jeftine kineske tuš baterije

One koje ne otkazu pocnu iznutra da se ljuste. Mesing od koga su napravljene nije dovoljno mesing, i boji vodu u zuto.
Kada je veliki protok i ne primeti se. Ali ako ostavis preko noci da kaplje, ujutro ces imati zuti trag.
Ako skines poklopac i uguras kanap, krpicu, pertlu u cev, i izvadis, zgrozices se. Boja izmedju ferihlorida i zemlje.

Једна од ретких ствари које ценим код Енглеза је пословица: "Нисам довољно богат да купујем јефтине ствари"
За некога коме није проблем да монтира и демонтира славину у "уради сам" варијанти, можда би и могло да се оправда куповина јефтинијих ствари. За све остале није добра опција.
Опет, питање је и какав је квалитет тих скупљих па се треба руководити варијантом дужине гаранције, да би колико-толико извукао максимум из производа. Једноставно, нема више производа који трају десет и више година. Није исплативо.

ima ih u kineskim prodavnicama, tuš baterije i česme jednoručne, kreću se oko 1000din.
da li je neko to kupio i kakve su se pokazale?
dosta su jeftinije od onih iz salona keramike, a na izgled mi deluju isto, kao i po težini...

Isto me tako pitao komša, ja mu rekao "Nemoj" a on ipak uzeo. Posle samo par dana me zvao usred noći da ga spašavam jer je neplivač z:D

Tipični predstavnici čajnezerskih česmi su Minoti ( kopija italijalanske) i Roseti ( verovatno kopija domaćeg i ekstra kvalitetnog Rosana).

Čak i kineska česma može da traje ako se odmah izvadi fabrički "mešač" koji se nalazi ipsod ručke i ubaci kvalitetan Kerox mešač. Ali opet, sa tim zezancijama se dođe do cene odlične Rosan česme pa nema poente. To je bivša fabrika iz Kule i imaju odlične proizvode, 5 god garancije i kažu najažurniji servis ( ako uopšte zatreba). Koristim ih i preporučujem bar 10 god i nikad nije bilo "iznenađenja".

Ima ih klasičnog dizajna a i svih mogućih dizajnerskih pravaca:

http://www.rosan.rs/proizvodi/baterije/steel

- - - - - - - - - -

Rosan, Kanjiza, ja imam i iznad sudopere i tus bateriju za kadu, dobre su a nisu preskupe. Mislim da ima 2 godine garancije

5 godina ;)

One koje ne otkazu pocnu iznutra da se ljuste. Mesing od koga su napravljene nije dovoljno mesing, i boji vodu u zuto.
Kada je veliki protok i ne primeti se. Ali ako ostavis preko noci da kaplje, ujutro ces imati zuti trag.
Ako skines poklopac i uguras kanap, krpicu, pertlu u cev, i izvadis, zgrozices se. Boja izmedju ferihlorida i zemlje.

Kod nas su u bolnici svi lavaboi imali zuti trag na mestima gde su kineske slavine kapljale.Posto je ceo blok nov i sve u njemu prve reklamacije su bile bas na te slavine i izvodjac radova je morao sve da ih zameni( ne bas dobrovoljno)Stavljene su domace Kulske slavine i rade besprekorno.

kupio sam minoti tuš bateriju za 2,5k, 2 godine garancije, montirao je, pustim da voda ide na tuš, kad ono, pola vode ide na tuš a pola i dalje ide preko slavine. užas. skinuo sam je i vratio odmah, pa sam uzeo roseti za 2,7k, i ona lepo radi.
inače, imam 3 kvalitetne masivne tuš baterije ali su od mraza prsle ranijih godina, imam dobre mešače u njima, a i onaj deo što se podiže da se uključi tuš će zatrebati nekad, kako se skida taj deo, odvrti se od gore ali neće da izađe, treba inbus ključ pa da se odvrti sa donje strane?

kupio sam minoti tuš bateriju za 2,5k, 2 godine garancije, montirao je, pustim da voda ide na tuš, kad ono, pola vode ide na tuš a pola i dalje ide preko slavine. užas. skinuo sam je i vratio odmah, pa sam uzeo roseti za 2,7k, i ona lepo radi.

I Roseti je Kinez ( ne brkati sa kvalitetnim, domaćim Rosanom ) ali bolji od kopija Minoti. Za 2700 mislim da si mogao da uzmeš i Rosan iz Perla linije ali ok.

inače, imam 3 kvalitetne masivne tuš baterije ali su od mraza prsle ranijih godina, imam dobre mešače u njima, a i onaj deo što se podiže da se uključi tuš će zatrebati nekad, kako se skida taj deo, odvrti se od gore ali neće da izađe, treba inbus ključ pa da se odvrti sa donje strane?

Skineš mu "kuglicu" gore a onda kleštima pažljivo odvrtiš celo telo tog "ventila" (pazeći na navoje ). Mislim da nema da se nađe kao rezervni deo a i nema potrebe. Tu se samo zameni gumica i to je to.

odvrtim mu prvo onu kapicu koja se podiže da se prebaci na tuš, onda malim ključem odvrnem taj ventil koji pri dnu ima malu gumicu, ali, ta gumica samo brani da odozgo voda ne šiklja, mene zanima kako da onu malu šipkicu izvučem koja se povlači gore-dole, jer kod ove minotijeve je problem bio unutar slavine, verovatno imbus ključem od ispod

odvrtim mu prvo onu kapicu koja se podiže da se prebaci na tuš, onda malim ključem odvrnem taj ventil koji pri dnu ima malu gumicu, ali, ta gumica samo brani da odozgo voda ne šiklja, mene zanima kako da onu malu šipkicu izvučem koja se povlači gore-dole, jer kod ove minotijeve je problem bio unutar slavine, verovatno imbus ključem od ispod

To sam ti i rekao. Odvrneš kapicu a onda i telo ventila.
Da li inbusom ili kleštima, vidi kako je na tvojoj česmi. Gumica je cela priča, ona usmerava da li će voda da ide kroz tuš ili slavinu.

Moj ćale je kupio one jednostavne za baštu sa kuglicom, što ima samo onu polugu. Posle nedelju dana poplava, ona je pukla i otpala sve sa kurblom a voda napravila poplavu oko kuće :lol:

Tanke su kao staniol, mom ujaku se posle godinu dana prošupljila pa ga prska u oko kroz rupicu dok sipa vodu u čašu :mrgreen:

Za izbegavanje jer može poplavom da uništi ceo stan/kuću.

Back