Jel ste sanjali nekad ...

Ne ali sam sanjao da sam u WC-u da sam izvadio ,vrsanjaka' i poceo da pisam i ja sanjam to i pocinjem stvarno da pisam u krevetu(bio sam klinac :D)
A ovo sa daskom hvala Bogu nisam doziveo :eek:

..faza psihoseksualnog razvoja u kojoj se javlja kastracioni strah ...
.. u početku oba pola se identifikuju sa majkom jer ona zadovoljava njihove potrebe ..dječak postaje svjestan da majka nema polni organ kao on te se javlja strah da će ga izgubiti ...zatim slijedi identifikacija sa ocem ..sanjanje da mokriš je dobar znak, ali umokravanje u snu potiče od kastracionog straha ..identifikacija(sa majkom ili ocem, ali neizbježna) je uvijek praćena strahom da će dječak izgubiti sebe(svoj polni organ).. genitalnim stadijumom razvoja dolazi do daljeg psihoseksualnog razvoja ...

.. u početku oba pola se identifikuju sa majkom jer ona zadovoljava njihove potrebe ..dječak postaje svjestan da majka nema polni organ kao on te se javlja strah da će ga izgubiti ...zatim slijedi identifikacija sa ocem ..sanjanje da mokriš je dobar znak, ali umokravanje u snu potiče od kastracionog straha ..identifikacija(sa majkom ili ocem, ali neizbježna) je uvijek praćena strahom da će dječak izgubiti sebe(svoj polni organ).. genitalnim stadijumom razvoja dolazi do daljeg psihoseksualnog razvoja ...
Mozda si u pravu,ali ja mislim da se to desavalo zato sto sam bio isuvise lenj da odem do Wc-a a onda kad nisam mog'o vise da izdrzim desilo se sta se desilo x)

A jel znas mozda zasto sam ja ovo sanjao
mislim ono sto sam gore napisao primetio sam
da si na pdf psihologija pa reko ti znas te stvari :)

Back