Jeftini stanovi - kasarna 4. jul - konkurs, kupovina i ostalo...

• Začetnik teme Začetnik teme kolly
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kolly

Početnik
Poruka
4
Pozivam sve koji su zainteresovani za ovu temu, da na ovom mestu razmenjujemo informacije i iskustva... Ima dosta oprecnih informacija u medijima, a ni sami u gradjevinskoj direkciji jos uvek ne mogu da odgovore na sva pitanja..a prijavljivanje/rezervacija (ili sta god ono sa fotokopiranje LK bilo), je vec uveliko pocelo...

Npr. meni licno nije jasno kako ce da ispostuju to sto su pricali da ce prednost imati oni koji kupuju svoj prvi stan, kad su mi danas rekli da ce se drzati redosleda kojim su se ljudi prijavljivali i da ce po tom redosledu u oktobru pozivati ljude da biraju stanove koje zele...?
Ili, npr. ko mi garantuje da onaj moj papiric sa fotokopijom licne karte, nece zavrsiti na 1000. mestu posle onog koji mi pripada??? (mozda se zbune pa ga poguraju i napred... :super:)
Necu da paranoisem, ali cini mi se da im procedura ima gomilu rupa i da je nisu bas najbolje osmislili... (posebno ako se uzme u obzir koliko je pitanje bitno)

Koji paradoksi u ovoj drzavi bez reda i zakona, a da ne govorim o pravdi, posto nje nikada nije ni bilo. Dulic gradi stanove na tudjoj otetoj zemlji za koju kaze da naslednici nemaju pravo da traze vracanje svoje zemlje, a istovremeno preti rusenjem kuca ljudima koji su gradili na svojoj zemlji.Samo nemojte pricati o dozvolama i legalnoj gradnji kada dozvole jednostavno nisu izdavane da bi drzavni cinovnici bolje reketirali gradjane i izivljavali se uzimajuci pozamasne sume mita. To me i ne cudi u ovoj zemlji punoj mita i korupcije u vrhu vlasti, ali ovo sa poslednjim izjavama Dulica i drugih politicara, ako se mogu uopste tako nazvati, prevazilazi svaku meru. Drskost i bezobrazluk Dulica i vlasti uopst, platice svi gradjani kroz poreze da bi se obestetili vlasnici otete zemlje. Zasto da svi gradjani placaju halapljivost pojedinih politicara i cele vlasti uopste. Treba jednostavno bojkotovati kupovinu tih stanova, jer su oni ipak na neki nacin krvavi kao i oni u Belvilu kojima je pran novac od trgovine drogom.

Meni iskreno nije jasno šta je tu jeftino, cena od 1200 eura/m2....Na toj lokaciji se stanovi inače prodaju po toj ceni. Koliko se ja sećam Mrkonjić je krajem prošle godine obećavao stanove po ceni koja " nikako ne sme preći 600 eura/m2", jer je to realna cena gradnje, a po njegovim rečima država ne želi da zarađuje na građanima....a sad dođosmo do 1200 eura po kvadratu. Uz to, još uvek nikome nije jasno po kom kriterijumu će se stanovi kupovati....i što je još bitnije na koji način će se otplaćivati....Bojim se da sve ovo nije još jedna velika prevara.....Naime, ko će garantovati da će stanovi zaista biti završeni u predviđenom roku, te šta će se dogoditi ako ova vlada ne izdrži ceo mandat, uzevši u obzir da je sledeća godina predizborna i da će stranke uveliko započeti svoje kampanje....Mislim...ko će garantovati završetak, useljenje, otplatu ukoliko ova garnitura ljudi ode sa vlasti....

Meni lično sve to miriše na marketinški potez vlasti...setite se šta je Dinkić obećavao za besplatne akcije.....

btw, cena nije 1200 nego 1290eur/m2 (razlika prava sitnica :whistling:)
prijavila sam se posto treba da resavam stambeno pitanje, (a prijava ne boli).. Sada preostaje da se ceka oktobar, a i jedva ga cekam da vidim kako ce cela situacija da se razvije :roll:

Inace, za pocetak 2012 je predvidjen zavrsetak PRVE FAZE radova, sto znaci da ce biti zavrseno nekih 1000 stanova (od ukupno 5000) (izvor informacija: Gradjevinska direkcija Srbije), a ostali ce....vec da se zavrse kasnije :think: Trenutno ne znaju, posto ocigledno jos nisu napravili projekat izvodjenja radova..

Ukoliko neko ima vise konkretnih informacija na ovu temu, neka mu ne bude mrsko da ih "posalje u etar" ..tnx :cao:

nemojte kupovati te stanove,jednostavno bojkot,lepo je gore napisano u vezi ulice b.jerkovic i tri nove zgrade-m2 1300€...

neka ih oni naprave(od ko zna kojih prljavih para)pa neka im sve stoji i propada,to treba videti,da se narod malo veseli,da i narod njih ispali

btw.sto se tice onog belvila:ko je normalan da u onim identicnim zgradama,koje me podsecaju na najbolje dane sovjetske arhitekture kupi stan?

Ма где је бре то јефтино 1200е по квадрату, бар за мени ни мало није.

Зашто код нас не постоји изградња станова за рентирање, као што постоји свуда у свету?
Плаћао стан држави у закуп или као бојаги био неки власник на папиру исто ми се хвата, а при том плаћаш не малу рату за кредите 20 или 30 година, што је чисто робовање, да не помињем низ неизвесности којих има у србији.

За куповину на невиђено цена је крајње безобразна. Мислим, повлашћена цена за стана који још није изграђен, који можда чак и неће бити изграђен (или бар неће бити изграђен на време), где нема повраћаја пара ако вам се не свиди квалитет градње, једнака је тржишној цени већ изграђеног стана у истом крају. Шта је ту јефтино?

Едит: Колега се пријавио међу првима. Нису га још звали.

Poslednja izmena:
Do 29.11. je krajnji rok za prijavljivanje banaka za projektno finansiranje. Suludo je ocekivati da pre tog roka uopste se nesto preciznije zna. Sada kad to zavrse ako je neka banka prihvatila da kreditira izgradnju, moguce je da krenu da zovu zainteresovane. Racunam jos koji dan dok se srede papiri i eventualno potpisu ugovori sa bankama. Ako neko ima informaciju moze ovde da je ostavi. Hvala

Back