jel mogu ja da koristim ulje umesto kreme

Ako te interesuju ulja, proguglaj po netu Oshadhi ulja.

To su čista i kvalitetna hladno ceđena biljna ulja sa sertifikatom, koja se koriste samostalno ili u kombinaciji, sa ili bez dodatih eteričnih ulja, za sve tipove kože.
Ima masnih, ali ima i brzoupijajućih - u suštini, jedina ulja koja se faktički ne upijaju u kožu već stvaraju film na istoj su parafinska ulja (baby ulje npr) što je ništa drugo do derivat nafte, dok adekvatno izabrano biljno ulje neće stvarati nikakve probleme koži niti izazivati masni sjaj, a opskrbiće je svim potrebnim hranjivim tvarima i vitaminima koji se prirodno nalaze u istima.

Poslednja izmena:
Ako te interesuju ulja, proguglaj po netu Oshadhi ulja.

To su čista i kvalitetna hladno ceđena biljna ulja sa sertifikatom, koja se koriste samostalno ili u kombinaciji, sa ili bez dodatih eteričnih ulja, za sve tipove kože.
Ima masnih, ali ima i brzoupijajućih - u suštini, jedina ulja koja se faktički ne upijaju u kožu već stvaraju film na istoj su parafinska ulja (baby ulje npr) što je ništa drugo do derivat nafte, dok adekvatno izabrano biljno ulje neće stvarati nikakve probleme koži niti izazivati masni sjaj, a opskrbiće je svim potrebnim hranjivim tvarima i vitaminima koji se prirodno nalaze u istima.

kad god se vratim sa masaze, tri dana su mi potrebna da mi se ulje ispere sa koze, uz svakodnevno tusiranje i umivanje

kad god se vratim sa masaze, tri dana su mi potrebna da mi se ulje ispere sa koze, uz svakodnevno tusiranje i umivanje
A, pa to je druga stvar... tu ide verovatno više ulja jer i treba da si nauljena i klizava kad te masiraju :zper:
Na lice ide 2-3 kapi koje se prethodno rastrljaju na vlažnim dlanovima.... kad se upije za par min, nema sjaja i viška ulja.

Poslednja izmena:
jel mogu ja da koristim ulje umesto kreme?i to na telo i lice??

samo ulje koristiti to mi je nekako tu mach

i ja s vremena na vrijeme namazhem se komplet sa uljem od badema, a zimi chesto pravim kupke od 1 mleka i od srca nakrenem maslinovo ulje i u tome se kupam jedno 30 minuta

kozha bude fenomenalna

za lice koristim ekoloske kreme bez dodatne hemije i sve je ok

pod uslovom da nemam problem stim,zanima me da li je ulje podjednako hranljivo za kozu kao i krema,i da li je podjednako stiti???

ako pricas o ulju tipa maslinovo i sl jesu bolja od vestackih krema
medjutim moze da ti zamasti kozu i zapusi pore i da krenu problemi sa time iako do sad nisi imala....
nemoj preterivati dovoljno ti je maslinovo da namazes dva puta nedeljno recimo
nemoj svaki dan nikako

ako mislis na ona ulja markirana sto pravi nivea i sl, to ti je isto njesra ko i krema, nista nisi postigla, hemija

dakle ili prirodno ili ni nemoj onda

nemoj kantarionovo ulje leti, to mnogi grese, ono je dobro da kad izgoris se namazes pa sedis kuci, ali mnogi se zezaju i namackaju njime pa se suncaju ili po suncu idu, od njega je koza osetljivija na sunce, pa se tako lakse izgori, lakse prodiru uv zraci i sl.....

- - - - - - - - - -

a mozes i u apoteci da ti smuckaju kremu, zdravija varijanta od kupovne....ti biras sta da ti stave i platis u skladu sa time....pa koliki ti je jorgan....

Moze, naročito arganovo, jojobino i sl. Cula sam da arganovo preporodi kozu lica, ali nisam sigurna da li je bas za svaki tip koze, rekla bih da jeste.
Arganovo ulje je sjajno, takođe i ulje divlje ruže - oba deluju protiv bora i generalno su odlična za zrelu kožu.
Ulje jojobe u stvari nije ulje već vosak, i nije pogodno da se samo koristi na duže staze jer ume da isuši kožu, ali pomešano sa nekim drugim uljem radi kako treba (npr mešavina jojobe i ulja od lešnika, za masnu kožu).
Maslinovo ulje je komedogeno, tako da nije preporučljivo na duže staze.

Ima mnoštvo baznih ulja koja su namenjena za pojedine tipove kože. jedino je važno da su hladno ceđena, nerafinisana i pakovana u tamne bočice, i naravno da imaju sertifikat.

Ulje nije zamena za kremu,zbog svog sastava ostaje samo na povrsini koze,poenta stavljanja kreme je da ona udje i prehrani i dublje slojeve koze
Nepotpuno i netačno.
Biljna ulja apsolutno se upijaju u kožu, dok parafinska ne - kao što se neće upiti ni krema sa parafinskim uljem u kožu, već će formirati poseban film gde, kad pređemo rukom po licu, imaćemo osećaj da je tu nešto meko i fino, no to je samo film koji, istina, donekle štiti od psoljašnjih uticaja, ali ne hrani i ne neguje.

Back