Sojic1
Obećava
- Poruka
- 97
Kao sto naziv teme kaze: Jel moguce prepisati nekretninu na maloletnike ?
I koliko godina moraju imati?
Hvala unapred
I koliko godina moraju imati?
Hvala unapred
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moze da se prepise, ali mora neko drugi da upravlja do punoletstva.
Uredu ali koliko mora ta osoba da ima godina? Jel moze od 1 do 17 godina ili mora biti od neke godine? I ko se upise u kadastar taj maloletnik ili taj koji nosi odgovornost.
Matori, upisujes klinca makar on imao i mesec dana.Sad kako to ide,sigurno da nece beba da se potpisuje ili umace prst u brljaru da bi stavila otisak,vec ce to uciniti njegov zakonski zastupnik,koji i upravlja tom imovinom do njegovog punoletstva,ili ubrzanog punoletstva...Cak i da dodje do neke kolizije u interesima, zakonski zastupnik ce da se zameni starateljem, mali nista nece da izgubi
moze a imovinom upravljaju roditelji, zakonski staratelji itd do 18og rodjendana. ako nekada za tih 18 godina ili koliko ostaje do punoletstva dodje do potrebe da se proda imovina, mora se pribaviti i resenje centra za socijalni rad kojim se dozvoljava otudjenje imovine. to podrazume mnogobrojne komlikacije ukljucujuci i dokazivanje sta ce da se radi sa novcem deteta.
Dobro ako ja onda naprimer kupim svom sinu nekretninu, ko ce biti upisan u katastar ja ili on?
Hvala na odgovor
u katastar se upisuje onaj cije je ime na ugovoru gde pise "kupac kupuje". prosto otvoris racun u banci na ime sina, uplatis sredstva sinu i kupis nekretninu. na ugovoru odmah pise ime deteta, a u klauzuli da je maloletan i da ga zastupa otac, majka itd. potpisujes umesto njega kao sto potpisujes i sve drugo za sina dok ne dodje do punoletstva.
Dobro ako ja onda naprimer kupim svom sinu nekretninu, ko ce biti upisan u katastar ja ili on?
најбоље да купиш лепо стан на своје име и оставиш дете на миру![]()