Jela od 'neobičnog' mesa

Da li bi ste probali meso od kamile, medveda, anakonde? Ili možda već jeste?
Nisam, ali volio bi probati devino meso, navodno je jako zdravo i ukusno.
Zmijsko isto, kao i krokodila.
Pse ne bi jeo (iako navodno nije lose kada se dobro spremi), divlje i domace macke isto ne, kao ni jazavce i medvjeda ( navodno medvjed uopce nije ukusan, a jazavac uzasno smrdi ako se meso u potpunosti ne ocisti od masnog tkiva).
To su neke zivotinje koje su mi drage pa bi odbio.
Divljac volim, od srnetine do divljeg gicana.
Divljeg zeca sam jeo kod tetke, nije bio nikakav, ali mislim da je do toga sto nije znala spremiti kako treba.

Divljeg zeca treba znati pripremiti
Treba da odleži u 'pacu' da meso omekša.
Špikovati slaninicom i belim lukom,m dobro prelivati masnoćom u toku pečenja
Ma znam, ali ona je nesto po svom radila, nije bio nikakav, jos sve plivalo u kvasini kojom ga je namakala.
Susjed lovac im poklonio, ona trazila recepte po netu, od svakog uzela po nesto, na kraju nije ispalo nikako.

Nisam, ali volio bi probati devino meso, navodno je jako zdravo i ukusno.
Zmijsko isto, kao i krokodila.
Pse ne bi jeo (iako navodno nije lose kada se dobro spremi), divlje i domace macke isto ne, kao ni jazavce i medvjeda ( navodno medvjed uopce nije ukusan, a jazavac uzasno smrdi ako se meso u potpunosti ne ocisti od masnog tkiva).
To su neke zivotinje koje su mi drage pa bi odbio.
Divljac volim, od srnetine do divljeg gicana.
Divljeg zeca sam jeo kod tetke, nije bio nikakav, ali mislim da je do toga sto nije znala spremiti kako treba.
Deva je kamila?
Ne bih ni ja probao pse, mačke, pacove i slično.
Divljač obožavam ali treba imati meru jer je jako meso.
Divljeg zeca sam jeo, bio je dobro spremljen i super je.

Deva je kamila?
Ne bih ni ja probao pse, mačke, pacove i slično.
Divljač obožavam ali treba imati meru jer je jako meso.
Divljeg zeca sam jeo, bio je dobro spremljen i super je.
Yup, deva je kamila.
Bas sam nedavno citao o njoj, kud je mlijeko dobro, tu je i meso ukusno.
Nojevo jaje kazu da ima isti okus kao kokosje, ali mislim vise zeljeza.

Baš je skoro bila Memedovićeva emisija o rečnim rakovima. Naime, pre 15ak godina su u evropske vode veštački uneli američkog raka koji je postao veoma invazivna vrsta jer je otporan na račju kugu i brzo se razmnožava.
Sad su postali pretnja po ceo ekosistem jer jedu mnogo ikre, ugrožen je riblji fond. Jedno od rešenja koje se nudi jeste njihovo izlovljavanje, kao u drugim evropskim zemljama. Na tehnološkom fakultetu u NSu rađena su istraživanja o njihovom sastavu , bezbednosti u ishrani i različitim načinima upotrebe i zaključeno je da su potpuno bezbedni za jelo, nemaju čak ni teške metale kao riba , a i imaju prijatan ukus. U julu bi trebalo da se donese uredba o njima koja bi omogućila da se nađu na menijima restorana i u super marketima. Glavna je prepreka to što su po izgledu jako slični našem autohtonom rečnom raku koji je zaštićena vrsta.
Uglavnom probala bih ih, kaže Memedović liči na piletinu po ukusu. Probala bih mooožda i puževe od tih čudnih stvari jer su čiste životinje.

I još jedna eto zanimljivost. Neka predviđanja govore o tome da će zbog raznih kriza i nestašica u budućnosti, bube biti jedan od glavnih izvora proteina, među kojima bi skakavci mogli biti najcenjeniji jer em su veoma čiste životinje em bogate kvalitetnim proteinima. Pre par godina je negde u gradu bila organizovan sajam ili predavanje ili tribina baš na tu temu i bila je moja poznanica, tamo su mogli da probaju pečenog skakavca i burgere od skakavčevog "mesa" i kaže da uopšte nije loše. 😂 E njih već ne znam da li bih se usudila, možda kad ne bih znala da su oni. Žabe, zmije, to ću preskočiti, hvala.
Divlje životinje ne jedem jer su uglavnom žilave. Probala sam konjsku kobasicu tj pršutu, slična ko goveđa. Psa i mačku i glodare bih isto preskočila. E da još jedna zanimljivost, čitala sam da mleko miša je najsličnije ljudskom i lakše se vari od kravljeg. Ali ne bih ga pila no samo prenosim.
Eventualno bih probala jaja raznih vrsta ptica, mada pretpostavljam da je to sve slično kokošijim. Probala sam nojeva jaja i ista su ko kokošija samo jedno 8 do 10 puta veća tj. teža.

Poslednja izmena:
Da li bi ste probali meso od kamile, medveda, anakonde? Ili možda već jeste?
Mene privlači jaka hrana sa dosta mesa i definitvo bih probao nešto nekomercijalno.
Ovi momci spremaju svašta nestandardno, između ostalog.
Verovatno se postavlja pitanje da li bio legalan odstrel.

Nadam se da nije bila tema.

Šta mislite?
Jeo sam meso od aligatora i bizona dok sam boravio u Luizijani. Aligator je bio pržen pa mi je ukus bio onako generičan, ništa posebno. Bizon je :super:

Divljeg zeca treba znati pripremiti
Treba da odleži u 'pacu' da meso omekša.
Špikovati slaninicom i belim lukom, dobro prelivati masnoćom u toku pečenja
Gulaš od divljeg zeca je možda bilo i najbolje jelo koje sam ikada probao zajedno sa srnetinom.

Baš je skoro bila Memedovićeva emisija o rečnim rakovima. Naime, pre 15ak godina su u evropske vode veštački uneli američkog raka koji je postao veoma invazivna vrsta jer je otporan na račju kugu i brzo se razmnožava.
Sad su postali pretnja po ceo ekosistem jer jedu mnogo ikre, ugrožen je riblji fond. Jedno od rešenja koje se nudi jeste njihovo izlovljavanje, kao u drugim evropskim zemljama. Na tehnološkom fakultetu u NSu rađena su istraživanja o njihovom sastavu , bezbednosti u ishrani i različitim načinima upotrebe i zaključeno je da su potpuno bezbedni za jelo, nemaju čak ni teške metale kao riba , a i imaju prijatan ukus. U julu bi trebalo da se donese uredba o njima koja bi omogućila da se nađu na menijima restorana i u super marketima. Glavna je prepreka to što su po izgledu jako slični našem autohtonom rečnom raku koji je zaštićena vrsta.
Uglavnom probala bih ih, kaže Memedović liči na piletinu po ukusu. Probala bih mooožda i puževe od tih čudnih stvari jer su čiste životinje.

I još jedna eto zanimljivost. Neka predviđanja govore o tome da će zbog raznih kriza i nestašica u budućnosti, bube biti jedan od glavnih izvora proteina, među kojima bi skakavci mogli biti najcenjeniji jer em su veoma čiste životinje em bogate kvalitetnim proteinima. Pre par godina je negde u gradu bila organizovan sajam ili predavanje ili tribina baš na tu temu i bila je moja poznanica, tamo su mogli da probaju pečenog skakavca i burgere od skakavčevog "mesa" i kaže da uopšte nije loše. ? E njih već ne znam da li bih se usudila, možda kad ne bih znala da su oni. Žabe, zmije, to ću preskočiti, hvala.
Divlje životinje ne jedem jer su uglavnom žilave. Probala sam konjsku kobasicu tj pršutu, slična ko goveđa. Psa i mačku i glodare bih isto preskočila. E da još jedna zanimljivost, čitala sam da mleko miša je najsličnije ljudskom i lakše se vari od kravljeg. Ali ne bih ga pila no samo prenosim.
Eventualno bih probala jaja raznih vrsta ptica, mada pretpostavljam da je to sve slično kokošijim. Probala sam nojeva jaja i ista su ko kokošija samo jedno 8 do 10 puta veća tj. teža.
Da, propagira se u poslednje vreme ova hrana, razni skakavci, crvi i slično, a bogati proteinima. Sve je to lepo ali nije za mene, radije bih gladovao i brstio travu nego jeo insekte.

Thai Food Sale Eating Insects Khaosan Khao San Road Bangkok Editorial Stock  Photo - Image of khaosarn, scorpion: 218847438

Where to buy insects online - Small Stock Foods

Swiss offer insect burgers of mealworm larvae

Jao majko moja...

Ma znam, ali ona je nesto po svom radila, nije bio nikakav, jos sve plivalo u kvasini kojom ga je namakala.
Susjed lovac im poklonio, ona trazila recepte po netu, od svakog uzela po nesto, na kraju nije ispalo nikako.
Ima vise recepata sigurno , ali svako izabere neki...
Ja sam probao na lovacki nacin znaci ima ljutinu ali ne preteranu, ali to sa ukusom divljeg zeca stvara zanimljivo secanje....
Inace sam jeo i domace zeceve spremljene obicno i ukus je obican ...

Od tih neobicnih zivotinja mogao sam da jedem sve i svasta....od buba , raznih zivotinja i raznih riba...
Ali nisam...
Mozda je greska, ako je sudeci po zecu...
Ali zeca mozes uglavnom da jedes i ovako nema nekih parazita...kod divlje svinje samo trihinela....ovce su zaebanije, cak i domace, ali malo ljudi to zna, pa opet valjda nikom nista ne bude...

Nisam jeo sveze meso od divlje svinje vepra...samo suseno...
Ovo ostalo srna , kosuta to moze da se kupi u marketima..
lignje, kozice, razne ribe....e tu mozda ima i parazita ali ima i razlike ukusa...narocito ako se ne prekuvaju , preprze ...
Ali cudno ili ne, niko nece da rizikuje pa sve te razne vrste riba obicno prekuvaju...

Da se ja pitam kao sto se ne pitam, ja bih rado izabrao neku vrstu koja garantovano nema parazita i da moze da se sprema al dente...tj da se spremi na ranici kuvano nekuvano , to je tako divan ukus kod ribe...1 min vise i corak....
Cak i oslic je senzacionalan kad je krvav....mislim kad je spremljen da nije prekuvan....ali kazu i on moze imati parazite...

Ne znam kako susi konzumenti izlaze na kraj i koja riba se jede...
Verovatno je ovo totalno cudan prikaz neobicnih mesnih ukusa, a ne mesa...
Zato sto kad sumnjas u ispravnost mesa ako ga prekuvas, onda je sigurnije ali svako onda izgleda kao do pola pregorela svinjska snicla...
Dakle do nacina je mnogo , mnogo vise nego do porekla mesa..

Jela žablje batake, i puževe, fino je to meni, mada, meni je sve fino što je za jelo.
Volim na primer i konjske kobasice, konjsko sušeno meso, mada mi onako, malo žao kad pomislim na tu plemenitu životinju.
A zečetinu jedem samo ako nema glave jer me jako podseća na mačku.
Priča moja pokojna baba, da, kad su italijani došli za vreme drugog sv rata u selo, za par dana nije bilo mačaka i počeli miševi i pacovi da im se razmnožavaju pa su imali problem.
Kaže, mačke su hteli da jedu, a pacove nisu 😀

Back