jedna je majka ali brate...

nesvesna

Zainteresovan član
Poruka
160
Moja majka je pre nekoliko god ostala udovica posle mnogo god braka ali je reklo bi se to nije mnogo pogodilo...uostalom je retko sta pogadja osim kad se radi o njoj licno i tu pokazuje nevidjenu sebicnost...nas dve cerke trudimo se da joj olaksamo penionerske dane posecujemo je, sestra vise jer zivi blizu a ja kad je to moguce...ali ona iako ima mnogo vise nego penzioneri koji zna se kako zive u Srbiji vecito je nezadovljna..pocev od svih bolesti koje su "bas eto nju zakacile" pa do toga da gladuje jer nema para do kraja meseca i jos milion izmisljotina koje plasira svakodnevno...ona zivi sama ali nije usamljena..komsiluk dolazi pije se kafa i ne moram da pricam koliko i ko ogovara..ali neka kazem nek je u drustvu nek ne ostaje sa svojim turobnim mislima jer to kad nastupi bolje da je covek ne slusa...prosto mi muka kad treba d aje zovem telefonom jer onda pocinje prebacivanje kao "dobro sam se setila" i sl..i sestra prolazi jos gore...nju je pocela da prekoreva sto ne pazi bolje na muza koji kad nema posla sigurno juri sojke a ona glupaca to ne vidi...e jos bi ja pisala sta nas sve snalazi al eto majka je jedna i stvarno mi je otuzno sto moram da iznesem sve njene negativne osobine da bi dobila bar neki realni odgovor sta da radimo s njom..ne interesuje je nista osim turskih serija a u pauzi je u dubokoj depresiji.zadnje sto mi je priredila je da prica i rodjacima i komsijama kako joj ja ne saljem pare mesecno bar nesto a druge cerke su mnogo savesnije...davala sam nego al to ko u dzak bez dna..trosi na gluposti ne gleda kad joj kusur vracaju i sl...sestra je zove da zivi kod nje ali ni da cuje...ne dam kaze ja nikom svoj mir..a nama je poremetila i san i zivot...:worth:

Ponekad i ja sebe to pitam ali me nadjaca..uvek mislim d ace joj s enesto lose desiti d acu imati grizu savesti sto nisam reagovala...

Ма иди бре...Шта ће да јој се деси? Колико година има?

Жени је једноставно досадно. Боље би јој било да мало изађе да прошета.

колегинице, и ја бих могао да пишем подуже о својој мајци коју смо сестра и ја звали Хитлер( иначе проф. немачког језика по професији :hahaha:)
увек строга, али правична. тежак карактер има, јер воли да је све по њеном и не уважава туђе мишљење, али нас је одгајила да будемо ПОШТЕНИ људи, ХУМАНИ, САМИЛОСНИ, ВРЕДНИ и сл.
ја сам био уз њу највише када је пролазила климакс и знам колико јој је тешко то пало. веруј ми, мислио сам да ће умрети, али сам је нон-стоп тешио и бодрио.
не вреди да трошиш снагу, јер они се сада не могу мењати, после толико година.
прихвати је такву и помози јој.

hahhaa slatko si me nasmejao s aovom malom salom na racun mame..ma verujem da smo svi takvi kakvi smo i tesko mozemo da se menjamo ali zasto otezavamo zivote ljudima oko nas a narocito deci...imam utiska d asto vise brinemo o njoj to nas ona sve vise koristi..a vidis s druge strane ja imam svekrvu opasnnu crnogorku koja je jakko strog ali pravedna...ja je obozavam sto je jaka licnost od niceg je stvarala i petoro dece odgajila..a moja mama je sa nama dvema kao drugarica bila osetila nista nije od neke muke..putovala je dok je otac bio ziv svuda sa njim..sad nece da se pomeri do prodavnice...i samo kuka kuka da ti je sto kazu slusati muka...

hahhaa slatko si me nasmejao s aovom malom salom na racun mame..ma verujem da smo svi takvi kakvi smo i tesko mozemo da se menjamo ali zasto otezavamo zivote ljudima oko nas a narocito deci...imam utiska d asto vise brinemo o njoj to nas ona sve vise koristi..a vidis s druge strane ja imam svekrvu opasnnu crnogorku koja je jakko strog ali pravedna...ja je obozavam sto je jaka licnost od niceg je stvarala i petoro dece odgajila..a moja mama je sa nama dvema kao drugarica bila osetila nista nije od neke muke..putovala je dok je otac bio ziv svuda sa njim..sad nece da se pomeri do prodavnice...i samo kuka kuka da ti je sto kazu slusati muka...
a koliko godina ima?
jel takva ceo zivot ili je postala takva zadnjih godina?

nesvesna pa obilazi je sta tu ima neke pameti, nemoj da primas k srcu, ne zivite zajedno... mada nikad se ne zna mozda cete morati ; ))
doci ce ona mozda u stanje da nije u stanju da se brine o sebi, sad tu postoje razna scenarija... da joj pomognes, da je prerano proglasis ludom i uzmes pare, da ignorises...
sto ne probas da vam taj zajednicki boravak bude na neki nacin ok, valjda imate neke dodirne tacke, kad se vec vidite i cujete. nekako nemoj ti nju da mucis a ne daj ni ona tebe. e sad zvucim ko neka draga saveta mozda : )
zezaj se s njom, pa sta ako gleda turske serije ima i komsinice, to je sve ok... nece postojati nekad. ako ti se ne ide, idi koliko ti je u redu

Poslednja izmena:
kakvi bre da predje kod nje da prolupa devojka bzvz,nisu to male stvari svi matorci su tako zadrti nego lepo se okupite kod nje i ocitate bukvicu do suza dok je ne dovedete,i ako se ponovi takvo njeno pacenicko privlacenje paznje da zaboravi na vas,ako hoce da vam se raduje i da uzvraca paznju koju joj pruzate moze,ako ne cao ko te iebe

kakvi bre da predje kod nje da prolupa devojka bzvz,nisu to male stvari svi matorci su tako zadrti nego lepo se okupite kod nje i ocitate bukvicu do suza dok je ne dovedete,i ako se ponovi takvo njeno pacenicko privlacenje paznje da zaboravi na vas,ako hoce da vam se raduje i da uzvraca paznju koju joj pruzate moze,ako ne cao ko te iebe

to je tako logicno resenje
kad je u pitanju tudja majka :)

to je tako logicno resenje
kad je u pitanju tudja majka :)
ja to radim svakodnevno sa svojom majkom nista na kraju ne ispadne po njenom i sve radi na svoju stetu,glumi da je njen nacin ispravan sto se truje na pr pusenjem,onda kuka kako nema hleba a baca nonstop jer jede samo svez,e sad da neko ne dodje i serucka kako sam ja hladan i zadrt,odemo mi u apoteku posle intervencije u dz jer joj je pozlilo,i ona nece u urgentni da se pregleda,ova u apoteci joj kaze,zasto maltretirate decu,zasto na taj nacin privlacite paznju,vidite da je vise od vas prebledeo,oni vam zele najbolje nemojte to da radite,od tad je sva prica zavrsena

Back