Jedno pitanje za poznavaoce golfova.

Па то ти причам, лече комплексе колима.;)

Razmisljao sam malo na ovu temu i dosao do zakljucka da je ustvari obrnuto. Onaj ko vozi Mercedes (ne pricam za sebe) u 99% slucajeva ima stav "Mercedes je Mercedes". I tacka. Ne "Reno je francuska kanturina" ili "Fiat je italijanski poluproizvod". Slicno je i sa toliko pljuvanim vozacima Fau-Vea, Audija i BMW-a.

A upravo su oni koji naglasavaju kako nisu dziberi itd. ti koji ne propustaju priliku da napljuju ove druge. Ti i Sig ste vise puta rekli da je VW sr*nje nego sto ste rekli da su GS i Megan dobri automobili. Onaj koji mrznju prema jednoj marki automobila i ljudima koji je vole stavlja iznad ljubavi prema drugoj nije ljubitelj automobila, vec obican dziber. ;)

Razmisljao sam malo na ovu temu i dosao do zakljucka da je ustvari obrnuto. Onaj ko vozi Mercedes (ne pricam za sebe) u 99% slucajeva ima stav "Mercedes je Mercedes". I tacka. Ne "Reno je francuska kanturina" ili "Fiat je italijanski poluproizvod". Slicno je i sa toliko pljuvanim vozacima Fau-Vea, Audija i BMW-a.

A upravo su oni koji naglasavaju kako nisu dziberi itd. ti koji ne propustaju priliku da napljuju ove druge. Ti i Sig ste vise puta rekli da je VW sr*nje nego sto ste rekli da su GS i Megan dobri automobili. Onaj koji mrznju prema jednoj marki automobila i ljudima koji je vole stavlja iznad ljubavi prema drugoj nije ljubitelj automobila, vec obican dziber. ;)

QUOTE=Софроније:
Грешиш овај, грешиш силно сине!

;););)

Posto se ja stvarno ne razumem u automobile, potrebna mi je Vasa pomoc. Imam od nedavno golfa 2 gti, 1.8 sa ugradjenim plinom (nije sekcencioni) interesuje me kako najbolje preventivno sacuvati k-glavu od kvarova jer sam cuo da se to cesto kvari. Koliko cesto ga voziti na benz itd... Bio bih jako zahvalan na nekim Vasim savetima.

Ja bih izbacio K-glavu i stavio karb... Tako je na mom golfu 2ci, al nemam plin... tako da hocu time da kazem da je izvodljivo... umesto GTi, bice samo GT... :)

Nije lose poredjenje... :ok:

Imam ja pezo 106 iz '98, to sam ocu uzeo prije dvije godine i od tad do dana danasnjega na njemu sam promijenio samo kocnice i zupcasti kais, fin gradski auto...

Moj brat vozi Renault lagunu iz 2005-te, do sada je u nju ulozio minimum 3000€, skoro svake godine mu vrisne po neki "kompjuter" ispod haube koji minimum kosta 600€ pa navise, sto je najzalosnije, ptica mu se pokakila na haubu i krilo i razjela mu farbu... :lol: Toliko o njenom kvalitetu... :lol:

Je li to ovakva Laguna?
Renault+LAGUNA-review-l.jpg

Ako jeste, tvoj brat nije jedini kome se to kvari, jedan momak mi se žali da mu je crk'o kompjuter neđelju dana pošto je kupio auto

Slažem se, uglavnom možeš naći po jedan model od svake marke da nešto valja. Ja, koji nikad recimo ne bih uzeo italijansko auto, mogu da kažem da mi se od Fiata dobri čine Stilo i novi Bravo, ima i Lancia jedan ili dva dobra modela, slično je i sa Alfom. Njemci k'o Njemci, imaju dosta dobrih auta, i Opel, i VW, i Audi i Mercedes... Francuzi, po mom mišljenju zaostaju za Njemcima, ali se ne može reći da nemaju dobrih auta. Tako je i sa ostalima

Posto se ja stvarno ne razumem u automobile, potrebna mi je Vasa pomoc. Imam od nedavno golfa 2 gti, 1.8 sa ugradjenim plinom (nije sekcencioni) interesuje me kako najbolje preventivno sacuvati k-glavu od kvarova jer sam cuo da se to cesto kvari. Koliko cesto ga voziti na benz itd... Bio bih jako zahvalan na nekim Vasim savetima.

ja vozim golfa II , 1.6 na plin. palila sam ga na benzin samo kad je hladno, tj. ispod 10 stepeni napolju i to dok se motor ne zagreje, a onda odmah prebacivala na plin. nikada do sad nisam imala nikakav kvar vezan za upotebu plina. jedina mana je sto ti plin brze progori auspuh, nego kad vozis na benzin i sto nisi startan, pa ako moras brzo da startujes ti ga prebaci na benzin i tako obavi posao, pa posle lagano.
a vi ostali mangupi.... aj na crtu da se trkamo:per:

Poslednja izmena:
GTI je ikona automobila ,a kad mu ugradis plin ubijes ga ......
on je napravljen da kuda asfalt,a ne da bude stedljiv.
imam druga kiji ima gti 2.trosi ko lud al zato i ide strasno......
Haha....
Troši k'o lud? Iz ugla vozača Pola (onog prvog) 1.6D možda i da.... Kida asvalt? GOLF? Mora da se šališ....
Ali, dobro, de, nije to tako loš auto...
A ovaj što je pitao... Vozi ga dok ne krepa glava, ozmi drugu za 50€ i tako... Mada mislim da bi ti je trebalo samo malo poštelati i to je to...;)

ma samo vozi i ne lupaj glavu. najjeftiniji delovi za golfa su ti u ivana milutinovica;)
Ne znaš ti ni šta je karburator, jel' da?
A Superbird, hvala Bogu, vozi W116, ne Golfa Mk.2....

Usput, slažem se sa onim njegovim postom vrijeđanju - Vule, stvarno nema smisla, sve što nije Citroen, ili bar francuz omalovažavaš... Ne brani ti niko takvo mišljenje, ali nemoj daviti ostale njime.

Moje saučešće.
Neki dan sam ga vozio (1.6, naravno!) i ne samo da mi je izbio kamenje iz bubrega nego i bubrege...

Sto, nemam ja problem s tim. Nema spora, neudoban je jako kad predjes u njega iz recimo W116, ali ako ga vozis stalno, nije problem, bar meni.
Prosao mi je kroz ruke jedan stranac, '90, GT verzija, 90.000 presao, centralna, siber, servo, znaci kao casa. Da sam znao da ce biti ova varijanta oko preregistracije, ostavio bih ga sebi bez razmisljanja. Doduse, tad verovatno ne bih uzeo W116, tako da, ko zna zasto je to dobro. :D

Back