa paganskim "zlim obicajima" ili tako nesto.
Ne aplaudiram na zle obicaje.Pa pola nasih praznika je preuzeto iz paganizma uopste.
Posto kao sto svi znamo u periodu kad se hriscanstvo pocelo siriti bilo mnogo onih koji us bili protiv istog.Pa trebalo je napraviti nekakav kompromis.E tako su starim obicajima data nova imena.

Back