Jel je ovaj narod pobenavio

https://img704.imageshack.us/img704/8696/73019015.jpg
73019015.jpg

Ima, ima... Romantika :):hahaha:

A jesi li ti svestan , da si od jednog Srbina , postao hrvatski sovinista , a ne samo hrvat ?????

Licitarska srca su ovde prisutna mnogo duze nego sto je Putin Ziv . Imaju poetiiku proslih vremena .
Al ti to ne bi mogao da razumes nikako .

A jesi li ti svestan , da si od jednog Srbina , postao hrvatski sovinista , a ne samo hrvat ?????

Licitarska srca su ovde prisutna mnogo duze nego sto je Putin Ziv . Imaju poetiiku proslih vremena .
Al ti to ne bi mogao da razumes nikako .

Hahahaha, dobro...

Ma znam ja za licitarska srca, nisam ja mali toliko. Nego da li ti znas sta je sala ili humor? Sta te je pogodilo, srce ili Putin presvetli?

Hahahaha, dobro...

Ma znam ja za licitarska srca, nisam ja mali toliko. Nego da li ti znas sta je sala ili humor? Sta te je pogodilo, srce ili Putin presvetli?

Pa znas kako , pogodilo me nemanje duha i sarma .

Menije jasno da se mi raspadamo i nestajemo .
Da smo jedini narod u Evropi koji ce da nestane i jedina drzava koja ima da se raspadne .
Jasno mi je da se ljudi u ocaju i za slamku hvataju , a kamo li za Putina .
Velika zemlja i mocna sila , a nije pravila dogovre sa siptarima protiv Srba , nije pravila dogovore sa hrvatima , protiv Srba ,nije praila dogovore sa muslimanima protiv Srba .. a nije nas ni bombardovao.
Sta ces , ocajan narod , ubijen u pojam .
Mora negde da trazi spas. Pa onda svako , vec prema svom ukusu , znanju , licnoj sirini ..... neko pise knjige . neko pise na forimima , neko se oruzano sprema , neko se moli bogu , a neko kaci putina na tanjir .

A licitarska srca , kao takva , (bez likova ) , imaju poseban sarm , romantican dah proslosti i nose malicak nostalgije , za nekim nevnijim vremenima , kad smo svi bili bolji .
Tako se bar meni cini . Zato i ne moze biti poredjenja izmedju licitarskih srca i onih plasticnih kucica , koji klimaju glavama u voznji sa zadnje platforme automobila .

Koračam jutros ulicom JNA u Pančevu i vidim u izlogu jedne KNJIŽARE izloženi predmeti "patriotskim" motivima (ubibožeisakloni).

U sred izloga nije nikakva knjiga ili školska torba, već ukrasni tanjir sa putinovim likom.
Ej bre, putinovim likom!
Naravno, nije kriva knjižara, ona želi da prodaje ono što narod želi da kupi.
Zamisli kakav ti treba da imaš mentalitet, kakav koncept razmišljanja, kakvu psihu i kakvo dostojanstvo, da kupiš i držiš na zidu ukrasni tanjir sa slikom Vladimira Putina, ili ne daj Bože da jedeš iz tog tanjira ;). Poznati smo kao narod koji neguje kič tradiciju, pa me ne čudi što umesto knjiga i školskog pribora kupujemo tanjire sa putinovim likom.

No, Malo dalje, u okolini muzičke škole Jovan Bandur, šećka se lik sa pokretnim štandom gde prodaje razne predmete sa nacionaističkim motivima. Majice, flaše (rakije), upaljače, sve u četničkom fazonu.

Više se ne prodaju takve stvari samo na budži.
Daleko smo mi od civilizacije.

Savršeno. Neprocenjivo. Kad u sonovi disfunkcionaln, maloumni ili bar nepismeni likovi što se lože na sve to "Srbi - Rusi - Ovo - Ono- Car Dušan mi ga uterao ..." sipaju svoje splačine u takve tanjire, tada će sav očaj da im dodje pred oči kad teško progutaju i zadnje kašike tog nečeg što jedu i onda ugledaju tu pandursku rusku njušku kako im se ceri sa dna tanjira... time će izraz dno dna dobiti i svoje funkcionalno objašnjenje. Kad stignu do dna tnajira videće stvarno dno dna...

Pa znas kako , pogodilo me nemanje duha i sarma .

Menije jasno da se mi raspadamo i nestajemo .
Da smo jedini narod u Evropi koji ce da nestane i jedina drzava koja ima da se raspadne .
Jasno mi je da se ljudi u ocaju i za slamku hvataju , a kamo li za Putina .
Velika zemlja i mocna sila , a nije pravila dogovre sa siptarima protiv Srba , nije pravila dogovore sa hrvatima , protiv Srba ,nije praila dogovore sa muslimanima protiv Srba .. a nije nas ni bombardovao.

Pa što se ne uhvate za Srbina, a ne za rusa? Gde je tu duh i šarm? Da li nestajemo ili ne, druga je priča, ali slamka nije Putin i Rusija, već red, rad i disciplina, jasni ciljevi i stavovi, praktičnost i pragmatičnost...

Rusija nas možda nije bombardovala, ali nas je kroz istoriju poprilično oštetila. Ne vidim što bi sad bilo bolje. Nemoj dva puta da kažeš to o njima, jer sačekaj malo, da prorade interesi, pa kad im svi budu važniji od nas, da se ne razočaraš previše.

Pa što se ne uhvate za Srbina, a ne za rusa? Gde je tu duh i šarm? Da li nestajemo ili ne, druga je priča, ali slamka nije Putin i Rusija, već red, rad i disciplina, jasni ciljevi i stavovi, praktičnost i pragmatičnost...

Rusija nas možda nije bombardovala, ali nas je kroz istoriju poprilično oštetila. Ne vidim što bi sad bilo bolje. Nemoj dva puta da kažeš to o njima, jer sačekaj malo, da prorade interesi, pa kad im svi budu važniji od nas, da se ne razočaraš previše.

pa za kojeg srbina da se uhvate kad vidis da su svi nikakvi?

Koračam jutros ulicom JNA u Pančevu i vidim u izlogu jedne KNJIŽARE izloženi predmeti "patriotskim" motivima (ubibožeisakloni).

U sred izloga nije nikakva knjiga ili školska torba, već ukrasni tanjir sa putinovim likom.
Ej bre, putinovim likom!
Zamisli kakav ti treba da imaš mentalitet, kakav koncept razmišljanja, kakvu psihu i kakvo dostojanstvo, da kupiš i držiš na zidu ukrasni tanjir sa slikom Vladimira Putina, ili ne daj Bože da jedeš iz tog tanjira ;). Poznati smo kao narod koji neguje kič tradiciju, pa me ne čudi što umesto knjiga i školskog pribora kupujemo tanjire sa putinovim likom.

No, Malo dalje, u okolini muzičke škole Jovan Bandur, šećka se lik sa pokretnim štandom gde prodaje razne predmete sa nacionaističkim motivima. Majice, flaše (rakije), upaljače, sve u četničkom fazonu.

Haha, koliki bolid treba biti da kupiš neku zaebanciju sa Putinovom slikom? Odmah u ludaru doveka, a kao dokaz da bude fiskalni račun. :lol: Bem ti blentav svet.
A ovaj četnički shit i nije tako redak. Po pravilu, takve štandove prvo osetiš po neprijatnom mirisu prodavca, a tek onda dođe u domet oku...

Pa nisam baš siguran. Ja smatram da Srbija ima puno kvalitetnih ljudi.
Има, али нису блиски ни властима, ни тзв. "опозицији", штавише, држе се подаље од политике.

Срећом, те раде и доприносе добробити Србије онако како је, овде и сада, једино могуће, и, уосталом, како треба, својим радом.

(Јесте индиректно, али ни мало неважно. :ok:)

Ej bre, putinovim likom!

Zanimljiva knjižara.Mogao si da ostaneš i da osmotriš koji šabani tamo navraćaju i ko će da kupi taj unikat tanjir.

Hahahaha, dobro...

Очигледно ДА НЕ ЗНАШ - јер би бар знао да није ЛИЦИТАРСКО него
ЛИЦИДЕРСКО СРЦЕ.........:roll::roll::roll:

Лицидерско срце - вез

Број сувенира: 31072007119

Материјал: Платно, конац за вез, магнет

Димензије: 8х8 цм

Начин израде: Ручна израда

Време израде 1 примерка: до 1 дан

Опис сувенира:

Лицидерско срце, сачињено од брашна и меда, шарено и миришљаво, са огледалцетом или цветићем - дах традиције, вашара и детињства. Срце Србије.
Лицидери из Србије још увек праве омиљене дечије колаче по традиционалној рецептури, која се генерацијама преноси са колена на колено, сваки пут оплемењена нечим новим, што временом постаје и породична тајна.
Сувенир "Лицидерско срце - вез" са магнетом, украшено везом, сачуваће Ваш део Србије и Ваше срце. За неког посебног, можда...

Ej bre, putinovim likom!

Продају се такве ствари са мотивима ЕУ,САД,Велике Британије,Италије...То ти не смета?

Back