jedna bati jedna seki 4 tati i nista mami !?

Pre neki dan vidoh jednu vrlo zanimljivu psiholosku pojavu . Mama je kupila stanglice (napolitanke) donela ih kuci, otvara ih i deli. I sad da 4 bati, 4 seki i 8 tati a ona ne uzima.
Pri raspodeli mama racuna i sebe kao osobu koja ce da se usluzi ali pri raspodeli daje ostatak tati a ona ne uzima .

Zanima me vase misljenje o ovome . :think:

Mama, tata, bata , seka nemaju veze sa mnom . :neutral:

Kod nas je podela kako koji dan
Nema pravila
Pravilo je da svako uzima koliko hoce od onog koliko ima, a sto ostane deli se na ravne casti (dok neko ne smaze ispred svih:lol:)

ja znam za ovakav slucaj:
kuva mama deci virsle za veceru, a ispeceno pile drzi u rerni.
na pitanje jel je pile na meniju sutradan za rucak, odgovara sa NE. deci virsle, a za muza je pile.
i objasnjava - deca su tu, pa ce da odu.njima su virsle dovoljne. a on (misleci na muza)treba da mi traje i da me usrecuje:zper: do kraja zivota. muz mi je vazniji.:mrgreen:
pile cemo kad deca pojedu virsle i odu na spavanje.

Хехе, ово ме подсети на ситуацију:
- деца нам имала по 2-3 године и добила од Деда Мраза (синдикалног) гомилу разних чоколада...и тоблерона, и милки, и еурокрем-блокова.....баш разних.... И сад: увече ми лакуноћирамо децу и седнемо да гледамо неки филм...кад ће мени мој драги:''Е, а да мазнемо коју чоколаду из пакетића, а?'' :per: Ја одем, отворим ону кесетину са чоколадама, и узмем еурокрем-блок...као, да ми једемo еурокрем-блок, а деци да оставимо милке са лешницима и тоблероне...:confused:
Донсесем у собу...каже он мени:''Види, деца су мала, шта њима значи да ли је у питањеу тоблерона или еурокрем-блок, зар не?'' :mrgreen:
Па, ствааарно....:think:
И тако смо ми стукли оне скупље и лепше чоколаде.....а деца су свакако била презадовољна и обичним, важно да је чоколада....:lol:

Знам, грозни смо били....:mrgreen: .... Тако сам васпитавана да ми је и данас некако нелагодно због тога :rumenko:, мада деца нису остала жељна чоколада....и свакако им није било битно да ли је милка са лешником или обична млечна, да ли је тоблерона или обични еурокрем-блок....;)

Poslednja izmena:

Back