Jedno glupo pitanje - kako da gledam DVD na komp-u

hansII

Početnik
Poruka
21
Dakle evo sta je moj problem. Do sada nisam nikada gledao DVD na kompu, i sad kada imam jedan ne mogu da ga odgledam. Može li mi neko objasniti kako to sve funkcionise sa dvd-om. Koristim Sony DVD ROM, Win XP, a WMPlayer mi javlja poruku da trenutno ne može da reprodukuje film... Probao sam sa MikroDVD player-om koji mi javlja da mi nedostaje neki video kodek. Koji video kodek koriste playeri da reprodukuju DVD i ako ima neko da mi malo objasni sve one fajlove sa svojim extenzijama (za mene nove i nepoznate) koji se nalaze na disku...
Koji player da koristim za gledanje DVD-a i može li WMPlayer da daje subtitle za DVD (za DivX, koliko se secam, nije bilo podrske za subtitle-ove)... itd, itd, posto je ovo novo za mene nadam se da ce se naci neko ko ce mi odgovoriti...

windows media player 10 ti podržava dvd, njega ako nemas možeš da skineš ovde http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/download/download.aspx ali ja bih ti preporucio za gledanje dvd-a power dvd koga mozes skinuti ovde http://www.gocyberlink.com/english/download/dl_file_new.jsp?dl_id=213&ProdId=1

kada ubaciš dvd startuj program pritisni opciju select source. odaberi drajv gde ti je dvd i on će da ga učita. dobićeš opcije da izabereš jezik, scene ili da startuješ film. to bi bilo to, nadam se da sam pomogao :wink:

Instalirao sam power DVD i sada idu filmovi uz malo poteskoca. Mozete li mi reci nesto o samim diskovima koji se kupuju na ulici?! Ovi filmovi sto ih ja imam su prilicno loseg kvaliteta, cak goreg nego vecina DivX koje imam a tek ton sto je ocajan... Sta je tu u pitanju - racunao sam da sa toliko kapaciteta na jednom DVD disku slika ipak treba da bude mnogo bolja ili je nesto u vezi mog kompjutera u pitanju?
To cu verovatno otkriti kada nabavim provereno originalni DVD a do tada ako ima neko sa iskustvom...

OK... neznam da li neko jos prati ovu temu ali cu svejedno probati... Dakle originalni DVD radi bez problema, bar slika, ali zvuk... Posle prvih 5 min isprekidanog zvuka isti potpuno nestane i vise ga ni bog ne moze vratiti?! Opet me interesuje sta je u pitanju, koristim integrisani SB, a film pustam preko PowerDVD-a. Ovo sa zvukom se desava i sa 'onim' DVD-ovima i sa ovim originalom. Posto ne verujem da je problem hardverski, ako neko zna sta bi moglo da bude problem neka nesto napise ili bar neko mesto na forumu gde se raspravlja o zvuku+komp a gde mogu da bacim pogled. unapred 10x

Back