Jedinac ili jedinica u porodici,prednost ili mana

Barbarela85

Aktivan član
Poruka
1.097
Ovde sam htela da mi jedinci prodiskutujemo da li je to sto nemamo brata ili sestru prednost ili mana u drustvu. Po meni je to prednost u slucaju nasledstva,a mana jer nemas skim da u detinjstvu i odrastavnju 24h delis lepe i srecne trenutke,da se svadjas,tuces,delis sobu,roditeljsku ljubav... Uvek sam zalila sto nemam starijeg brata,koji bi me branio. Sta vi jedinci na forumu kazete o ovome? :) :D

To je poznato odavno...
Jedinci i jedinice su okrenuti ka sebi , sebicno , egocentricno i narcisoidno , a posebnu paznju ka imanju i materijalnim vrednostima, dok su oni koji su u porodici sa 3 i vise dece kolektivno okrenuti, vise ka usluznim delatnostima i drustvenjaci....

Za roditelje je verovatno mana, jer kiks je onda kiks totalan....

hahahhaha bas si duhovit a da li bi ta jedinica htela tebe? ;)

pa i ja sam jedinac...shta tu ima da se netje jelte :malav:

inache...ne mozemo izvuci neke generalne osobenosti individua ovakvog statusa i uzeti za odrednicu
shto ce reci da nismo razmazeni sebichni egoisti listom...uvek postoje individualne karakteristike.neke poprimimo rodjenjem,druge tokom vremena
a drushtvo je konformistichno...i najbolje prihvata uniformni sistem jednobranosti...bar u tom delu za javnost :lol:

To je poznato odavno...
Jedinci i jedinice su okrenuti ka sebi , sebicno , egocentricno i narcisoidno , a posebnu paznju ka imanju i materijalnim vrednostima, dok su oni koji su u porodici sa 3 i vise dece kolektivno okrenuti, vise ka usluznim delatnostima i drustvenjaci....

То су глупости и предрасуде.

Pa i ja stojim iza ovog sto ja pisem...Samo sto ti ne odgovara jer si ti takva jedinica...a ne primecujes jer i ne mozes da primetis, nikad nisi delila, nikad se stvarno saosecala sa nekim...

Nego da dodam, cest slucaj ali ne tako generalno kao za same jedince je da roditelj jedinac sutra svoju decu odgaja kao sebicnjake....jer nije upoznao kolektivitet kad je bio mali...
Cak i kad ima troje dece.......Samo sto nije toliko generalno ucestanost velika za ovu pojavu...pa da ne insistiram....ali moze se primetiti kad se nadjete u takvoj situaciji da cesto postoji taj efekat...

Pa i ja stojim iza ovog sto ja pisem...Samo sto ti ne odgovara jer si ti takva jedinica...a ne primecujes jer i ne mozes da primetis, nikad nisi delila, nikad se stvarno saosecala sa nekim...

Nego da dodam, cest slucaj ali ne tako generalno kao za same jedince je da roditelj jedinac sutra svoju decu odgaja kao sebicnjake....jer nije upoznao kolektivitet kad je bio mali...
Cak i kad ima troje dece.......Samo sto nije toliko generalno ucestanost velika za ovu pojavu...pa da ne insistiram....ali moze se primetiti kad se nadjete u takvoj situaciji da cesto postoji taj efekat...

Одакле ти храброст да тако пишеш о особи коју уопште не познајеш тј мени???

Шта имам да се навикавам, за друкчије и не знам.
Tu se slazem draga elektrika mi za drugacije i ne znamo... :D

- - - - - - - - - -

To je poznato odavno...

Pa sve zavisi,od osobe do osobe,ja nisam sebicna,egocentrik ni narcis,naprotiv ... tako da se ne bih slozila s tobom... ali nisam otvorila ovu temu da se raspravljamo,svako ima slobodu i parvo na svoje misljenje

Одакле ти храброст да тако пишеш о особи коју уопште не познајеш тј мени???
Nemojte se vredjati,necemo tako razgovarati. Umri muski,budi malo dzentlmen ne vredjaj dame bez potrebe...

- - - - - - - - - -

Јело Јелена,

Незнам колико имаш година, јединац има предност 0, наравно је лепше имати секу или бату, све остало зависи од родитеља :)
Godine ne krijem imam 31. Jeste,lepse je imati batu ili seku,i to je ostala moja neprezaljena zelja,ali sudbina je tako htela. Pomirila sam se s tim. Rekla sam da jedinci imaju samo jednu prednost za razliku od dvojki,trojki... a to je da nemaju s kim da dele nasledstvo,imovinu. Mama mi je 5 dete pa se po sudovima ganja sa bracom i sekama za imanje. Zato to kazem.

Nemojte se vredjati,necemo tako razgovarati. Umri muski,budi malo dzentlmen ne vredjaj dame bez potrebe...

- - - - - - - - - -

Godine ne krijem imam 31. Jeste,lepse je imati batu ili seku,i to je ostala moja neprezaljena zelja,ali sudbina je tako htela. Pomirila sam se s tim. Rekla sam da jedinci imaju samo jednu prednost za razliku od dvojki,trojki... a to je da nemaju s kim da dele nasledstvo,imovinu. Mama mi je 5 dete pa se po sudovima ganja sa bracom i sekama za imanje. Zato to kazem.

Изгледа ми да ти имаш среће са твојом мамом, надам се да је тако,
постоје јединци који не наследе иако су јединци,
то није никаква гаранција за наследство, веруј ми. :)

- - - - - - - - - -

ajme meni...altruizam i empatija rezervisani su samo za vishechlane porodice...sa puno brace i sestara :rotf:

to su deca koja nikada nisu slomila igrachku otimajuci se o istu
to su adolescenti koji se nikada posvadjali nisu
to su ljudi koji ochi nisu jedni drugima vadili na ostavinskoj raspravi

ma idi begaj :hahaha1:

аха, зашто мислиш да смо се одгајили сами без друге деце :roll:

Ja sam jedinac i uglavnom sam sretan zbog toga. Da sam imao brata, s obzirom na temperament koji bi verovatno obojca imali, jedan od nas bi bio u zatvoru a drugi na groblju. I opet bi bili jedinci.

Jedinci su zakon. ko nije probao ne zna koliko je to dobro.

Божо свирај qurcu нико ти небрани, само брате не соли :mrgreen:

Back