IV
Vreme je tako brzo teklo uz nju,da sam to tek shvatio kad je proslo..
A tad nije bilo nazad,nije bilo lepog vremena,nije bilo nje/
Ona je dosla nezvana,sama..a otisla je u velu tajne..sama..isto.
Medjutim do tada smo stalno zajedno provodili vreme ,
zbijeni jedno uz drugo kao brodolomnici na pustoj plazi rajskog ostrva..
Zajedno smo brojali zvezde ili meseceve pege..
Ona mi je predstavljala vezu sa svemirom,neopisivu,euforicnu..tada sam mislio-trajnu.
Tad sam ziveo za trenutke provedene sa njom,njen pogled je bio vazduh koji udisem.
A onda,zaslepljen ljubavlju,trazio sam je po dnu okeana,po nebeskim prostranstvima,
i po travnatim povrsinama..misteriozno je nestala kako je i dosla..
I sada nestade ona povezanost sa univerzumom,i nestade sreca,i nestade lepota iz mog zivota..
I od tada sam gladovao,jer je nisam ljubio,i od tada nisam disao jer je nisam gledao..
A od tada vise ne volim mesecinu,niti zvezde na nebu.
Niti vise gledam mesec,jer me sve to podseca na te zlatne dane,proklete dane koje cu da pamtim do kraja zivota..
Postade mi mrsko nebo,bezim od njega,trazim zaklon samo da me ne primeti..jer onda ce mi otpevati onu njenu pesmicu koja ce me slomiti.
Ali ja sam vec slomljen,jedino se smrt smesi kao poznati drugar sa druge strane vela..
Vreme je tako brzo teklo uz nju,da sam to tek shvatio kad je proslo..
A tad nije bilo nazad,nije bilo lepog vremena,nije bilo nje/
Ona je dosla nezvana,sama..a otisla je u velu tajne..sama..isto.
Medjutim do tada smo stalno zajedno provodili vreme ,
zbijeni jedno uz drugo kao brodolomnici na pustoj plazi rajskog ostrva..
Zajedno smo brojali zvezde ili meseceve pege..
Ona mi je predstavljala vezu sa svemirom,neopisivu,euforicnu..tada sam mislio-trajnu.
Tad sam ziveo za trenutke provedene sa njom,njen pogled je bio vazduh koji udisem.
A onda,zaslepljen ljubavlju,trazio sam je po dnu okeana,po nebeskim prostranstvima,
i po travnatim povrsinama..misteriozno je nestala kako je i dosla..
I sada nestade ona povezanost sa univerzumom,i nestade sreca,i nestade lepota iz mog zivota..
I od tada sam gladovao,jer je nisam ljubio,i od tada nisam disao jer je nisam gledao..
A od tada vise ne volim mesecinu,niti zvezde na nebu.
Niti vise gledam mesec,jer me sve to podseca na te zlatne dane,proklete dane koje cu da pamtim do kraja zivota..
Postade mi mrsko nebo,bezim od njega,trazim zaklon samo da me ne primeti..jer onda ce mi otpevati onu njenu pesmicu koja ce me slomiti.
Ali ja sam vec slomljen,jedino se smrt smesi kao poznati drugar sa druge strane vela..