...jedna molitva,faraonn-a Tumnopoteh_a

...zažalim ponekad
sa lišćem
što ne padoše i moje
želje
sad ovako me hladno
podsjećaju da su snijegom
sebe osigurale
za neka druga listanja
ali
neka ih
zamoliću proljeće
da im uspješna budu
i jorgovanska
sva buduća cvjetanja..

visegrad1.jpg

...Bej Hakim_e,
...želje su odsustvo naših djelova...sve je to bilo dio nas i rodjenjem nam je oduzeto. Mi ne želimo nikad nemoguće , samo ono što nam je oduzeto i
prepoznajemo ga , zato tražimo da nam se vrati...ako nam to ne vrate , ostajemo invalidni do kraja a i želja isto kao iver , negdje u jarku završava...
Neostvarena želja po nekom pravilu je i najvažnija naša želja zato i ironija napaja se time i kezi njene hijenske zube...moramo se ne okrenuti i kao da se to nas ne tiče, da bi uspjeli oduzeti snagu ,- 'Hijeni'...

...Sihaja,
...tajanstvenost je navodjenje na Stvarnost a citati su legitimisanja i južne odrednice...sa juga mora doći toplina, jer odakle bi drugo...
Tamo odkude i dolazi sve toplo i istinito ali sjever i irvasi sve nekako ohlade i stenbajuju...
Sihaja je kao Erinija koja Istok je odavno savladala i balkanske prostore podnosi kao hipoteku svoje mladosti i vidi se da je kao maglina koja ima sve u naručju svome a nenametljivo okolinu ima u viziru...
Sihaja, pozdravlja te Faraonn a pozdravljao te i cijenio od kada si na njegovim poljima kročila...oddavno je to i ,- neka je...
Naklon i rukoljub naletu sa Istoka...

Back