jel ima neko predstavu o radnom vremenu kafana?

Poruka
19.456
Ukoliko pise da je radno vreme na primer do 23.30, da li to znaci da do tad treba da popijes pice i ides ili konobari primaju narudzbine do 23.30. Danas se kolega zali da je bio u kafani sa ekipom , koja radi po okacenom radnom vremenu do ponoci. 15 minuta pre ponoci su narucili pice a konobar je bez problema, primio porudzbinu i doneo u 5 do 12 a u 12 pogasio svetla i naterao ih da eksiraju na brzinu pivdzanu.. i meni se slicno desavalo ranije, cak mislim da sam davno i otvarao temu ovde ali se ne secam odgovora...

:think:.

Ukoliko pise da je radno vreme na primer do 23.30, da li to znaci da do tad treba da popijes pice i ides ili konobari primaju narudzbine do 23.30. Danas se kolega zali da je bio u kafani sa ekipom , koja radi po okacenom radnom vremenu do ponoci. 15 minuta pre ponoci su narucili pice a konobar je bez problema, primio porudzbinu i doneo u 5 do 12 a u 12 pogasio svetla i naterao ih da eksiraju na brzinu pivdzanu.. i meni se slicno desavalo ranije, cak mislim da sam davno i otvarao temu ovde ali se ne secam odgovora...

:think:.

Ma to je sve fleksibilno, ako vas je 2-3 osobe u kafani u 23:25 će vas ljubazno podsetiti da moraju da zatvaraju kafanu, al ako je kafana puna ljudi, onda će samo da zatvore vrata da spolja izgleda kao da ne primaju više goste, ali će unutra nastaviti da pijanče :lol:

Bio sam deset godina konobar pa da ti odgovorim . Ako si došao u kafanu 11.45 a kafana radi do pola noći
onda sam trebaš da procijeniš da li imaš računa da naručuješ piće . Konobar ti prije naručivanja pića treba
na neki kulturan način skrenuti pažnju kada je fajront .
Uglavnom nisam ni primao narudžbe petnaestak minuta pred fajront ako vidim da gost neće u dogovoreno vrijeme
napustiti lokal . Gazda lokala može platiti žestoku kaznu ako mu u minut poslije fajronta u lokalu ima gostiju
pa koliko su inspekcije tolerantne prema njemu toliko i on može biti tolerantan prema gostima .

Bio sam deset godina konobar pa da ti odgovorim . Ako si došao u kafanu 11.45 a kafana radi do pola noći
onda sam trebaš da procijeniš da li imaš računa da naručuješ piće . Konobar ti prije naručivanja pića treba
na neki kulturan način skrenuti pažnju kada je fajront .
Uglavnom nisam ni primao narudžbe petnaestak minuta pred fajront ako vidim da gost neće u dogovoreno vrijeme
napustiti lokal . Gazda lokala može platiti žestoku kaznu ako mu u minut poslije fajronta u lokalu ima gostiju
pa koliko su inspekcije tolerantne prema njemu toliko i on može biti tolerantan prema gostima .

zasto ja da procenjujem? iz ove price je konobar bez ikakve naznake primio porudzbinu od 4 jebena piva koja su likovi sabili na eks jer im je dao nogu, inace bi kura.c uzeli. da su bili bahati i trazili pola sata pre ''fajronta'' po kilo belog i sifon i on to opet doneo i izbacio ih,cija je greska?
opet pitam, radno vreme kafane ako pise npr 23.00 da li je to vreme do kojeg mogu da narucim (razumno) pice koje se pije za pola sata ili do tog vremena treba da razgulim? niko ne trazi od konobara 2 litra belog i dva litra kisele u pola 12 a kafana radi do 12.

Gde god se okrenes placas nesto, a svi se ponasaju prema tebi kao da si prosjak kom udele sitno...
Udje covek u taksi, kaze gde da vozi, a taksista ga pogleda i onako drsko ga pita dal ima on to da plati..
Ako konobar vise ne sme da daje pice jer je blizu fajront ili je vec prosao, ne kaze ti lepo da stvarno vise ne moze i izvini se, nego se izvice na tebe i pocne da te uci kako se gleda u sat...
U banci te ne pogledaju makar ni kao go*no...
Za bolnice da ne pricam...

Ako vam je konobar dao pice nesto malo pre zatvaranja, a ne mozete tako brzo da popijete to pice, lepo kod gazde pa da pitate sto konobar nije rekao da zatvara za dva minuta... Vi ne morate ni da znate koje je radno vreme bilo kog lokala... Vi ste tu dosli da se opustite i uzivate, a koje je vreme i koje su cije obaveze nije vasa stvar...

Back