Једноставно питање..

gost 313363

Poznat
Poruka
7.178
У једном филму има реченица "боље да малтретирамо друге него да малтретирамо себе, мање боли", и то ме навело на размишљање.. Да ли је повређивање других једини начин да ми останемо неповређени на крају?

И само без "дипломатских" одговора "не мора нико да буде повређен"... У свакој причи има страна која извуче дебљи крај, у тучи, у послу, ортаклуку, чему год..

Nem pojma bash za povredjivanje...malo je preshiroko..ae ako ti je neko neprijatelj al u nekom emotivnom odnosu ja sam vishe za poshtenje...al ako udare branitjemo se!

Знаш како, сви тврде да су они добри, и сви кажу да се опходе према другима како и они према њима, као на "добро" враћају "добрим", по тој теорији на свету не би било лошег уопште, пошто сви тако одговарају, а реалност је мало другачија.

nije..
ako nismo sadisti, onda nam povredjivanje drugih ne donosi zadovoljstvo..
a povredjeni smo zaista samo onda kad to sebi dozvolimo i kad drugima damo mesto koje ne zasluzuju.

Не мора да буде из задовољства, овде се прича о некој врсти одбране од свега тога.. Дакле није то садизам.. У том облику..

Знаш како, сви тврде да су они добри, и сви кажу да се опходе према другима како и они према њима, као на "добро" враћају "добрим", по тој теорији на свету не би било лошег уопште, пошто сви тако одговарају, а реалност је мало другачија.

pa dobro,vecina ljudi jeste dno...al nisu svi
ja sam za to dam ti shansu s rezervom dok mi ne dokazesh suprotno onda moze djonom

pa dobro,vecina ljudi jeste dno...al nisu svi
ja sam za to dam ti shansu s rezervom dok mi ne dokazesh suprotno onda moze djonom

Али фора је у томе што сви причају као ти сад..

Сви тврде да су они добри.. И као сви иду према туђим заслугама.. Код мене та прича не пије воде...

У једном филму има реченица "боље да малтретирамо друге него да малтретирамо себе, мање боли", и то ме навело на размишљање.. Да ли је повређивање других једини начин да ми останемо неповређени на крају?

И само без "дипломатских" одговора "не мора нико да буде повређен"... У свакој причи има страна која извуче дебљи крај, у тучи, у послу, ортаклуку, чему год..

E pa kad mora ili ili onda lepo razmisliš do čega ti je više stalo. Do sebe ili do tog nekog. Ako ti je stalo do sebe udri i bole te uvo, a u suprotnom.... pa nije ti kičma od stakla, može da izdrži teret bola. Ovde mislim prvenstveno na ljubavne odnose.

Za se ostalo stoji ona čuvena rečenica "Let talk business"

ne. sve se vraca sve se placa na ovaj ili onaj nacin

ja od ortaka niti zelim da izvlacim deblji kraj niti da ga izvuce on ... tako i sa vjernom ljubom i sa porodicom ... tako da ja cu ovaj diplomatski odgvor ipak :D

a ne prvo se pitam da li je on vo, pa onda zakljucim da mora da je do mene cim sam se iznervirala
pa onda i reagujem i posle kao "nije trebalo bolje da si cutala"
i tako mi nikad nije zanimljivo, osim ponekad, a onda shvatim da sam nesto muljala

ko procita ovo bravo
Za mene su svi volovi oni koji bi da maltretiraju
a koliko znam i ne traju dugo . Ako im batine ne
vrati Pera , vratice Djura , pa im se isto fata !

Recenicu koju si citirao dozivljavam ne kao fizicko,vec kao emotivno maltretiranje i to ti je onda ona vecita prica o nepoverenju,lazima,raznim smicalicama,emotivne zatupelosti,vecitog nadmudrivanja,dominiranja u svim vrstama odnosa.Kao-bolje on(ona) da pati nego ja/Necu mu reci sta zaista mislim,mogu biti povredjena,/Javicu mu se za 5 dana,neka ceka....I tako,klasika.Sada ce vecina reci da tako nesto nikada ne radi,ali ako bi bili iskreni prema sebi skontali bi da jesu,bar jednom.
Samo,na kraju,uvek se nadje neko ko nas primora da promenimo uloge.

Back