Jednostavne osobe

Kako ste jednostavno svi opisali jednostavnu osobu. Jednostavno je bas previse jednostavno.
Što bi bilo previše jednostavno. Ustvari jeste, za ispunjen život je pojam jednostavnosti možda i prelagan način stjecanja zadovoljstva, mira, blagostanja.

Ako ti je recimo dobro, uživaš u nečemu i to pokvaris nečime, nije li najjednostavnije reći oprosti, izvini, hvala ti ...je li to poželjno?
Ja bi rekla da je u svakom slučaju vrlo jednostavnije to uraditi, jednostavnim ljudima to nije problem., što bi bio, želim, hoću, uživam.

Dok komplicirani ljudi radije se inate, iako žele isto ali prkos i ponos ili koji vrag im smeta da urade sasvim jednu normalnu sitnicu koja zbilja znači puno.

Dogovor, radost, sreća, istinske vrijednosti su u jednostavnim ljudima.

Jednostavne ljude ne možeš kopirati, od njih samo možeš učiti što znači biti čovjek :mig:

Jednostavne osobe su za svakoga razlicite, s nekima se razumes s drugima ne, a tako i ostali.
U principu jednostavne osobe su one s kojima se lako dogovoris i dogovor se izvrsava.
Jednostavnost ljudi se nalazi u domenu racionalnog, gde nema emocija koje su promenjljive.
Tamo gde se mesaju emocije nista nije jednostavno....

Jednostavne osobe su za svakoga razlicite, s nekima se razumes s drugima ne, a tako i ostali.
U principu jednostavne osobe su one s kojima se lako dogovoris i dogovor se izvrsava.
Jednostavnost ljudi se nalazi u domenu racionalnog, gde nema emocija koje su promenjljive.
Tamo gde se mesaju emocije nista nije jednostavno....
Pa djelomično se možemo složiti, sve do djela gdje spominješ emocije.
Emocije jesu da služe u korist jednostavnosti.
Koju god emociju da spomenes, da li je to tuga, veselje, radost...šta god, nije li najjednostavnije kada se one priznaju, eto jeste, tu su, postoje, ja sam na primjer sada sretna i što ne bi dala do znanja da je tako i potvrdila tu emociju ili na primjer ljuta,e pa jednostavni ljudi neignoriraju te emocije nego ih priznaju, znaš na čime si sa njima.

Jebenti tamo gdje ja moram pohađati kako se netko osjeća, vrlo komplicirano a moglo bi biti lako.

Ova tema jeste posvećena jednoj osobi koja za sebe tvrdi da je jednostavna, a zapravo je vrlo komplicirana ali ja kao jednostavna osoba ne krijem svoje istinske emocije pa tvrdim da je i tako i toliko komplicirana u mom jednostavnom srcu uvijek prijatelj.

Znam da čita i znam da zna sve i mogu samo se nadati da su ovi divni forumasi potvrdili činjenicu jednostavnosti, skromnosti i vrline;)

Pročitala sam sve, ali nije da mi je jasno.

Da li se smatra da je jednostavna ona osoba koja pristupa stvarima i ljudima na jednostavan način?
Ukoliko je to tačno to može biti rezultat ili toga da je vrlo simple po sebi, tj nesvesna mnogih problema, komplikacija itd, ili nasuprot toga osoba koja je mudrošću svela način komunikacije i svoje ciljeve na najjednostavniju formu?

Ili mislite na ono što englezi zovu an easy-going person?

Pročitala sam sve, ali nije da mi je jasno.

Da li se smatra da je jednostavna ona osoba koja pristupa stvarima i ljudima na jednostavan način?
Ukoliko je to tačno to može biti rezultat ili toga da je vrlo simple po sebi, tj nesvesna mnogih problema, komplikacija itd, ili nasuprot toga osoba koja je mudrošću svela način komunikacije i svoje ciljeve na najjednostavniju formu?

Ili mislite na ono što englezi zovu an easy-going person?
Kuća poso poso kuća
Kuća poso poso kuća
Eto šta znam
Ništa ne znam
A dje da znam?

Jebenti tamo gdje ja moram pohađati kako se netko osjeća, vrlo komplicirano a moglo bi biti lako.
Emocije jesu da služe u korist jednostavnosti.
Da i...? Kako moze da bude jednostavno, ako je komplikovano citati emocije....ko moze da ti kaze sta oseca, ako ni sam nije siguran, a i ako je siguran to ne znaci da zna sta oseca.
Jebenti tamo gdje ja moram pohađati kako se netko osjeća
Poenta je da moras osecati kako se neko oseca i biti siguran sta osecas...:) prosto i jednostavno, ako jeste.

Ehhh... evo napisaću vam.
Jednostavni ljudi su oni koji svaki kompleksan problem svedu na najosnovnije činioce i odatle ga sagledavaju i rešavaju, najčeše potpuno isključujući emocije, ne zato što su nebitne, već zato što u tom trenutku predstavljaju nepotrebnu prepreku.

Jednostavna osoba dakle ne komplikovana

Ovamo se to zna koristiti i za opis glupih osoba,, kao za osobe slabog obrazovanja koji kicmaju za male pare , ne zahtevne i skromne
Ја правим разлику између једноставне особе и просте особе. То што си навела је проста особа а једноставна делимично може личити на просту али само делимично, тј по неким особинама (навикама)

Back