Monte karlo je bio suvise brz za nas u to vreme..............Steciste nasih kockara je bio Milano.
Bio sam i u jednom i u drugom, ali se nisam bas dugo zadrzao..........Poneka noc kocke i pali dalje.....
Elem mnogo sam voleo kazino u Baden Badenu, luksuzni kazino u starom dvorcu, gde se po pricama kockao i Dostojevski.
Prenociste u dvorcu 250 maraka, sedam dana budes dobar pa spavas kao grof, onda te proda mala serija, pa uz zeleznicku kartu ferijalnog saveza spavas u vreci za spavanje na zeleznickoj stanici(jedan od dozivljaja odatle)

.
Tu je bila nekako posebna atmosfera, iako se kockas osecas se produhovljeno.
Taj kazino je i u svetu poznat po tome sto je jedini kazino u kojem IGRAC ima vecu verovatnocu dobitka, i to sve zahvaljujuci tradiciji koju je kazino podrzavao.
Naime, u staro vreme kada je Pruska okupirala taj kraj, i zabranila kocku, po prici je kuglica na ruletu ostala na broju 9.
Kada su se oslobodili okupatora, ponovo ozvanicili kocku, oni su da bi obelezili tu devetku, u tom kazinu odredili da svi brojevi na ruletu placaju X 35(i dobitni), a da devetka placa X 70........
Posebna je atrakcija videti stolove u tom kazinu, sa naslaganim zetonima gde se prave kule na broju 9.......Kada padne, onda kao da je karneval....
Lepo je bilo kockati se u Spiele bank u Zapadnom Berlinu, u to vreme najvecem kazinu u Evropi, gde je na spratu gde su ruleti bilo preko 100 stolova, od kojih neki odvojeni neprobojnim staklom sa posebnom klijentelom(arapskom uglavnom).......
Kod nas se kockalo hotelu Park u NS, u Osijeku, u vili Lujzi na Palicu(tu sam nebrojene noci kockao sa Serbedzijom uz rulet i litre alkohola), ili u legendarnoj Beogradjanki ili deviznom kazinu u hotelu Slavija.
Sveti Stegan je za nas bio nedostizan, od morskih destinacija nije bilo lose u Portorozu.......Manje zbog kocke, vise zbog dobrih riba koje su uvek bile za provod.