Jedno pričaju, drugo rade - gde je tu logika?

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Мени је некад тих персона које живе по стамбеним зградама(тзв ,,колективно становање") искрено жао.
Обитавати у нечем што је описно најближе зечијем кавезу сигурно оставља последице.

Brojlerizacija.

No iako sam svestan da je oftopičenje imam molbu da nam ispričaš utiske ako si bio u Turiji na salašu kod Tatića

http://www.utnv.org/salas-tatic-kod-turije/

Извукао си реченицу из поста да би манипулисао.
Рекао сам да се то односи на салаше, а не на стамбене зграде.
Шта није јасно?
Jesi li ovo ti napisao:
Данас чак и када су у прилици да се прикључе на напајање преко ЕПС-а људи бирају индивидуални приступ.
Nebitno je da li je salaš ili nije. Samo ako je stalno nastanjen, i ima mogućnost da se priključi na mrežu, a struju proizvodi sam, reci mi gde je da odem i vidim to čudo!

Ima tema na ekonomiji gde mu je čovek opisao razloge zašto je umesto EPS u dve hiljade eura rešio da uloži u sopstveni solarni komplet.

http://forum.krstarica.com/showthre...jubitelje-sunčane-energije-interesirati/page4
Tačno je da ima ta tema na ekonomiji i tamo lepo piše:
Vikendicu imamo preko 30 godina, bandera sa trofaznom strujom nam je udaljena oko 150 m vazdušne linije. Svih ovih 30 godina sam tražio da nam se uvede struja; odgovori su bili: slaba trafo stanica, ne daju komšije da bandere budu na njihovim placevima i slično.
Jednostavno čovek nije mogao da dobije priključak na mrežu i pribegao je tom rešenju.

U svim oblastima života, fanatici vide i čuju samo ono što im se dopada.

Jesi li ovo ti napisao:Nebitno je da li je salaš ili nije. Samo ako je stalno nastanjen, i ima mogućnost da se priključi na mrežu, a struju proizvodi sam, reci mi gde je da odem i vidim to čudo!

Tačno je da ima ta tema na ekonomiji i tamo lepo piše:Jednostavno čovek nije mogao da dobije priključak na mrežu i pribegao je tom rešenju.

Од почетка сам ти навео неколико пута да је реч о САЛАШИМА, али предимензиониран его и сујета те терају на манипулације.
Битно је јер у згради не можеш да се ослониш на алтернативне изворе енергије.
Салаш, или кућа у власништву тј индивидуално становање су свугде алфа и омега могућности за алтернативну опскрбу енергијом.
Уосталом ено ти линк који је Буудала поставио.
Мсм ти можеш да истрајаваш и будеш тврдоглав по вољи, али ћеш само себе направити будалом... мада само чекам кад ћеш да покушаш неку продају магле о неопходности изградње нуклеарке у Србији, ти тога не можеш да се ослободиш!:hahaha:

- - - - - - - - - -

Brojlerizacija.

No iako sam svestan da je oftopičenje imam molbu da nam ispričaš utiske ako si bio u Turiji na salašu kod Tatića

http://www.utnv.org/salas-tatic-kod-turije/
Нисам био код Татића, чуо сам за њега јер одем на шаховски турнир у Турији за кобасицијаду, а и знам неке од туријских шахиста.
Међутим довољно је лети се рекреативно провозати бициклом по атару и видети да већина обновљених салаша има соларне панеле и често ветрењачу.

Ako već moram da tumačim (ne znam da crtam):

Gde je taj stalno nastanjeni salaš koji ima mogućnost da se priključi na mrežu, a struju proizvodi sam?
Reci mi gde je da odem i vidim to čudo!
Нпр салаш Шијачић с леве стране сегединског друма на неких 7-8 км од Србобрана, неколико салаша низ пут од Бечеја према Бачком Градишту с обе стране пута.
Лепо седнеш у кола видиш соларне панеле и/или ветрењачу и свратиш код људи на информације... и немој да се вадиш на ,,немам кола", сигурно имаш у друштву још таквих ко ти па се довозајте у цивилизацију.
Тек да те подсетим да Немачка око 30% струје добија из обновљивих извора.
https://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy_in_Germany
А можеш и да посетиш и салаш Татић кад последњег викенда у фебруару у Турији буде кобасицијада.

Jesi li ovo ti napisao:Nebitno je da li je salaš ili nije. Samo ako je stalno nastanjen, i ima mogućnost da se priključi na mrežu, a struju proizvodi sam, reci mi gde je da odem i vidim to čudo!

Tačno je da ima ta tema na ekonomiji i tamo lepo piše:Jednostavno čovek nije mogao da dobije priključak na mrežu i pribegao je tom rešenju.

Nemoj da vrdaš , čovek je lepo objasnio da su mu tražili da plati dogradnju mreže koliko je platio sopstveni sistem za solarnu struju. i još da sam kopa rupe za bandere.

Umesto da da EPS u dve hiljda eura i plaća im račun, rešio je da stavi panele i ne plaća nikom ništa http://forum.krstarica.com/showthre...teresirati?p=31006776&viewfull=1#post31006776

Ti baš teško kapiraš

Poslednja izmena:
О салашима, кућама, ловачким домовима, брвнарама, чак и бродовима са све ценовницима и сликама за наше неуке колеге из 19. века.
http://www.conseko.rs/solarni_paneli.html

- - - - - - - - - -

Nemoj da vrdaš , čovek je lepo objasnio da su mu tražili da plati dogradnju mreže koliko je platio sopstveni sistem za solarnu struju. i jo da sam kopa rupe za bandere.

Umesto da da EPS u dve hiljda eura i plaća im račun, rešio je da stavi panele i ne plaća nikom ništa

Ti baš teško kapiraš
Провоцира.
Покушао је да ме оспори питањем што смо 1980. платили прикључак на ЕПС-ову мрежу а не да смо се ослонили на алтернативу... ко да је 1980. било алтернативних извора енергије.
Уплео се ко пиле у кучине.

Ploče za gejanje vode su nešto drugo. O tome nisam govorio.
Reč je o proizvodnji električne energije pomoću obnovljivih izvora!
I taj početni kapital je trošak koji se mora uračunati u konačnu cenu!Nije reč o grejanju. Reč je o proizvodnji električne energije pomoću obnovljivih izvora!

Ponavljam opet za sve: da je proizvodnja električne energije pomoću obnovljivih izvora isplativa bar bi se jedan potrošač odjavio sa mreže i proizvodio je sam za sebe!
Naročito napominjem da govorim o odjavi sa mreže a ne o onima koji su predaleko od mreže pa mrežu stvarno nemaju.
Takođe ni jedan od vatrenih zagovornikla "jeftine električne energije iz obnovljivih izvora", nikada nije ni pokušao da tu "jeftinu električnu energiju" proizvede!

svejedno niko nema para ni za sta a ni volje..

Нпр салаш Шијачић с леве стране сегединског друма на неких 7-8 км од Србобрана, неколико салаша низ пут од Бечеја према Бачком Градишту с обе стране пута.
Лепо седнеш у кола видиш соларне панеле и/или ветрењачу и свратиш код људи на информације...
Ti ne čitaš ono što sam napisao: solarne panele ne osporavam. Ne osporavam ni da ih mnogi objekti, koji nemaju mogućnost priključka sa mreže, ili nisu stalno nastanjeni, koriste.
Osporavam da ih koristi neko u stalno nastanjenom objektu koji može da se priključi na mrežu!

Razlog je prost: kada se uračunaju svi troškovi električna energija iz obnovljivih izvora je skuplja nego iz mreže. I struja iz hidroelektrana je skuplja nego iz termoelektrana.
немој да се вадиш на ,,немам кола",
Imam kola ali po lepom vremenu vozim motor. (150 ccm.)

Тек да те подсетим да Немачка око 30% струје добија из обновљивих извора.
https://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy_in_Germany
Tek da te podsetim da je cena u Nemačkoj različita od naše, a i pored toga, električna energija iz obnovljivih izvora je subvencionisana!

Nemoj da vrdaš ,
Koliko vidim lepo piše:
Svih ovih 30 godina sam tražio da nam se uvede struja;
Ko izvrće istinu?

Uostalom, kako to da se baš ni jedan jedini od ovdašnjih pristalica "jeftine električne energije iz obnovljivih izvora" nije odjavio sa mreže?
To i jeste tema: jedno zastupaju a drugo rade.
Nemoguće je da baš svi žive isključivo u višespratnim stambenim zgradama, a niko u posebnoj kući!

Poslednja izmena:
Ti ne čitaš ono što sam napisao: solarne panele ne osporavam. Ne osporavam ni da ih mnogi objekti, koji nemaju mogućnost priključka sa mreže, ili nisu stalno nastanjeni, koriste.
Osporavam da ih koristi neko u stalno nastanjenom objektu koji može da se priključi na mrežu!

Razlog je prost: kada se uračunaju svi troškovi električna energija iz obnovljivih izvora je skuplja nego iz mreže. I struja iz hidroelektrana je skuplja nego iz termoelektrana.Imam kola ali po lepom vremenu vozim motor. (150 ccm.)

Tek da te podsetim da je cena u Nemačkoj različita od naše, a i pored toga, električna energija iz obnovljivih izvora je subvencionisana!

Koliko vidim lepo piše:Ko izvrće istinu?
Тек да те подсетим да су субвенције временски ограничене најчешће на 10 година зависно од технологије и да је после тога чиста комерцијала, а хидроелектране се не субвенционишу.
Такође Немци планирају потпуни прелазак на алтернативну проузводњу ел ен до 2050.
С особитим задовољством ћу те подсетити да Немци гасе све нуклеарке до 2020 сем једне која ће још неколико година потом пеглати пикове, мада су ове године цело лето имали производњу сасвим довољну за себе без иједне активне Н.Е..
Такође у САД, највећем светском произвођачу и потрошњу ел ен закључно с прошлом годином обновљиви извори ел ен достигли су 13,2% укупне ел ен.
https://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy_in_the_United_States
Што је већ опасно приближавање нуклеарној енергији која већ преко деценију стагнира на око 19% удела.
http://www.world-nuclear.org/info/Facts-and-Figures/Nuclear-generation-by-country/
Само земље које поклекну уценама нуклеарних лобиста граде скупе, опасне и на дуги рок неисплативе нуклеарке.

- - - - - - - - - -

Razlog je prost: kada se uračunaju svi troškovi električna energija iz obnovljivih izvora je skuplja nego iz mreže. I struja iz hidroelektrana je skuplja nego iz termoelektrana.Imam kola ali po lepom vremenu vozim motor. (150 ccm.)

Uostalom, kako to da se baš ni jedan jedini od ovdašnjih pristalica "jeftine električne energije iz obnovljivih izvora" nije odjavio sa mreže?
To i jeste tema: jedno zastupaju a drugo rade.
Nemoguće je da baš svi žive isključivo u višespratnim stambenim zgradama, a niko u posebnoj kući!
То што ти не знаш никога није доказ... уосталом и да знаш не би рекао.
Него седи на мотор и посети неке од салашара, викендаша, или планинских домова да се увериш колико се омашио.

Poslednja izmena:

Ti izvrčeš istinu.
Ustvari ne da izvrćeš istinu nego zaobilaziš ono što ti ne odgovara da pročitaš. Falsifikuješ
Lepo čovek kaže da je na kraju umesto da dve hiljade eura da za bandere i plaća kilovate odlučio da te dve hiljade eura da za panele i ne plaća kilovate.

Vikendicu imamo preko 30 godina, bandera sa trofaznom strujom nam je udaljena oko 150 m vazdušne linije. Svih ovih 30 godina sam tražio da nam se uvede struja; odgovori su bili: slaba trafo stanica, ne daju komšije da bandere budu na njihovim placevima i slično. Za tih 30 godina ja sam se opremio sa dva agregata: 2300 W i 700 W, mnoštvom električnih alata, uveo i internet, da bi, da sve to radilo morao sam da trošim dnevno najmanje jednu do dve litre benzina, da stalno na ženu vičem, a i ona na mene, da ne gledamo svaku novinu na internetu, već samo E-mail i dosta! Ja imam 76 godina, žena 70, da li ćemo živeti još mesec, godinu, deset godina - nije bitno. To što mi je preostalo od života hoću da proživim kao ĆOVEK, a ne kao biljka. U gradu mi je to onemogućeno.
Iz polupouzdanih izvora, proneo se glas da bi struja mogla biti razvedena, troškovi toga bi bili od 1500 do 2000 Eura, još da sami kopamo rupe za bandere!!! E, a sad evo moje računice:
sistem (i sijalice) koji sam platio 2180 Eura će mi u letnjem periodu omogućavati 2 sata kuvanja na rešou od 1200 W, 12 sati rada frižidera od 100 litara, 5 sati rada dva laptopa, bojler od 30 litara, upotreba električnih aparata do 1500 W, stari TV sa katodnom cevi, itd.
Kad dođe zima, kuvanje na plin, topla voda se dobija sa Smederevca - dovoljno je struje i za TV i računare. Ako ne bude sunca, malo će se štedeti, da imamo bar za svetlo. Ako se svi troškovi i uštede saberu, oduzmu, pomnože i podele, sistem se isplaćuje nakon 3 do 5 godina. Pitanje je samo, hoćemo li toliko živeti!

Usput bi, kao star čovek dao savet Ribaru: nemojte biti toliko isključivi i smatrati da ste samo vi u pravu. Da u gradu imam krov kao na vikendici, budite sigurni da bi se odmah odjavio od Elektro distribucije. Međutim, nemam!

On je upravo jedan od tih koji je uradio ono što zastupa otišao iz gradskog kokošinjca u slobodu i napravio sebi energetsku nezavisnost.

Poslednja izmena od moderatora:
On "bi se odjavio"! On se nije odjavio, kao ni bilo ko drugi.
Rasprava izlazi iz okvira "Jedno pričaju drugo rade".
I dalje ne vidim ni jedan primer kakav tražim.

Svakako je najlakše vređati. Ako to treba da bude dokaz, nije baš uverljiv.

Ne vidiš jer se praviš slep pred stvarnošću i istrajavaš na svojoj opsesiji koju ponavljaš iz ko zna kojih razloga.

Paz samo da ne ubediš nekog da se proizvodnja i trgovina energijom ne isplati

Srećan ti život u tvom svetu.

Back