N3W
Iskusan
- Poruka
- 6.596
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa zasto imate neku rezervu prema jedinicama,pa onaj ko ozeni jedinicu je na konju,s obzirom da ona nasledjuje imanje,uz to najverovatnije nasledjuje imanje koje ostane iz majke u drugoj zemlji... ko ozeni jedinicu on je dobio na lotou. Moj buduci muz je toga svestan i zato je ponosan sto je uspeo da me osvoji,iako je i on jedinac i on isto nasledjuje tako da nije iz koristi sa mnom,oboje radimo na dobrim poslovima tako da uzivamo.
Ali nije ostala na mišićima i šlaufu, naravno..Ja sam tata jedne odrasle jedinice i ranije sam uvek imao spreman citav esej u odbranu stava da roditelj mora da prilagodi svoje imovinske mogucnosti i kolicinu slobodnog vremena broju dece koje zeli da napravi, jer roditelj mora da radi bla bla bla bla bla, roditelj nema vremena bla bla bla bla i slicne gluposti. Da mogu opet da imam 20 godina odmah bih predlozio ovoj mojoj hanumi da za pocetak krenemo sa troje. Al' ne mogu. Ni da vratim vreme ni da pravim.
Cesto kada razmisljam o jedincima i jedinicama setim se scene sa mora od pre mnogo leta, kada je nasa cerka imala, recimo, osam godina. Do plaze smo morali da idemo prometnom magistralom i to je bila prava nocna mora, oboje smo je drzali za ruku i telima stitili da slucajno ne izadje na ulicu ili se saplete o ivicnjak. A u isto vreme ispred nas je isao otac sa cetvoro dece, razlika izmedju svakog oko godinu-dve dana. Samo je najmladjeg drzao na ramenima i isao prvi u koloni a za njim ostalo troje u savrsenom redu, bez icije pomoci ili pridika. Covek je shvatio da ne moze da im pruzi policijski nadzor celog zivota, vec da od najmanjih nogu treba da se nauce da se cuvaju. Onog najmaldjeg je osigurao na ramenima, a ostalu decu mora malo i bog da pogleda. Video sam kasnije tu istu porodicu na plazi i primetio da sva deca vec znaju da plivaju, ukljucujuci i bepca od oko godinu dana, dok nasa jedinica plakala da nece misice vec slauf.
Nakon toga vise nikada nisam sreo tog caleta niti tu decu ali sam shvatio da svako od nas mora da bude pomalo lud i pomalo hrabar da bi se kasnije to zrtvovanje visestruko isplatilo.
Pa zasto imate neku rezervu prema jedinicama,pa onaj ko ozeni jedinicu je na konju,s obzirom da ona nasledjuje imanje,uz to najverovatnije nasledjuje imanje koje ostane iz majke u drugoj zemlji... ko ozeni jedinicu on je dobio na lotou. Moj buduci muz je toga svestan i zato je ponosan sto je uspeo da me osvoji,iako je i on jedinac i on isto nasledjuje tako da nije iz koristi sa mnom,oboje radimo na dobrim poslovima tako da uzivamo.
Ovde sam htela da mi jedinci prodiskutujemo da li je to sto nemamo brata ili sestru prednost ili mana u drustvu. Po meni je to prednost u slucaju nasledstva,a mana jer nemas skim da u detinjstvu i odrastavnju 24h delis lepe i srecne trenutke,da se svadjas,tuces,delis sobu,roditeljsku ljubav... Uvek sam zalila sto nemam starijeg brata,koji bi me branio. Sta vi jedinci na forumu kazete o ovome?![]()
![]()
Ali nije ostala na mišićima i šlaufu, naravno..
To ćetvoro dece nije to radilo jer voli, nego što mora. Kod više dece u porodici je neminovno da se kod tih jednostavnih radnji brže osamostaljuju, što je jako dobro.
Međutim, to dete sa više braće i sestra će morati i da se bori za sve ostalo, od saskrivene čokolade, pa do nasledstva stana, a onda će da nauči i da bude sebičan prema ostatku sveta... njemu je to prirodno..isto kao što je naučio da pliva sa god. dana...... sebičnost se pripisuje jedincima, što, naravno, nije tako...ne znam kako roditelji i da li uče solidarnosti svoje potomke ako ih ima troje, četvoro, petoro...sa dvoje je ravnorapavan odnos
Ja sam tata jedne odrasle jedinice i ranije sam uvek imao spreman citav esej u odbranu stava da roditelj mora da prilagodi svoje imovinske mogucnosti i kolicinu slobodnog vremena broju dece koje zeli da napravi, jer roditelj mora da radi bla bla bla bla bla, roditelj nema vremena bla bla bla bla i slicne gluposti. Da mogu opet da imam 20 godina odmah bih predlozio ovoj mojoj hanumi da za pocetak krenemo sa troje. Al' ne mogu. Ni da vratim vreme ni da pravim.
Cesto kada razmisljam o jedincima i jedinicama setim se scene sa mora od pre mnogo leta, kada je nasa cerka imala, recimo, osam godina. Do plaze smo morali da idemo prometnom magistralom i to je bila prava nocna mora, oboje smo je drzali za ruku i telima stitili da slucajno ne izadje na ulicu ili se saplete o ivicnjak. A u isto vreme ispred nas je isao otac sa cetvoro dece, razlika izmedju svakog oko godinu-dve dana. Samo je najmladjeg drzao na ramenima i isao prvi u koloni a za njim ostalo troje u savrsenom redu, bez icije pomoci ili pridika. Covek je shvatio da ne moze da im pruzi policijski nadzor celog zivota, vec da od najmanjih nogu treba da se nauce da se cuvaju. Onog najmaldjeg je osigurao na ramenima, a ostalu decu mora malo i bog da pogleda. Video sam kasnije tu istu porodicu na plazi i primetio da sva deca vec znaju da plivaju, ukljucujuci i bepca od oko godinu dana, dok nasa jedinica plakala da nece misice vec slauf.
Nakon toga vise nikada nisam sreo tog caleta niti tu decu ali sam shvatio da svako od nas mora da bude pomalo lud i pomalo hrabar da bi se kasnije to zrtvovanje visestruko isplatilo.
Dve jabuke, dva deteta, jedno srce za oba...kako drukčije?Pa ni sa dvoje nema ravnopravnosti. Starije i mlađe dete u porodici imaju drugačije uloge u svakom trenutku, drugačije se vaspitavaju, svako dete dobija i materijalno ono što mu u tom trenutku treba, a u skladu sa mogućnostima i shvatanjima. Podela ne mora biti uopšte ravnopravna. A vaspitanje, ili je to do same ličnosti, čini nekog u većoj ili manjoj meri materijalistom i pogodnim kandidatom da raskanta vrlo lako odnose sa bratom ili sestrom zbog sitnice oko nasledstva.
@tema,
Nisam primetila neku posebnu razliku između jedinaca i ovih drugih. Ipak mi se čini da razlika može biti to što jedinci kao da ne znaju šta znači imati brata ili sestru. Poistovećuju sa bliskim prijateljima koje su birali i koje vole. A potpuno je drugačije, može biti razlika među braćom i sestrama takva da se nikad ne bi međusobno birali za prijatelje, a opet bliskost i doživotna privrženost se podrazumevaju. Neki kompezuju taj osećaj sa bliskom familijom, braćom i sestrama iz drugog kolena.
Ali mislim da je uvek bolje što više dece, da se tu izravna mnogo toga i žao mi je što će mi ćerka biti jedinica.
Dve jabuke, dva deteta, jedno srce za oba...kako drukčije?
Ravnopravnost mora, , a privligeije jednom nauštrb drugoga - samo kod neodgovornih roditelja.
Jedinci su u samom startu oni koji nisu navikli na grabež, ali i deca koja vrlo jednostavno sklapaju socijalne kontakte jer nemaju frustracije iz kuće od beži mali, ne znaš ništa, nije to tvoje, i to što mama i tata definitvno ne mogu da posvete vreme svakome ponaosob..onda najbolje nikome? Neka brinu sami o sebi..ako neće da jede, neka crkne..i šta ćemo da dobijemo-sebičnjaka..obrazac...niko nije ostao da ne zna da hoda, služi se priborom ili nosi pelene do besvesti...pre ti sa 3. ili više dece nose pelene dok se sami ne pobune..Stimatizacije jedinaca je stoga nepravićna..
(ps. nisam jedinac, i nisam rod. jedinca ;9) Ovo je i inače vreme neodgovornih roditelja, tako da priča o tome šta ćemo stvoriti kao roditelji nije u štancovanju dece nego u vaspitanju...kreojeg je sve manje...
Nema pravila da li je prednost ili mana.Kakva su vremena I najrodjeniji se poubijase zbog imovine I losih odnosa.Opet,prijatelj I drug ti mogu zameniti vecinu lose familije ako imas srece.Ako govorimo o normalnim,zdravim zivotnim okolnostima I normalnoj porodici onda je lakse kad imas nekog da s njim podelis I dobro I lose,posebno kad ostanes bez roditelja.Lepse je imati brata ili sestru nego ici kroz zivot sam...