Jelašić odobrio - Rusi dolaze

pa eto Nexxx a neki kvaziekonomisti a la "Goran Nikolić" sa B92 su pisali gluposti kako će sve banke u Srbiji da propadnu ako Moskovska banka dobije tu dozvolu od NBS i kako će cene akcija svih banaka odmah da se stropoštaju ni manje ni više nego "za 50%", a koliko ja znam konkurencija banaka je veoma velika tako da stvarno ne znam na osnovu čega baziraju te njihove kvazi"pretpostavke", tri najveće su Inteza/Panonska, Rajfajzen i Hipo, a Moskovska banka je ko zna koja po redu kod nas.

Било би добро ако би неко ко познаје ситуацију у банкарству био љубазан да нам појасни о чему се ту ради. Јелашић и друштванце су нам данима објашњавали да у ствари СТРАНЕ БАНКЕ КОД НАС НИСУ СТРАНЕ - НЕГО ДОМАЋЕ... како то, није ми јасно? Да ли су то домаћи мафијаши клонирали своје фирме у назив неке стране банке... или су то стварно стране банке???

Поготово што сада испада да је прва страна Банка у Србији Руска банка.

...domace su zato sto u nasem zakonu pise da su sve strane banke "domace"... da bi neka banka mogla da koristi ime npr. Raiffeisen vecinu akcija u tim bankama mora imati ta strana banka...mislis li da negde mozes otvoriti American bank a da vecinski vlasnik nije American bank :)

Back