opet ti moram ponoviti da ne citas postove. brojkama si podlegao ti jer ih relativiziras

meni nije problem priznati da je medju cetnicima bilo zlocinaca a ni tebi da je monstruma u ustasama bilo mnogo vise? u cemu je onda taj problem tvoje teme? e prijatelju u tome sto je ono sto se desilo u ww2, ndh zauvjek oznacilo kao jednu od najmonstruoznijih tvorevina i da je sa onim sto se desilo 91- 95 nesumnjivo zajednicka neka ideoloska osnova sa pomenutom ( da se ne izrazim grublje). vecina hrvatskog naroda na zalost nikada nije jasno raskrstila sa prosloscu i to se moglo vidjeti kroz rad ustaske emigracije, simpatije i podrsku koju je ona imala u periodu 45- 90. tudjmanove teze i fraze, potkrepljene gojkom suskom i ostalom emigrantskom gamadi ustaske provinencije devedesitih su u hrvatskoj gotovo stvorili jednoumlje. kako je vrijeme odmicalo javila se potreba medju odredjenim brojem hrvatskih domoljuba da naprave "pomirbu" izmedju ustasa i partizana jer se vidjelo da evropa ipak pociva na antifasistickim temeljima. kako probudjenu nacionalnu svjest nebi puno boljelo sputavanje ustastva, osnivane su razne komisije za utvrdjivanje zrtava partizana (npr blajburg- vice vukojevic po tudjmanovom naredjenju) kako bi obostrano prihvatanje bilo sto bezbolnije. manipulacija, laz, revizija i krivotvorenje istorije prevashodno je bila namjenjena domacoj javnosti i na toj "povjesti" danas nazalost pociva veliki dio hrvatske. i tako, hrvati se izlagase medjusobno

a dobar dio onih koji su svjesni ovoga svoj mir trazi u tezi o izjednacavanju ustasa i cetnika jer , zaboga" i srbi su bili losi u ww2 kao mi. eto, sad vise nemam vremena a i manje boli ako je u vise nastavaka, dosta se zaboravi preko noci (znam da se tako naviklo u hrvatskoj pa da ti olaksam

)