Jel ste nekad trenirali neku borilačku veštinu?

Rising star

Primećen član
Poruka
509
Nešto me zanima u zadnje vreme, da li sam ja manje muško ako ne znam da se bijem? Dakle nikad nisam trenirao ništa od borilačkih sportova, sve što sam trenirao je malo tegovi, malo streetworkout tj calisthenics, pa razmišljam da li trebam da znam neku borilačku veštinu? Drug mi je pokazao kako da stanem u pravilan gard tj da zaštitim vilicu i držim šake polu otvorene da mogu da uhvatim ruku ili nogu napadača (ako se nekad desi da me neko napadne). Da udaram znam da zapnem pesnicom ili nogom, od rvanja jedino što sam kolko tolko jak obzirom da sam još uvek u treningu (visok sam 194, težak 124 kg, doduše imam par kg viška), pa mogu da iskoristim svoju snagu da savladam protivnika. Da napomenem da mrzim sportove gde je više ljudi, volim sve sam da radim, pa jedino ako bih trenirao udarce je da okačim džak u dvorište pa malo da vežbuckam.

Karate, full contact, kendo...To sve od ranog detinjstva do kraja srednje...
Nikada nisam razmišljala o tome da li muško treba da zna da se bije :think:Verujem da mi je onda svejedno, međutim negde mi je normalno i potrebno da čovek, bilo žena ili muškarac zna neke najosnovnije tehnike samoodbrane. Ništa stručno već samo osnove.

(visok sam 194, težak 124 kg, doduše imam par kg viška), pa mogu da iskoristim svoju snagu da savladam protivnika.
Ja sam takodjer malo poveci s tim sto sad imam i 30 kg vise ( ni ne pitaj koliko) a kao mladji sam radio na poslovima obezbjedjenja I Jos ( zbog svoje velicine) sam radio kao tehnicki sparing partner za ne mozes da vjerujes kakve tipove, tako da sam mjerodavan da ti dam savjet. Posto si velik obicne barabe te nece napadati a ako te neki tip napadne ili je neka bezopasna budala ili je bas zajeban ili naoruzan ili ima Jos dvojicu koji cekaju da uskoce pa da te premlate. U zadnjim slucajevima snaga ili borilacka vjestina ti nece pomoci nego psihologija, noge i street inteligencija. Tu ti je bolje da uvjezbas zastrasivanje (sto ti je vrlo lako sa 124 kg,)nego da treniras bespotrebnu borilacku vjestinu.

Nešto me zanima u zadnje vreme, da li sam ja manje muško ako ne znam da se bijem?
Zivimo u 21-om veku, pa nije toliko potrebno znati se mlatiti.

Svojevremeno sam trenirao filipinske borilacke vestine (arnis/eskrima/kali) vise zbog aspekta strategije i filozofije ove borilacke vestine, ne secam se vise tehnike i pokreta i poteza- no bilo je to vrlo korisno iskustvo.

sta se smijes kutija...:mrgreen:

kakve crne borilacke vjestine...ide se danas avionima, tenkovima, oruzjem...pa ni kriminalci ne kazu "ej aj da se lupamo sakama pa ko padne padne, ko ostane ostane na nogama"...noz u ledja, metak u ledja i cao...ne spasava te ni 10 crnih pojaseva..
Ја сам пар порука изнад објаснио која је борилачка вештина најефикаснија за самоодбрану :mrgreen:

Nešto me zanima u zadnje vreme, da li sam ja manje muško ako ne znam da se bijem? Dakle nikad nisam trenirao ništa od borilačkih sportova, sve što sam trenirao je malo tegovi, malo streetworkout tj calisthenics, pa razmišljam da li trebam da znam neku borilačku veštinu? Drug mi je pokazao kako da stanem u pravilan gard tj da zaštitim vilicu i držim šake polu otvorene da mogu da uhvatim ruku ili nogu napadača (ako se nekad desi da me neko napadne). Da udaram znam da zapnem pesnicom ili nogom, od rvanja jedino što sam kolko tolko jak obzirom da sam još uvek u treningu (visok sam 194, težak 124 kg, doduše imam par kg viška), pa mogu da iskoristim svoju snagu da savladam protivnika. Da napomenem da mrzim sportove gde je više ljudi, volim sve sam da radim, pa jedino ako bih trenirao udarce je da okačim džak u dvorište pa malo da vežbuckam.
To ti sve vodi ka gej populaciji. Po meni karate, džiudžicu i tekvondo. Od pasivnih džudo. Naučiš par fora alo ti u životu naleti neki imbecil.

Nećeš ga polomiti ali ćeš ga složiti kvalitetno.

Da se nebi mnogo cimao. Jednostavno uhvatiš i smotaš kraj priče ideš dalje ko da se ništa nije desilo.
Ma ko ce covjeku od 124 kg da stane na crtu ej. Onaj ko mu stane je ili budala ili vrhunski majstor borilackih vjestina sa iskustvom u ulicnim tucama (a znas koliko je malo takvih i takvi se ne svadjaju bzv) i od toga bolje da bjezi ako moze sa svoje 124 kg haha.
poseban je problem ako si poveci a putujes po raspalih ali atraktivnih zemalja, poput Meksika . Tu si manje bezbjedan od slabijih ljudi jer ko zeli da te opljacka radi to sa pistoljem u tvoje čelo pa se malo mrdnes a on te upuca u novu; isto tako ako se nekom zamjeris, taj neko uzme petinu drugara s bezbolkama da te polome. Tu ti ne pomazu borilacke vjestine.

Back