JELIĆ: RS ĆE ADEKVATNO ODGOVORITI NA EVENTUALNO PROGLAŠENJE NEZAVISNOSTI KOSMETA

urospo:
"...Srbi u su Makedoniji autohton narod cije postojanje datira na tim prostorima od doseljenja Slovena u ove krajeve do danas. Makedonci su prelazna karika izmedju Srba i Bugara, a makedonski jezik »kombinacija bugarskog i srpskog«. Bivsa Jugoslavija, kao drzava, je »zasluzna« sto su »Makedonci priznati kao narod i ostvarili drzavnost u liku Republike Makedonije«..."

Kad su Srbi doselili na Balkan zatekli su prazan prostor, nikakav ti svet bre nije zivio, a kasnije su neki postali nesvessi pa se proglasise Bugarima, Hrvatima, Slobvencima, Bosnjacima, Crnogorcima, Albancima, Makedoncima.

Tako da Srbin Branislav Nusic , vuce porjeklo od nesvjesnih Srba /Albanaca/ i njegovi preci su bili Albaci i nosili prezime Nusi. Pa mu pradeda dodje svesti i pazari u maticnom uredu slovo Ć.

_Milanche_:
pa Srbiji bi bilo mnogo bolje kad bi mogla da postigne dil da u zamenu za Kosovo(ili za njegov albanski deo) dobije RS ali na zalost ne znam koliko je to u ovom momentu realno...

Nije. Ako se ikad odreknemo Kosova onda je izgubljeno za uvjek. Bolje je zadrzati status quo jer je BiH nezavisno od situacije na Kosovu, drzava koja se u miru ne moze odrzati. Kada dodju povoljnija vremena treba osloboditi i Republiku Srpsku (i jos jedno 15 % teritorije BiH) i Kosovo.

siticentar:
Kad su Srbi doselili na Balkan zatekli su prazan prostor, nikakav ti svet bre nije zivio, a kasnije su neki postali nesvessi pa se proglasise Bugarima, Hrvatima, Slobvencima, Bosnjacima, Crnogorcima, Albancima, Makedoncima.

Tako da Srbin Branislav Nusic , vuce porjeklo od nesvjesnih Srba /Albanaca/ i njegovi preci su bili Albaci i nosili prezime Nusi. Pa mu pradeda dodje svesti i pazari u maticnom uredu slovo Ć.

Postojali su neki drugi narodi, naravno. Bosnjaci nisu a ako mislis suprotno onda mi nadji neki dokument koji govori o doseljavanju Bosnjaka na Balkan!

UofC:
Postojali su neki drugi narodi, naravno. Bosnjaci nisu a ako mislis suprotno onda mi nadji neki dokument koji govori o doseljavanju Bosnjaka na Balkan!
Pronadji ti podatak da su na ove prostore doselili samo ili skoro samo Srbi. a o postojanjui Bosnjaka procitaj Iliju Garasanina i Nacartanije, fra. Ivu Franju Jukica, Hasana Kafiju Pruscaka pa se uvjeri da su mnogo stariji no sto vi zelite prikazati o njihovom postanku.

Budi uvjeren da nema dovoljno podataka na osnovu kojih bi se moglo ustvrditu koji je od postojecih slovenski naroda prvi doselio na ovaj prostor. Ovdje je mjesavina stanovnistva tolika, da kad bi se mogla izbrojkati krvna zrnca, mozda bi se ja i ti bi iznenadili malim brojem krvnih zrnaca onog naroda cijim pripadnicaima se danas osjecamo.

Primjer, prema legendi, porjeklo mog prezimena potice iz Jemena od prije nekih 900 godina, a istog prezimena ima Hrvata u Hrvatskoj u okolini Slunja, a navodno moji preci su protjerani otud, jer dolaskom Austrougarske nisu htjeli preci na katolicanstvo, dali ima Srba i ostalih nije mi poznato.

siticentar:
Pronadji ti podatak da su na ove prostore doselili samo ili skoro samo Srbi. a o postojanjui Bosnjaka procitaj Iliju Garasanina i Nacartanije, fra. Ivu Franju Jukica, Hasana Kafiju Pruscaka pa se uvjeri da su mnogo stariji no sto vi zelite prikazati o njihovom postanku.

Budi uvjeren da nema dovoljno podataka na osnovu kojih bi se moglo ustvrditu koji je od postojecih slovenski naroda prvi doselio na ovaj prostor. Ovdje je mjesavina stanovnistva tolika, da kad bi se mogla izbrojkati krvna zrnca, mozda bi se ja i ti bi iznenadili malim brojem krvnih zrnaca onog naroda cijim pripadnicaima se danas osjecamo.

Primjer, prema legendi, porjeklo mog prezimena potice iz Jemena od prije nekih 900 godina, a istog prezimena ima Hrvata u Hrvatskoj u okolini Slunja, a navodno moji preci su protjerani otud, jer dolaskom Austrougarske nisu htjeli preci na katolicanstvo, dali ima Srba i ostalih nije mi poznato.

Reci ti nama sta je Konstantin Porfirogenet imao protiv vas, pa vas u nijednom istorijskom spisu kao naciju ili narod nije pomenuo...U NIJEDNOM?

Porfirogenet bio Vizantijski car i istoricar, i poznati su njegovi istorijski spisi o narodima koji su tada ziveli na Balkanu. Ti njegovi spisi su obiman izvor o Vizantijskom carstvu i susednim podrucjima. Npr. njegov "De administrando imperio (O upravljanju imperijom, latinski original se cuva u Vatikanskoj biblioteci) se bavi slovenskim narodima i sadrzi detaljan istorijski i geografski opis naroda koji okruzuju Vizantiju (Na Balkanu pre svega). Porfirogenit ne govori samo o podatcima iz svog vremena, vec citira i carske arhive od njegovih prethodnika, Cara Heraklija i ranije.

Prema tome, jel mozes da odgovoris zasto Konstantin Porfirogenet (kao ni ostali Vizantijski carevi i istoricari) NIKAD i NIJEDNOM nije pomenuo nekakve Bosnjake uopste, a kamoli kao naciju ili narod.?????

p.s. Inace ovo vazi i Makedonce.

Уроше, кад неко хоће да "постане", триста чуда ће да уради да себи и историју направи. :D :D
Поздрав Пожаревцу. Тамо ми ради јако добра колегиница !
c012.gif

Најлуђе је с бошњачким језиком ... убациш у српски пар турцизама, мало арапског, ијекавица и
ето новога а заправо од давнина (колко и истоимена историја).
Боли мене, Ја постао, изненада, полиглота.
Пази, српски, бошњачки, црногорски, хрватски и енглески !
5 језика говорим пишем и разумем. Хехехе !

siticentar:

Пре него што наставиш да трескаш главом о ледину распитај се о пореклу имена и презимена АЛКИБИЈАД НУША - свакако није шиптарско, срамота шта радиш. :twisted:

Бранислав НУШИЋ је рођен у Београду као Алкибијад Нуша у цинцаринској породици Ђорђа и Љубице Нуше. Његов отац је био угледни трговац житом, али је убрзо после Нушићевог рођења изгубио богатство. Породица се преселила у Смедерево, где је Нушић провео своје детињство и похађао основну школу и прве две године гимназије. Преселио се у Београд, где је матурирао.Кад је напунио 18 година,законски је променио своје име у Бранислав Нушић. Дипломирао је на правном факултету у Београду 1884. године. Током студија је провео годину дана у Грацу.

Kira Neris:
Makedonci su bili u savezu sa ustašama zato što su u toj državi imali zajedničkog neprijatelja i iste interese.
INTERESE !?!
Govoris kao da su to maltene LEGALNI INTERESI !
Jedini njihov interes je bio potpuno unistenje srpskog, pravoslavnog naroda na prostorima danasnje Hrvatske, Bosne i Vojvodine.
Toliko napadas srpski nacionalizam i govoris kao da je Vojvodina maltene okupirana, a po ovom pitanju si, cini mi se, mnogo blazi.
Nadam se da ne mislis ovako jer ako je tako onda si ti idiot.

Kira Neris:
Hrvati su ušli u državu zato što su morali. Kako je kasnije Stjepan Radić rekao,to je bio jedini način da se Hrvatska ne izgubi u ruševinama Habsburške Monarhije.

Makedonci su ušli zato što su srpske trupe gazile po Makedoniji...i svima koji su se bunili..
Ovo drugo je mozda i tacno, ali ako su Hrvati vec usli u Jugoslaviju da se ne bi izgubili u rusevinama Habzburske monarhije zasto im je trebao ustaski pokret. Mogli su da dobiju drzavu i na drugi nacin. Nego ti Hrvati koji sebe nazivaju ustasama su idioti za koje bi najbolje bilo da nestanu sa lica zemlje.

Back