JEDRENJE

Ja sam u Lahoru-Kotor. Na zalost sam poslom vezan za Podgoricu, ali zahvaljujuci ljudima koje sam tamo upoznao zaista sam zadovoljan sezonom. Ako skupim ekipu da unajmimo brod idem u junu 2007. na regatu Perast-Brindizi-Krf. Ove godine sam bio prvi put i obavezno idem opet jer je to nevjerovatan dozivljaj.

Vandjolina, a koliko kosta privatna jedrilica i kada je kupis gde je drzis i da li se to placa?
Ti si clan Gemax-a da li imals pravo kao clan kluba na besplatno, kako se to vec zove, cuvanje :) jedrilice i jos na kraju sta rade jedrilicari kada dodje zima

DRAKO:
Vandjolina, a koliko kosta privatna jedrilica i kada je kupis gde je drzis i da li se to placa?
Ti si clan Gemax-a da li imals pravo kao clan kluba na besplatno, kako se to vec zove, cuvanje :) jedrilice i jos na kraju sta rade jedrilicari kada dodje zima

Uh sto se tice cene, ne bih znala sta tacno da ti kazem, zavisi od svega i svacega, potrazi na netu. Mada, tu su uglavnom nabudzene jedrilice koje su bolesno skupe, makar sam ja na takve nailazila. Najbolje da nadjes nekoga ko ima svoju jedrilicu pa preko njega da vidis za cene.
Sto se tice cuvanja, kod Gemaxa... postoji slep, gde su prkacene jedrilice. Na slepu uvek ima nekoga ko brine o njima. To se placa, mislim oko 200 E godisnje.
Nisam sigurna sta mislis kad kazes sta rade zimi, da li jedre ili gde su jedrilice?
Zimi se jedrilice, ociste i ubace u slep. A ako oces da jedris... Mislim da kod nas ne jedre zimi, ali zato mozes da otputujes negde gde mozes da jedris :D !

Ja imam svoju jedrilicu i to bas na klubu o kome pricate,jedrim na mikrotoneru vec 10ak godina i sport je odlican,cak sam postavila temu na "ostali sportovi" mozete tamo da procitate neke podatke oko jedrilice.Sto se zime tice,jedrilice su unutra tj. u slepu preko zime jer je zimi jako hladno da se jedri,tako da sezona pocinje sa prvim toplijim danima,mart-april,a zavrsava se oko novembra kad postane bas hladno...Toliko za sad..

Kako stoje stvari sa regatama...sta je sve potrebno da bi ucestvovao na regati? Neki kurs na krstarici, lekarski pregled, puno kesha???

p.s.
kako se vrsi obuka na mikrotonerima... jel postoji neki kurs ili uzimas casove pa dok ne naucis? Jel posle te obuke iznajmljujes jedrilicu ako hoces sam da jedris ili...

Back