Jedanaest minuta

dajanijegara

Zainteresovan član
Poruka
320
Citat iz knjige Jedanaest minuta Paula Koelja:

" "Za jednu noć? Hajde, Marija, nemoj da preteruješ. U pitanju je svega četrdeset i pet minuta, pa čak i tako, ako oduzmemo vreme potrebno za skidanje odeće, za lažno milovanje, za razmenu nekoliko oveštalih fraza, oblačenje, sve se svodi na jedanaest minuta sexa u pravom smislu te reči.''

Jedanaest minuta. Čitav svet se vrti oko nečega što traje svega jedanaest minuta.

I zbog tih jedanaest minuta u jednom danu od dvadeset i četiri sata (ako pretpostavimo da svi vode ljubav sa svojim ženama svakog dana, što je besmislica i laž), dakle, zbog tih tričavih jedanaest minuta oni se žene, izdržavaju porodicu, podnose dečji plač, izmišljaju kojekakva objašnjenja i izvinjenja kad stignu kasno kući, gledaju desetine, stotine drugih žena s kojima bi voleli da šetaju pored jezera, kupuju sebi skupu odeću, a njima još skuplju, plaćaju prostitutke da im nadoknade ono što im nedostaje...
"

Da li se zaista sve svodi na tih jedanaest minuta?

Secam se nekog filma, bila sam klinka i riba u tom filmu kaze (vaspitacica u obdanistu) kad su je klinci pitali nesto kao "sta je to sex", a ona je izvalila otprilike slicno "11 minuta zadovoljstva", i ja onako neiskusna nisam joj poverovala. Hvala bogu.

Heh, nisam rekla da ja mislim da se sve svodi na tih 11 minuta, samo me je zanimalo sta vi mislite.

Mada, kada bolje razmislim, pisac je u pravu. Mozda nije bas uvek 11 minuta, ali sto se ostalog tice u pravu je. Muskarci na svaki moguci nacin pokusavaju da postignu tih "11 minuta". Ako im nikako drugacije ne uspeva onda su spremni i da plate za to.

dajanijegara:
Heh, nisam rekla da ja mislim da se sve svodi na tih 11 minuta, samo me je zanimalo sta vi mislite.

Mada, kada bolje razmislim, pisac je u pravu. Mozda nije bas uvek 11 minuta, ali sto se ostalog tice u pravu je. Muskarci na svaki moguci nacin pokusavaju da postignu tih "11 minuta". Ako im nikako drugacije ne uspeva onda su spremni i da plate za to.
A sto si se uhvatila Koelja? Je l' on neki poseban autoritet u oblasti medjupolnih odnosa, ili ti jednostavno u ovom trenutku odgovara da se slozis sa gluposcu koju je napisao?
Zasto nisi citirala nekog pisca koji je afirmativno pisao o celoj stvari?

Lepo ti rekoh - Koeljo je pisao knjigu, a kad se to radi, dozvoljena je sloboda da se zamislja, preuvelicava, teoretise i pise sto se ne misli ili sto nije pravo stanje stvari.

Opusti se, nemoj da ti Koeljo bude alibi za sopstvene tripove.

dajanijegara:
Citat iz knjige Jedanaest minuta Paula Koelja:
"Za jednu noć? Hajde, Marija, nemoj da preteruješ. U pitanju je svega četrdeset i pet minuta, pa čak i tako, ako oduzmemo vreme potrebno za skidanje odeće, za lažno milovanje, za razmenu nekoliko oveštalih fraza, oblačenje, sve se svodi na jedanaest minuta sexa u pravom smislu te reči.''
Jedanaest minuta. Čitav svet se vrti oko nečega što traje svega jedanaest minuta.
I zbog tih jedanaest minuta u jednom danu od dvadeset i četiri sata (ako pretpostavimo da svi vode ljubav sa svojim ženama svakog dana, što je besmislica i laž), dakle, zbog tih tričavih jedanaest minuta oni se žene, izdržavaju porodicu, podnose dečji plač, izmišljaju kojekakva objašnjenja i izvinjenja kad stignu kasno kući, gledaju desetine, stotine drugih žena s kojima bi voleli da šetaju pored jezera, kupuju sebi skupu odeću, a njima još skuplju, plaćaju prostitutke da im nadoknade ono što im nedostaje...

Da li se zaista sve svodi na tih jedanaest minuta?

Koliko se ja sećam, knjiga je pisana o devojci koja postaje prostitutka .... i da je tih 11 minuta upravo vezano za njen posao i varenja toga što ona radi.

Mada, kad malo bolje razmisliš za tih 11 minuta može da se napravi dete .... da se rodi jedan novi život i da jedan utihne ....

Mnogo mi možemo da dobijemo i izgubimo za tih 11 minuta ... nije to ni malo naivno.

@ Julian
Njega sam uzela jer je to knjiga koju sam skoro procitala pa sam se malo zamislila. I ne koristim ga kao alibi za sopstvene tripove vec me je zanimalo misljenje drugih ljudi.

Vi kao da nikada niste procitali nesto zbog cega ste se malo zamislili.

@ Natasa
Da, to ja ta knjiga

Back