Jednako pravo je "ubilo" gentleman-a

:D ma cela tema je protkana dokazivanjem kako smo sposobne samo za to da se prepustimo muzjaku da nas vodi kroz zivot...kao ovcice.....:bljak:....i po cenu da budem prvi put opomenuta na krsti javno kazem da je lik totalni ludak...zreo za psihijatra.....

Pa da...sve su mu teme na tu temu :lol: Mizoginija u najcistijem obliku ;) Strucna lica kazu da se radi o paranoidnoj fiksaciji vezanoj za stvar koja je istovremeno predmet mrznje i ljubavi. Nema tu pomocu na forumu...sem da covek ode na pdf Zdravlje i tamo potrazi odgovor na svoje :think: dileme :lol:

Pa da...sve su mu teme na tu temu :lol: Mizoginija u najcistijem obliku ;) Strucna lica kazu da se radi o paranoidnoj fiksaciji vezanoj za stvar koja je istovremeno predmet mrznje i ljubavi. Nema tu pomocu na forumu...sem da covek ode na pdf Zdravlje i tamo potrazi odgovor na svoje :think: dileme :lol:

:per: al najbolje je to sto sve nesto filozofira, pametuje, dokazuje a cilj je toliko jasan....:manikir:.....ma komedija od coveka.....

Jedini manjak u celoj prici imas ti, ponajvise u glavi i srcu, a verovatno i na svim ostalim stranama. Zenama ne fali nista, naprotiv.
Osim toga, vole da zaradjuju. Dobro je za samopouzdanje i omogucava samostalno odlucivanje.

Ali zato trckaraju okoli kao ucesnik "gica" na forumu i uzvikuju kako zivot treba iskorijeniti - ne izgleda mi da su uopste zadovoljne vlastitim zivotom.

Ranije su barem voljele da zaradjAju, a danas ...

Zar samostalno odlucivanje ne bi trebalo da vodi u zadovoljstvo vlastitim zivotom i zelju za reprodukcijom? Mislim, barem bi trebali toliko voljeti zivot da bi barem trazile uslove da se on nastavi...

Cuj, "samopouzdanje", a mrze djecu! Sta su im djeca skrivila?
Da li se ljubavlju prema zivotinjama dokazuje ljubav prema ljudima ili prije mrznja prema djeci, novorodjencadi?

Konfuzne ste i protivrjecne.

Ali da li s vama uopste treba raspravljati?

Da li vi uopste jos i znate sta je samostalno odlucivanje? Da li je nezeljena trudnoca i cjelodnevno robovanje samostalno odlucivanje, ili jos uopste imate cime da mislite nakon "radnog vremena?"

Da li se to robovanje kiti raznim ukrasima i laznim sjajem?
Za nagradu i tako dalje i tome slicno primite ovo utjesno tapkanje po ramenima, a imate pravo da se unistite na bilo koji nacin za vrijeme vikenda, glavno je da se uzme kakav narkotik da bi se zaboravila vlastita bijeda.

Zar samostalno odlucivanje ne bi trebalo da vodi u zadovoljstvo vlastitim zivotom i zelju za reprodukcijom? Mislim, barem bi trebali toliko voljeti zivot da bi barem trazile uslove da se on nastavi...

Cuj, "samopouzdanje", a mrze djecu! Sta su im djeca skrivila?
Da li se ljubavlju prema zivotinjama dokazuje ljubav prema ljudima ili prije mrznja prema djeci, novorodjencadi?

Konfuzne ste i protivrjecne.

Ali da li s vama uopste treba raspravljati?

Da li vi uopste jos i znate sta je samostalno odlucivanje? Da li je nezeljena trudnoca i cjelodnevno robovanje samostalno odlucivanje, ili jos uopste imate cime da mislite nakon "radnog vremena?"

Da li se to robovanje kiti raznim ukrasima i laznim sjajem?
Za nagradu i tako dalje i tome slicno primite ovo utjesno tapkanje po ramenima, a imate pravo da se unistite na bilo koji nacin za vrijeme vikenda, glavno je da se uzme kakav narkotik da bi se zaboravila vlastita bijeda.

:think: sad je vec vreme da te banuju

Dzentlmeni moraju nestati jer ih zene jednostavno ne odabiraju. Dzentlmensko ponasanje je niz obrazaca kroz koje se pretezno neverbalnim putem saopstava manjak samopouzdanja i manjak vrednosti.

Primer 1: muskarac koji sedi treba da se upozna ili pozdravi sa zenskom osobom koja prilazi.
Dzentlmen (muskarac nize vrednosti) ustaje i prvi pruza ruku.
Zena pomisli: Ovo je pristojan muskarac.
Zena oseti: Ovo je muskarac nize vrednosti, ne privlaci me i nikada necemo imati seksualni odnos.

Muskarac vise vrednosti sedi, ceka da zena pridje, pruzi ruku, a zatim on sedeci lenjo pruza ruku u znak pozdrava.
Zena pomisli: Ovo je nepristojan muskarac. Bas je kreten.
Zena oseti: Ovo je muskarac vise vrednosti koji ne ustaje svakome. Veoma me privlaci. To je potencijalni partner za seks i ozbiljnu vezu.

Primer 2: muskarac i zena na prvom ili drugom izlasku sede (ili stoje) i pricaju (sami ili u drustvu).
Dzentlmen posvecuje svu paznju zeni sa kojom zeli da ostvari vezu i ignorise ili se trudi da ne gleda u ostale lepe devojke koje prolaze pored njih.
Zena pomisli: Nista. Ni ne primecuje to.
Zena oseca: Ovaj muskarac me davi, posvecuje svu paznju meni, ne obazire se na druge devojke. Ovom muskarcu sam ja jedina opcija, dakle on je muskarac koji nema oko sebe zene u izobilju, a muskarac koji nema mnogo opcija je neprivlacan muskarac. Sto ga pre otkacim to bolje. Zena pocinje da odmerava druge muskarce.

Muskarac vise vrednosti posvecuje deo paznje zeni sa kojom je, ali mu i druge zene lako odvlace paznju. Ne oseca nikakvu krivicu zbog toga sto zuri u zgodne devojke koje prolaze i sto zbog njih cesto ne slusa sta mu devojka sa kojom je govori.
Zena pomisli: Bas je nepristojan i kladim se da je neveran.
Zena oseca: Ovom muskarcu tesko je drzati paznju. Ovaj muskarac ima mnogo opcija, a ja sam mu samo jedna od njih. Ovo je muskarac visoke vrednosti za kojeg se moram boriti i takmiciti sa drugim zenama. Zena pocinje da oseca jacu privlacnost prema muskarcu.

Muskarci ne samo da nemaju jednaka prava danas vec imaju i manja, ali to nije ono sto je je ubilo dzentlmena. Nema na cemu.

Poslednja izmena:
Niti znate sta je gentleman, niti sta je dama.

Ali vam je bitno da to ne postoji vise kako bi ste vi bili "odozgo" i diktirali trendove.

Vasa nametljivost govori da je zivot volja za moc, od crva do lokomotive.

Dzentlmeni su upravo i doveli do toga da su one odozgo jer su se izborili za neravnopravnost u korist zena. Dzentlmeni su jedni od kreatora pozitivne diskriminacije. Savremeni termin koji se danas koristi umesto gentleman je mangina i mnogo je prikladniji.

Pojam gentleman potice od latinskog gentile sto znaci rasa. To znaci otprilike da gentleman ne ustaje kad se pojavi bilo koja zenska osoba, a pogotovo nisu vjerovali u jednakost ili ravnopravnost.

Danas se pod tim podrazumijeva najvjerovatnije romantizovana nacionalisticka verzija primitivaca iz nizih rasa i slojeva (npr. nije Srbin ko govori srpski, nego ko je iz vladajuce klase) kojima je jedino jednakost na umu, pa zato laziraju, falsifikuju i oponasaju.
Osoba koja je ostavila prvu repliku ima daleko bolji uvid u to sta je pravi gentleman.

Pojam gentleman potice od latinskog gentile sto znaci rasa. To znaci otprilike da gentleman ne ustaje kad se pojavi bilo koja zenska osoba, a pogotovo nisu vjerovali u jednakost ili ravnopravnost.

Danas se pod tim podrazumijeva najvjerovatnije romantizovana nacionalisticka verzija primitivaca iz nizih rasa i slojeva (npr. nije Srbin ko govori srpski, nego ko je iz vladajuce klase) kojima je jedino jednakost na umu, pa zato laziraju, falsifikuju i oponasaju.
Osoba koja je ostavila prvu repliku ima daleko bolji uvid u to sta je pravi gentleman.

Ja ti govorim o tome sta ta leksema oznacava danas, a njena etimologija je nebitna. Rec lady (u malo drugacijem obliku) je nekada oznacavala domacicu, tacnije onu koja mesi hleb. Da li je to bitno za danasnju upotrebu reci lady? Ne bih rekao.

E pa, sto se tice gentleman-a, najvaznije je znati da je danasnja upotreba tog pojma potpuno iskrivljena.

A sta su Englezi radili od svojih rijeci, zar to treba nekog da zanima? Kad su Englezi predstavljali bilo sta izvrsno i prozeto uspjehom?

Stalno nesto brkate, kao da nikad u zivotu niste imali reda u glavi.

Vama je bitno da slijedite moderne trendove i pojmove, a ne da koristite izvorno znacenje rijeci, jer vam je smrt i izumiranje sasvim po mjeri.

Ne znam onda zasto ih neko onda brani na forumu ili cak i ne banuje ih, kad im nista u zivotu nije vazno.

E pa, sto se tice gentleman-a, najvaznije je znati da je danasnja upotreba tog pojma potpuno iskrivljena.

A sta su Englezi radili od svojih rijeci, zar to treba nekog da zanima? Kad su Englezi predstavljali bilo sta izvrsno i prozeto uspjehom?

Stalno nesto brkate, kao da nikad u zivotu niste imali reda u glavi.

Vama je bitno da slijedite moderne trendove i pojmove, a ne da koristite izvorno znacenje rijeci, jer vam je smrt i izumiranje sasvim po mjeri.

Ne znam onda zasto ih neko onda brani na forumu ili cak i ne banuje ih, kad im nista u zivotu nije vazno.

Tvoje osnovne ideje su nejasne od pocetka teme. Ali pokusacu da ti pojasnim.

Sasvim je prirodno da se jezik menja.
Ti zivis u ovom vremenu, a ne u srednjem veku kad su se pojavile neke od reci koje nepravilno upotrebljavas. Posto zivis u ovom vremenu moras komunicirati jezikom ovog vremena ako zelis da budes jasan sagovornicima. Prema tome danas kada upotrebis rec gentleman govoris o muskarcu koji se trudi da svojim ponasanjem pokaze kako je uvek uctiv i fini, narocito prema zenama.

Ako medjutim govoris o nekom proslom znacenju te reci, onda mozes govoriti samo o plemstvu. Da li ti to lamentiras nad nestankom plemstva? Ja ne kazem da li je to dobro ili lose ali ako ti je to bila poenta onda izvoli izrazi se jasno i reci: meni je zao sto nema vise plemstva ili ga ima sve manje. Jer to ti je izvorno znacenje te reci. Ne mozes ti bezveze izmisljati definiciju reci.

Inace kad tvrdis da ta rec dolazi od Latinske reci koja oznacava rod, zeznuo si se, jer si ocigledno pogledao Wiktionary, dakle prvi link koji si izguglao. :rtfm:
Rec gentleman je slozenica koja je nastala tek u 13. ili mozda cak 12. veku i oznacavala je pre svega plemstvo ili bogatase. Njeno znacenje nije govorilo nista o karakteru ljudi, vec samo o njihovom poreklu i bogatstvu. A ta rec gentle u slozenici dosla je iz Francuskog gde joj je znacenje vec bilo izmenjeno u odnosu na izvorno Latinsko pa je znacila noble i koristila se u vezi sa plemstvom.

Za kraj da sumiram, rec dzentlemen danas je covek koji se trudi manirima da izgleda fini. Ista ta rec nekada oznacavala je plemstvo.
Da si hteo da budes jasan, ili da si mogao da budes jasan, ti bi istakao u prvom postu da se ne radi o jednakosti polova i ne bi uplitao zene u pricu i njihovu sposobnost da zaradjuju i brinu se o sebi, nego bi rekao da se tema tice poretka u drustvu i da ti je zao sto vise nema aristokratije i feudalnog sistema. Sad sam razjasnio ono sto sam nisi umeo da kazes pa ti porici kako ti to nije bila namera.
Ostalim forumasima koji ne vole lingvistiku i etimologiju se izvinjavam zbog razglabanja.

Tvoje osnovne ideje su nejasne od pocetka teme. Ali pokusacu da ti pojasnim.

Sasvim je prirodno da se jezik menja.
Ti zivis u ovom vremenu, a ne u srednjem veku kad su se pojavile neke od reci koje nepravilno upotrebljavas. Posto zivis u ovom vremenu moras komunicirati jezikom ovog vremena ako zelis da budes jasan sagovornicima. Prema tome danas kada upotrebis rec gentleman govoris o muskarcu koji se trudi da svojim ponasanjem pokaze kako je uvek uctiv i fini, narocito prema zenama.

Ako medjutim govoris o nekom proslom znacenju te reci, onda mozes govoriti samo o plemstvu. Da li ti to lamentiras nad nestankom plemstva? Ja ne kazem da li je to dobro ili lose ali ako ti je to bila poenta onda izvoli izrazi se jasno i reci: meni je zao sto nema vise plemstva ili ga ima sve manje. Jer to ti je izvorno znacenje te reci. Ne mozes ti bezveze izmisljati definiciju reci.

Inace kad tvrdis da ta rec dolazi od Latinske reci koja oznacava rod, zeznuo si se, jer si ocigledno pogledao Wiktionary, dakle prvi link koji si izguglao. :rtfm:
Rec gentleman je slozenica koja je nastala tek u 13. ili mozda cak 12. veku i oznacavala je pre svega plemstvo ili bogatase. Njeno znacenje nije govorilo nista o karakteru ljudi, vec samo o njihovom poreklu i bogatstvu. A ta rec gentle u slozenici dosla je iz Francuskog gde joj je znacenje vec bilo izmenjeno u odnosu na izvorno Latinsko pa je znacila noble i koristila se u vezi sa plemstvom.

Za kraj da sumiram, rec dzentlemen danas je covek koji se trudi manirima da izgleda fini. Ista ta rec nekada oznacavala je plemstvo.
Da si hteo da budes jasan, ili da si mogao da budes jasan, ti bi istakao u prvom postu da se ne radi o jednakosti polova i ne bi uplitao zene u pricu i njihovu sposobnost da zaradjuju i brinu se o sebi, nego bi rekao da se tema tice poretka u drustvu i da ti je zao sto vise nema aristokratije i feudalnog sistema. Sad sam razjasnio ono sto sam nisi umeo da kazes pa ti porici kako ti to nije bila namera.
Ostalim forumasima koji ne vole lingvistiku i etimologiju se izvinjavam zbog razglabanja.

i u jednom momentu ta rec je oznacavala muskarca koji ne mora da radi jer ima nasledjen izvor prihoda....:D a on spominje zene i njihovu nesposobnost da rade.....

Gentleman je bio muskarac koji je visak svojih prihoda i paznje i znanja davao svojoj zeni.
Sad su odjednom nestali ti muskarci, a pojavile su se neke sirote zene koje imaju manjak svega, pa cak i to moraju same da zarade.

Da li se slazete da su zene izgubile na uticaju kod muskaraca, jer bez gentlemanâ pravog uticaja i nema?

te zene koje su se "pojavile" su nasa, muska tvorevina.
nisu zene izgubile na uticaju, njihov uticaj je isti oduvek. muske "liberalne" feministkinje imaju taj uticaj koji yebe i nas a pogotovo njih.
zenskadija je potpuno prevarena od strane picopacenika

Ne volim kad mi neko utrci ko nema predstavu o vremenu i prostoru i pocne da mlatara okolo pojmom "oduvijek".

Treba imati na umu da 50% rodjene djece u USA nema oca i da te "sinove" odgajaju da vole majku ako nista a onda barem jednako, a oni su ionako vec naoruzani mrznjom prema ocu, pa prema tome i predstavljaju jak oslonac feministkinjama.

Ranije nije bilo tako, nego su zenu udavali za nekog ili je zivjela u zajednici gdje se znalo ko je muska glava kuce.

Toliko o "oduvijek".

Ne volim kad mi neko utrci ko nema predstavu o vremenu i prostoru i pocne da mlatara okolo pojmom "oduvijek".

Treba imati na umu da 50% rodjene djece u USA nema oca i da te "sinove" odgajaju da vole majku ako nista a onda barem jednako, a oni su ionako vec naoruzani mrznjom prema ocu, pa prema tome i predstavljaju jak oslonac feministkinjama.

Ranije nije bilo tako, nego su zenu udavali za nekog ili je zivjela u zajednici gdje se znalo ko je muska glava kuce.

Toliko o "oduvijek".

ko je tebe diro??? :zcepanje:

Back