Jedno obicno prepodne

Aaaah opet ovaj jebeni sat,trebalo bi da promenim zvuk alarma jer je ovaj izuzetno iritantan. Zapravo,verovatno bi svaki zvuk
postao vremenom iritantan...jer sta ima lepog u prekidanju sna i zapocinjanju novog dana. Otvorila sam jedno oko dok je drugo i dalje spavalo.
Pomericu alarm za pet minuta. Ne,ne,ne,ako ga pomerim,necu ni da ustanem. Jedva sam se dovukla do ogledala,definitivno bi trebalo da se ocesljam.
Jao,ne mogu sad,previse mi se spava,sutra cu. Obukla sam prvo sto mi je doslo pod ruku i izasla.
Haha posteni ljudi,radnici se sklanjaju od mene kao da sam sugava...uostalom pogledaj me...crvena rascupana kosa,par dredova,izbusena usna,cudna odeca..
Pa to bi jedino znacilo da sam sektas...mislim,sta bi drugo moglo da bude. Usla sam na fax...poznata lica,poznate price.
-e kafa?
-moze kafa.
Seli smo tako coporativno.
-Krle bre je*ote zasto si nabio taj telefon u usta?
-pa kako ne kapiras debilu,kako ce da imaginarno svira Hey you koji gruva sa fona.
-pa moze jednostavno da ostavi telefon na sto..
-nije fora...znas da Krle voli kad ima nesto u ustima..
-ej bre nemoj da me zezas,pazi ovo je cista umetnost..
-da isto kao i sto si ti umetnik specijalizovan za nenalazenje devojaka.
-ej,to sto one ne znaju sta je dobro je njihov problem.
-ne bre,nego si ti toliko dobar frajer da one beze glavom bez obzira kad im se priblizis.
-jao da vam pricam sta mi se desilo,ubacio se Joksi..idem ja tako ulicom mrtav pijan,utripovao sam da me neko juri i u tom trenutku
najvece paranoje
-jao jadan ti tako paranoican kad ti je CIA za petama
-ej ne smaraj cekaj da zavrsim...kad odjednom vidim ja da mi je nabijena kamera u facu i neka snajka sa kurcevim mikrofonom krene da blajvi nesto
o gledanju jebemligakoje televizije..samo sam to skontao. Ja samo klimnem glavom,kontam anketa i potvrdim da gledam njihovu jebenu televizuju,
kad da nastavim dalje ona me pita koja mi je omiljena emisija. Sad ja nemam blage veze o cemu se radi i zapocnem pricu o teorijama zavere,
o murijancima koji saradjuju sa kriminalcima,o masoneriji i velikom prasku...ali su me je*iga prekinuli..sta mislis da li cu da izadjem na tv?
-ma naravno Joksi,nemoj da sumnjas u to uopste.
-da,bices megazvezda you tuba,najopustenije.
-Joksi,najveci je*ac svih vremena.
-samo mi kazi u koliko je sati,da se okupimo ispred tv-a,grickamo kokice i komentarisemo o tragicnoj sudbini mladica sa potencijalom.
-pa vidis potencijal-moguci nacin,znaci sve je moguce.
-Mile,zasto si se ucutao?
-znas da me 'ladno ponovo startovao pijani Gandi ciganin da me grli kad me je video? Zasto ga ne zatvore u ludaru vise kad je iovako
skroz izgubio kontakt sa realnoscu?
-ma daj bre Mile,gde izgubio kontakt kad grli tebe...vidis da mu se svidjas,zasto se ne smuvas sa njim i pocnes da se zalazes za
legalizovanje gej brakova i usvajanje dece? Postani znamenita istorijska figura koja se zalagala za svoje ideale i 'slucajno' poginuo
u svom tom naporu.
-hah i to mi kaze onaj koji je pisao na zgradu mupa i kad je video da nailazi pajkan toliko se zbrzgao da je ustipao svoju muskost
i zaglavio u hitnoj a kad su ga doktori pokrpili onda ga murijanci priveli zbog psovanja cele svete instituicije i drzanja predavanja
iz filozofije,istorije i knjizevnosti da dokaze koliko u stvari policajci nemaju najosnovniju kulturu.
-da bre..u trenutku sam zaboravio na to...ali vredelo je,iako treba da platim neku kaznu...prosvetljujuce iskustvo,zaista.
Ubacila sam se i ja -dobro momci...mogli bismo da pojedemo nesto,crkoh gladna.
Uzela sam neku picu i u trenutku dok sam placala Krle je poceo da se dere iz sveg glasa
-beeeeziiimooo ljuudii brzooo,napravio sam sranjeee brzooo trciiii
Poceli smo svi da jurcamo koliko nas noge nose...dusa nam je bila u nosu ali smo trcali i dalje sto brze i sto dalje
-staa jeee bilooo pitali smo jedva dolazeci do daha i ne prestajuci sa trkom
-ukrao sam nesto,beeeeziiii!!!!
Od sve te dreke ljudi su se okretali i krstili
-staaa sii ukraaaooo??
-ukraaoo sam salvetuu!!
Tad smo svi stali i toliko poceli da se smejemo da smo se valjali po ulicama u prepunom centru..
-ide bre debilu u ku*ac,iscimao sam se za medalju.
Gusili smo se od smeha.
-vi ste bre prsli.
-ma prsli smo svi mnogo davno,ajde kasnimo na predavanje.
Slusali smo frigidnu Jovanovicku koja je nerazumljivim jezikom citala iz svoje sveske i to je trebalo da predstavlja predavanje.
-e sta cemo posle,poceli su da sapucu.
-mozemo da kuliramo na 'djavi.
-haha cuo sam te 'djani',na cijoj,tvojoj?
-da bre niste znali da je Joksi zapravo hermafrodit? Sa kompletnim i muskim i zenskim polnim organima?
-aha,isto sam ja hermafrodit koliko si ti je*ac.
-e to,sto nije naisla ona prava ne znaci...
-aaaahahaha gledaj ga ovaj sad ce da zapocne sa slatkasto-kiselkastim romantikama..gde zivis bre ti?
-pa tamo gde i svi mi..u svetu maste..
-e je*iga ako je ovo svet maste,hocu da se vratim u realnost.
-realnost je ta,da cemo morati sve ovo da nastrebamo sto ova spodoba mumla.
-ajde streberu oladi,ne moras da imas sve desetke.
-pa nista se ne mora,u zivotu moras samo da...
-jaoo nemoj molim te sa tim izandjanim frazama tipa 'moras samo da umres' ili 'ja-krle-ja-filozofiram zato sto nisam kresao godinu dana
pa moram nekako da izbacim energiju i udavim sve ove divne ljude oko sebe.
-ako si ti divan onda da ga je*em...
-hahaha brate znao sam da si *****!
-sto?
-pa rekao si da ga je*em.
-pa kako drugacije?
-pa pazi pol je bitan,da si rekao da je je*em pa da razumem. Ovako si dotakao dno zivota.
-dotaknuces ti moju muskost a posle i da je cokis ako nastavis tim tempom.
-oh nemoj vise,dokazao si da si *****.
Ubacila sam se i ja -ljudi u redu je,dosta sa tim pederstvima,kao da nemate o cemu pametnijem da kenj*te.
-i to sto kazes. Pametnije...jel da da mi leva i desna strana face nisu simetricne? Gledam se ja tako u ogledalu...
-aaaahahahaha hoces savet? Nemoj da se gledas u ogledalo,postedis sebe trauma,to sto moramo mi da te gledamo je dovoljna kazna.
-e stvarno ste...
-uh,konacno i ovo glupavo predavanje da se zavrsi...idemo.
Seli smo na klupicu i gledali ljude koji prolaze. Sunce,lep dan.
-e sta mislite,jel ima zivota posle smrti?
-gledaj ga ovaj Mile,tebi je bas do umiranja izgleda.
-ma gde ima,umres i tu ti je kraj.
-ma mora da ima jos nesto. Na kraju je sve okej. Ako nije okej onda to nije stvarno kraj.
-spremi se sad za strasnu istinu: deda mraz ne postoji i ne zavrsava se sve happy endom.
-nego kako ide tvoj spiritualni zivot? Nirvana i ti radovi?
-brate radim na tome.
-vidji ga Mile,samo se vi zezajte ali Mile ja verujem u tebe..i tako sutra kada budes putovao kroz vreme i meditirao sa Budom,astralno se projektovao
i posecivao druge planete a ti se seti mene jedinog koji te nije zajebavao.
-ma ubacicu ja tebe u kontejner.
Onda su poceli da se jure...sa jasnim ciljem...ubaciti Joksija u kontejner...zapalila sam cigaretu i gledala njih trojicu dok su trckarali
i piskali kao curice. Okrenuli su 2 kruga i zadihani se vratili.
-eee ljudi,pa gde vam je kondicija?
-bezi bre,nema 'leba od fizickog rada.
-ma naravno da ima,samo sto nas hleb nece da dodje sa tog podrucja.
-jedino sa nekog imaginarnog.
-haha jedino kad tvom caletu stigne plata.
-hm,verovatno.
-e a ovi ljudi sto prolaze,da li oni razmisljaju o necemu?
-pa naravno,vidis na primer ovu ribu sad ovako skockanu i nasmejanu sto bulji u ekran...sve njene zelje su ispunjene,vidis da je cimnuo
onaj baja sto ima najskuplji mobilni u celom drustvu. Bice najpopularnija zenska kad se smuva sa njim.
-a vidis onog nadrkanog lika sto nosi hleb i mleko? Sef ga maltretira a zena ga usemila da ide u prodavnicu...njemu je vrhunac dana
kada sedne u kafanu da popije po neku da se 'opusti'
-eee najbolje je kad si klinac...gledaj ovi sto trckaraju okolo,nemaju pojma sta im se desava,jedini cilj im je da su siti i da jurcaju,
krivo mi sto se ja ne secam tog perioda kad su drugi razmisljali umesto mene i mazili me i pazili.
-ju,da li ja ovde mirisem neku krizu srednjih godina?
-ma meni mirise ovde na neki burek.
-treba bre mi da se ubacimo u politiku,oformimo neku stranku,pa da vidis sta je zivot.
-e to ne bi bilo lose. Presipujes iz supljeg u prazno i kao vodis se po nekom 'programu'
-da,program da pokrades sto vise mozes...a ne kao onaj smesni Krle krade salvete...na sta smo spali.
-voleo bih ja da onoj ribi spadne haljina,pogledaj je koliko je dobra.
-da bre
-da bre
-kad cemo da uradimo nesto konstruktivno,a ne samo da gubimo vreme?
-ma sta je konstruktivno? I da hoces,ne mozes.
-jedino nam ostaje da gubimo vreme dok ne zavrsimo fax,dobijemo neku kurcevu diplomu i da posle pokusavamo da se uklopimo u ovaj svet...zenu
i decu necu da spominjem.
-pa tako mu to dodje cutis i smrdis i cekas da naidje neka mnogo dobra zajebancija.
-e vec je zahladnelo,jel cemo da se razilazimo?
e jel se desava nesto veceras?
-pa mogli bismo da se promajemo po gradu i upadnemo na neku kucnu zuraju onako krajnje nepozvani da pravimo sranja kao po obicaju.
-hm,da se Krle napije i skuplja sve televizore na koje naleti da ih izbacuje kroz prozor.
-cuti,ne pominji to,ne znam sta mi je bilo.
-ili Joksi da upadne u komsijski stan sprat ispod njegovog i tu prespava,a prva stvar koju vidi ujutru budu prekorni pogledi njegovih roditelja
i zbunjenih komsija.
-haha daaa to su bila vremena
-ili Mile da razvija teorije evolucije snajkama koje ne mogu prosto prosirenu recenicu da sklope.
-eeej pa ja sam optimista,i dalje mislim da ima nade za sve ljude. mi smo sada civilizacija na nultom nivou,ali ide novo kosmicko razdoblje,Maje
su lepo predvidele...od 2012. Tad mozda pocnemo da se penjemo ka prvom nivou.
-idu nam zanimljivi dani i noci.
-ajde ljudi vidimo se veceras.
-vidimo se.

Back