Jedan naš grad danas bio najzagađeniji u Evropi

toz972

Poznat
Poruka
8.376
https://www.krstarica.com/vesti/srb...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header
U Beogradu je u 11 sati pre podne zagađenost vazduha iznosila 182 mikrograma suspendovanih čestica po kubnom metru vazduha.
Beograd je danas prestonica sa najzagađenijim vazduhom u Evropi.

Kako pokazuju merenja u realnom vremenu, u Beogradu je u 11 sati pre podne zagađenost vazduha iznosila 182 mikrograma suspendovanih čestica po kubnom metru vazduha.

Jedini zagađeniji grad u Evropi je italijanska Breša, gde je izmereno enormnih 615 mikrograma čestica po kubnom metru.

Stepen zagađenja koji je registrovan u Beogradu spada u nezdrave, što znači da svi stanovnici mogu da osete zdravstvene tegobe, dok kod osetljivijih osoba mogu da izazovu i ozbiljne zdravstvene simptome.

U istoj zoni nezdravog vazduha nalazi se još ukupno osam gradova u celoj Evropi, u kojima se beleži zagađenost od 152 do 170 mikrograma po kubnom metru, među kojima su Zenica, Sofija, po jedan grad u Austriji i Ukrajini, kao i četiri grada u Poljskoj.

Interesantno je da je visoka zagađenost vazduha u Beogradu iako je temperatura vazduha prilično visoka i nije počelo grejanje.

Visoka koncentracija suspendovanih čestica u vazuduhu može biti posledica sagorevanja ogreva u pećima, rad motora automobila i industrijskih postrojenja.

Suspendovane čestice sastoje se od dima, čađi, prašine, soli, kiselina i metala.

Prosečna vrednost ne bi trebalo da prelazi 50 mikrograma po kubnom metru.
1266913

Šta bi tek bilo da je u punom jeku grejna sezona?Kada ćemo početi malo više da se bavimo zaštitom životne sredine?Ipak bi to po meni trebalo da bude bitnije od Crvene Zvezde i Partizana.

https://www.krstarica.com/vesti/srb...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header
U Beogradu je u 11 sati pre podne zagađenost vazduha iznosila 182 mikrograma suspendovanih čestica po kubnom metru vazduha.
Beograd je danas prestonica sa najzagađenijim vazduhom u Evropi.

Kako pokazuju merenja u realnom vremenu, u Beogradu je u 11 sati pre podne zagađenost vazduha iznosila 182 mikrograma suspendovanih čestica po kubnom metru vazduha.

Jedini zagađeniji grad u Evropi je italijanska Breša, gde je izmereno enormnih 615 mikrograma čestica po kubnom metru.

Stepen zagađenja koji je registrovan u Beogradu spada u nezdrave, što znači da svi stanovnici mogu da osete zdravstvene tegobe, dok kod osetljivijih osoba mogu da izazovu i ozbiljne zdravstvene simptome.

U istoj zoni nezdravog vazduha nalazi se još ukupno osam gradova u celoj Evropi, u kojima se beleži zagađenost od 152 do 170 mikrograma po kubnom metru, među kojima su Zenica, Sofija, po jedan grad u Austriji i Ukrajini, kao i četiri grada u Poljskoj.

Interesantno je da je visoka zagađenost vazduha u Beogradu iako je temperatura vazduha prilično visoka i nije počelo grejanje.

Visoka koncentracija suspendovanih čestica u vazuduhu može biti posledica sagorevanja ogreva u pećima, rad motora automobila i industrijskih postrojenja.

Suspendovane čestice sastoje se od dima, čađi, prašine, soli, kiselina i metala.

Prosečna vrednost ne bi trebalo da prelazi 50 mikrograma po kubnom metru.
1266913

Šta bi tek bilo da je u punom jeku grejna sezona?Kada ćemo početi malo više da se bavimo zaštitom životne sredine?Ipak bi to po meni trebalo da bude bitnije od Crvene Zvezde i Partizana.
Cudno ja sam bas danas ili juce isto cuo za Novi Sad...

Dok se mi bukvalno trujemo, u beogradu se nista ne radi na zastiti zivotne sredine.Kazu nema para.A upravo ovih dana,Ministar finansija Mali,
dao je izjavu, da je Vlada srbije dala klubovima C.Zvezda i Partizan, u periodu od 2o14 godine do sada,ravno cetiri ipo milijarde dinara,kao bespovratnu
pomoc.Pored toga,ovi klubovi duguju budzetu milijarde dinara za neplaceni porez.Pored toga,po izjavi druga Dodika,Vlada srbije je dala Rep.Srpskoj,
kao podrsku njihovom budzetu,25,OOO.OOO Evra.Da li cemo mi gledati u Beogradu i ostalim gradovima,kako nam se deca truju od uzasno zagadjenog
vazduha,a davati pare prebogatim sportistima i tajkunu Dodiku.!

Glupa i lažna vest za razne mrzitelje Beograda.
On line karte aero zagađenja su pokazale nešto drugo. I još nešto, šta smatraju Beogradom, Borču, Petlovo Brdo, Vračar, Novi Beograd ili Surčin? :lol:
Svi aparati pokazuju da je zagadjenost vazduha u beogradu enormna.Koliko te neko placa da unosis lepo raspolozenje kod gradjana.Priznaj da
je to cika Vesic,ono spadalo.sto ce da okrece poloce na Trgu republike do katolickog Bozica.

Danas u 16:45 AP Index

https://forum.krstarica.com/threads...-beogradu-vol-5.895972/page-190#post-38680155

Zatim u 18:15 AP Index

https://forum.krstarica.com/threads...-beogradu-vol-5.895972/page-190#post-38680552

Volim kad se na forumu pojavi neki biser koji krene da proziva i piše ne previše pametne stvari, bez da išta proveri.
Ti si jadni usamljeni BOT.Tebe nerviraju svi pametni ljudi,pa te zato nerviram i ja. Mogu ti reci,da fuckam na sve tvoje glupe primedbe,na racun pametnih ljudi.

Back