Jedna od velikih misterija:KAKO SU NASTALE PIRAMIDE?

Royal ja sam prostodusan, je li ?

Pa ako to znaci da se trudim da budem logican, racionalan i objektivan onda jesam i ponosim se time.

Da vidimo malo na cemu ti to zasnivas svoju ubedjenost ?
Na sajtovima i nesto alternativne literature ?

A ja moju na godinama posvecenim proucavanju teme Atlantide, uporedjivanju informacija kako za tako i protiva, nekoliko svezaka ispunjenih beleskama... sve dok nisam dosao do objektivnog zakljucka koji oborio ono u sta sam tada verovao, ali bih bio slep da ga ne prihvatim iako mi se nije svidjao.

Royal, na temu Atlantide ti meni ne mozes reci apsolutno nista sto vec nisam cuo, jer ja sam bio u toj fazi interesovanja i verovanja gde si ti sada (pre nekih 12-13 godina) i odbacio sam sve to jer je 99,9% obicna nebuloza koja ne moze proci ni najmanji test logickog razmisljanja.

I zato jer sam imao prilike da "iza scene" vidim kako se takve informacije uopste i stvaraju i odakle poticu.

Pa ti razmisli ko je ovde prostodusan i naivan ?

A sto se samih piramida tice, evo konacnog argumenta da one nisu nista drugo nego proizvod ljudskog rada i pameti.

U toku celog istorijskog i arheoloskog proucavanja drevnog Egipta (koje inace traje preko 150 godina i Egipat je prokopan uzduz i popreko) nije pronadje nikakav pisani trag, artefakt ili cak legenda ili mit da je u gradnji piramida ucestvovao bilo ko drugi osim samih egipcana.

Ali je zato pronadjena masa dokaza da su piramide ono sto jesu, grobnice faraona izgradjene ogromnim naporima iz kompleksnih religiozno-ekonomsko-politickih razloga.
Dovoljno je reci da postoje pisani zapisi do takvih sitnica kao sto su popisi radnika, njihovoj ishrani, snabdevanju.... jer je Stari Egipat bio civilizacija sa visokom razvijenom administracijom i upotrebom pisma u svim oblastima zivota.

A najvise od svega piramide su velicanstveni spomenici stvaralackoj sposobnosti coveka.

A sto se tice tvojih argumenata najlakse viknuti ZAVERA ! Mracne sile su sakrile istinu ! Misteriozni "oni" nam ispiraju mozgove !

Pa za tebe i za sve ljubitelje teorija zavera evo jedne prave poslastice............:-)

RAZOTKRIVENA ZAVERA O ZAVERAMA O MISTERIJI PIRAMIDA
(ziva istina, ja licno izmislio ;-)

Od dobro obavestenih anonimnih izvora konacno je stiglo saznanje ko se krije iza raznih atlantidjansko-vanzemaljskih-masonskih......(dopunite po zelji :-)) teorija zavere o postanku piramida koje su poslednjih godina uzele maha sirom sveta

Egipatsko Ministarstvo Turizma !!!

Iza ovog naivnog imena krije se ultra-tajna organizacija, tajnija od NSA, opasnija od Mosada, mocnije od CIE, ta zlokobna grupa fanaticno je posvecena povecanju prihoda od turizma u egipatskom budzetu.

U tom cilju njihovi agenti, neprimetni u crnim salvarama, fesovima i tamnim naocarama, jasuci na u crno obojenim kamilama infiltriraju se sirom planete medju mase zeljne novih senzacija i uzbudjenja u cilju indoktrinacije o misterioznom poreklu piramida.

Ovi vrhunsko obuceni strucnjaci za informacioni rat, ogovaranje preko plota i upotrebu tehnoloskih "radio-mileva" svojim nemilosrdnim akcijama uspesno privlace sve veci broj turista u Egipat gde ih finansijski upropascuju i uopste "ogule do gole koze".

Mali broj hrabrih istrazivaca koji su se usudili da dokazu da su piramide nastale obicnim ljudskim radom i znanjem ustuknuli su pred uzasnim pretnjama (ispijanje vrelog piva, okretanje sa dervisima....).
A neki od njih su i umrli pod tajanstvenim okolnostima, sto je informaciona mreza zaverenika odmah prikazala kao "prokletstvo faraona".
Dokazi koje su ti istrazivaci prikupili netragom su nestali u tajnim podzemnim trezorima egipatskog Ministarstva Turizma !

I dok se u Egipat sliva sve vise zvececih i sustecih turistickih evra, dolara, jena...zaverenici razulareni svojim uspehom nastavljaju da sirom planete objavljuju sve ludje i ludje teorije zavere.

Ko moze zaustaviti ovu strasnu posast ?
Da li je civilizacija kakvu znamo u opasnosti ?

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

ender71:
Royal ja sam prostodusan, je li ?

Pa ako to znaci da se trudim da budem logican, racionalan i objektivan onda jesam i ponosim se time.

Da vidimo malo na cemu ti to zasnivas svoju ubedjenost ?
Na sajtovima i nesto alternativne literature ?

A ja moju na godinama posvecenim proucavanju teme Atlantide, uporedjivanju informacija kako za tako i protiva, nekoliko svezaka ispunjenih beleskama... sve dok nisam dosao do objektivnog zakljucka koji oborio ono u sta sam tada verovao, ali bih bio slep da ga ne prihvatim iako mi se nije svidjao.

Royal, na temu Atlantide ti meni ne mozes reci apsolutno nista sto vec nisam cuo, jer ja sam bio u toj fazi interesovanja i verovanja gde si ti sada (pre nekih 12-13 godina) i odbacio sam sve to jer je 99,9% obicna nebuloza koja ne moze proci ni najmanji test logickog razmisljanja.

I zato jer sam imao prilike da "iza scene" vidim kako se takve informacije uopste i stvaraju i odakle poticu.

Pa ti razmisli ko je ovde prostodusan i naivan ?

A sto se samih piramida tice, evo konacnog argumenta da one nisu nista drugo nego proizvod ljudskog rada i pameti.

U toku celog istorijskog i arheoloskog proucavanja drevnog Egipta (koje inace traje preko 150 godina i Egipat je prokopan uzduz i popreko) nije pronadje nikakav pisani trag, artefakt ili cak legenda ili mit da je u gradnji piramida ucestvovao bilo ko drugi osim samih egipcana.

Ali je zato pronadjena masa dokaza da su piramide ono sto jesu, grobnice faraona izgradjene ogromnim naporima iz kompleksnih religiozno-ekonomsko-politickih razloga.
Dovoljno je reci da postoje pisani zapisi do takvih sitnica kao sto su popisi radnika, njihovoj ishrani, snabdevanju.... jer je Stari Egipat bio civilizacija sa visokom razvijenom administracijom i upotrebom pisma u svim oblastima zivota.

A najvise od svega piramide su velicanstveni spomenici stvaralackoj sposobnosti coveka.

A sto se tice tvojih argumenata najlakse viknuti ZAVERA ! Mracne sile su sakrile istinu ! Misteriozni "oni" nam ispiraju mozgove !

Pa za tebe i za sve ljubitelje teorija zavera evo jedne prave poslastice............:-)

Halo, Ender, clovece i maj men...kome ti to pises? Nekom provokatoru? Ne budi prijatelju naivan, jer znam da nisi...
Uleti gastarbajter, klizeci nas podjeb_e i ode...klizeci...
Ja, kao sto znate sam nedavno ovde, jer sam i nedavno dobio flat, ako sta neznam, onda laprdam kroz zezanciju opste (nadam se ) prihvacenu...
A medju nama...Smatram sebe jednim od metuzalema SF-a, znaci stare kajle ovih prostora...I zato sebi dajem za pravo da se svama nacitanijim od mene druzim...
ucim od vas i salim...
A ovakve padobrance...pa ako vi ih ne skontate, ja ih kontam...Jebte, postacu pandur i cuvar ove nase svete teritorije SF-a (koja je najlaksa za ismevanje, a najteza za shvatanje...jebl_a ih ana karenjina da ih jbla...)

Back