Jedan Hrvat Dučiću

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda...Ali, razumem vaš pokušaj izjednačavanja krivice...Nije lako biti narod sa kojih 700 000 ubijenih pripadnika drugog naroda na duši...Da su Srbi pobili makar :roll: 100 000 Albanaca u bilo kom delu istorije i dalje bi nosili žig...Vi ste se lako izvukli:cool:

Tako paušalne cifre ne služe ničemu.
Da je zločin učinjen - jeste. Da je u tom broju - nije.
Nema se ko šta izvlačiti.
Pripadnici srpskog naroda su radili ista zvjerstva.
Osim što nisu imali logore u NDH. Imali su u Srbiji.

Još jedno podmetanje dostojno najboljih izdanaka civilizacijske kloake. Istina o jugoslavizmu je pisana u vremenu najtežih i najgorih pokolja civilnog stanovništva u istoriji Evrope. Pisan je 1942 godine, u vremenu dok su pobesnele zveri hladnim oružjem zatirale ceo jedan narod, Dučićeva Hercegovina je strahovito postradala kamom i ognjem je širena ndh kompletna sela su u danu nestajala, žene, deca, starci, žicom vezani ubijani maljevima i kamama bacani su u jame te 1942 godine. I danas džukela Dučića optužuje da je počinio etnocid i kulturocid. Mora da si ponosan na svoju hrabrost, ti si izrazit predstavnik svoje pasmine.
Ničeg se ne stidiš.

Stradali su pripadnici oba naroda i svih vjera te 1942.
Pobjesnjele zvijeri s obje strane su pokušale zatrti svaki narod.
Baš u Hercegovini su stradali jednako Hrvati kao i Srbi.

A za pasminu se ti ne sekiraj. Mojoj se bar može utvrditi porijeklo.
Ti nisi predstavnik čak ni pasmine.

Ljigavac, pobesnele zveri sa dve strane (pošokačeni i islamizovani Srbi) pokušale su da zatru pravoslavne Srbe, žive svedoke njihove zajedničke sramote. Čovek koji ima zrnce ljudskosti zastane i postidi se pred težinom zločina. *

Besan ker u ljudskom obliku, naprotiv, izjednačava i po broju stradalih žrtve i zločince. Kako čovek da prokomentariše ono "Baš u Hercegovini su stradali jednako hrvati kai i Srbi", nego da kaže...Bog neka ti oprosti. Ne znaš šta pišeš. Ili ipak znaš?

Oprosti, neću se s tobom dalje raspravljati. Gadiš mi se. Odoh da dezinfikujem tastaturu.

* "Дуче! Моја безгранична оданост према Вама ми, надам се, даје за право да, у нечему, одступим од строгог војничког протокола. Зато и журим да Вам опишем један догађај којему сам, уназад три седмице, лично присуствовао. Обилазећи среска места Столац, Чапљину и Љубиње (између 60 и 130 km северно од Дубровника) - сазнам од наших обавештајних официра да су Павелићеве усташе, претходног дана, починиле неки злочин у једном селу (Пребиловци), и да ће, кад се то прочује, околни Срби поново да се узнемире. Недостају ми речи да опишем оно што сам тамо затекао. У великој школској учионици, затекао сам заклану учитељицу и 120 њених ученика! Ниједно дете није било старије од 12 година! Злочин је неумесна и невина реч - то је превазилазило свако лудило! Многима су одсекли главе и поређали их по ђачким клупама. Из распорених утроба усташе су извукле црева и, као новогодишње врпце, растегли их испод плафона и ексерима укуцали у зидове! Рој мува и несношљив смрад нису дозвољавали да се ту дуже задржимо. Приметио сам начети џак соли у ћошку и згрануто установио да су их клали полако, солећи им вратове! И, таман кад смо одлазили, у задњој клупи се зачуло дечје кркљање. Пошаљем двојицу војника да виде шта је. Изнели су једног ђака, још је био у животу, дисао је са напола пресеченим гркљаном! Својим колима одвезем то јадно дете у нашу војну болницу, повратимо га свести и од њега сазнамо пуну истину о трагедији. Злочинци су најпре, на смену, силовали учитељицу Српкињу (име јој је Стана Арнаутовић) и онда је, пред децом, убили. Силовали су и девојчице од осам година. За све то време, певао је силом доведени оркестар Цигана и ударао у тамбуре! На вечну срамоту наше, римске цркве - и један божји човек, један жупник, у свему томе је учествовао! Дечак кога смо спасили, брзо се опоравио. И чим је рана зарасла, нашом непажњом побегао је из болнице и отишао у своје село, да тражи родбину. Послали смо патролу за њим, али узалуд: нашли су га на прагу куће закланог! Од хиљаду и нешто душа, у селу више нема никога! Истога дана (то смо открили касније) кад је извршен злочин у школи, усташе су похватале још 700 становника села Пребиловци и све их бацили у јаму или на животињски начин на путу до јаме побили. Спасило се само око 300 мушкараца: једино је њима успело да пробију усташки обруч око села и да побегну у планину! Тих 300 преживелих јаче је од најелитније Павелићеве дивизије. Све што су имали да изгубе, они су изгубили! Децу, жене, мајке, сестре, куће, имовину. Чак су и страха од смрти ослобођени. Смисао њиховог живота је једино у освети, у страшној освети њих је, у неку руку, и стид што су преживели! А таквих села, као што су Пребиловци, пуна је Херцеговина, Босна, Лика, Далмација. Покољи Срба су достигли такве размере да су, у тим крајевима, загађени и многи водени извори. Из једног врела у Поповом Пољу, недалеко од јаме у коју је бачено 4.000 Срба, избијала је црвенкаста вода, лично сам се у то уверио! На савест Италије и наше културе пашће неизбрисива мрља, ако се, док је време, не дистанцирамо од усташа и не спречимо да се нама припише да подржавамо безумље!"

Ljigavac, pobesnele zveri sa dve strane (pošokačeni i islamizovani Srbi) pokušale su da zatru pravoslavne Srbe, žive svedoke njihove zajedničke sramote. Čovek koji ima zrnce ljudskosti zastane i postidi se pred težinom zločina. *

Besan ker u ljudskom obliku, naprotiv, izjednačava i po broju stradalih žrtve i zločince. Kako čovek da prokomentariše ono "Baš u Hercegovini su stradali jednako hrvati kai i Srbi", nego da kaže...Bog neka ti oprosti. Ne znaš šta pišeš. Ili ipak znaš?

Oprosti, neću se s tobom dalje raspravljati. Gadiš mi se. Odoh da dezinfikujem tastaturu.

Vjeruj da su emocije obostrane.
Naročito kad vidim da si isti ko i onaj monstrum Dučić.
A za falsifikate si vidim brz, da postavljaš:
I bolje da ne raspravljamo, jer znam da od tebe neću doživjeti ni jedne pametne.

Da se vratimo na Dučića, hrvati su najhrabriji narod na svetu...
Možda je ta ironija imala nekog smisla u tom trenutku,ali ne postoje hrabri i kukavički narodi...Ako ćemo po tome Amerikanci su Svetlo Čovečanstva i Heroji nad herojima zbog NEVIĐENE hrabrosti iskazane u Normandiji,na Filipinima u WW2...Pa ipak,niko se danas ne seća toga,jer su svi pod trenutnim utiskom njihovog orgijanja u Iraku,Bosni,Kosovu...To je stvar trenutka,ugla posmatranja,kao i bilo šta drugo:cool:

Možda je ta ironija imala nekog smisla u tom trenutku,ali ne postoje hrabri i kukavički narodi...Ako ćemo po tome Amerikanci su Svetlo Čovečanstva i Heroji nad herojima zbog NEVIĐENE hrabrosti iskazane u Normandiji,na Filipinima u WW2...Pa ipak,niko se danas ne seća toga,jer su svi pod trenutnim utiskom njihovog orgijanja u Iraku,Bosni,Kosovu...To je stvar trenutka,ugla posmatranja,kao i bilo šta drugo:cool:

Postoji nastavak, goxy. Najhrabriji su... "ne zato što se nikoga ne boje, nego zato što se ničega ne stide."

I onaj 001_potomak fra sotone to dokazuje.

Poslednja izmena:
Tako paušalne cifre ne služe ničemu.
Da je zločin učinjen - jeste. Da je u tom broju - nije.
Nema se ko šta izvlačiti.
Pripadnici srpskog naroda su radili ista zvjerstva.
Osim što nisu imali logore u NDH. Imali su u Srbiji.

Ovo je stoti put negiranje legitimnog genocida koji je pocinjen nad Srpskim narodom od NDH, istorija ga je zapisala i dokumentovala sirom sveta i ovo je zrelo za trajni BAN.
Ujedno nabijem na ****** i tebe i sve moderatore od reda koji dopustaju ovakve provokacije, dok se ratni zlocin Srebrenice promovise u "genocid".

Negiranje Holakosta u Nemackoj i pojedinim zemljama EU je kaznjivo robijom, dok vi dozvoljavate negiranje vlastitog "srpskog holakosta". Popisam se i na vas i na (anti-srpski forum) Krstaricu.

:thumbdown: :evil:

Iz biografije A.G.Matoša, autora Mirka Žeželja, http://www.kvn.hr/pretrazivanje/detaljniprikaz.asp?id=21500

U Parizu je Dučić dosta često plaćao Matošu ručak (Matoš je bio slabih prihoda). Godina je negdje 1904-6. U tom je društvu bio i Belimarković, student na Sorbonni i sin srbijanskoga ministra vanjskih poslova, koji je inzistirao da plaća Matošu prehranu, no Matoš ga je odbijao, s nekom slutnjom.

Očinski bi mu odgovorio: "Ne sekiraj se, Belimarkoviću, doći će i tvoje vrijeme !"

I izađe Dučićeva zbirka pjesama koju Matoš doslovno sahrani u bosanskoj "Vili". Kao, škripi rima, fraze puste, slabo...

Sjede u kavani negdje na Pigalle Matoš i Belimarković, kad upada Dučić, sav zapjenjen.
"Pa dobro, šta je ovo Matošu ? Ja tebi ručak i duvan- a ti ovako !", sve gužvajući taj broj "Vile".

AGM će pak njemu: "E moj Jovane- zar si mislio da jednoga Matoša možeš kupiti ručkom i paklom duhana ?"

I, okrećući se sudrugu za stolom: "Belimarkoviću- došlo je tvoje vrijeme. Prelaziš iz pasive u aktivu !"
:hahaha::hahaha:

Е усташодини примерку крвата.....шт то твоји из шуме знају о поезији...били сте коњушари, најамници и обични испрдак аутсроугарске...према томе...боље ћути!

Vi bokci potežete Dučića, dobroga zatucanoga pjesnika- koji je ipak za suvremenike Hrvate boza.

Evo vam vašega poetu u najboljem izdanju:

http://solair.eunet.yu/~igla/ducic.html

A ovo je ipak nešto drugo:

http://www.hercegbosna.org/ostalo/kranjcevic.html

http://hr.wikisource.org/wiki/Antun_Gustav_Matoš

Auuu kako si se ti nalupao ...strasno :roll:
Samo cu da ti kazem da je neko napisao nesto ovako na hrvatskom forumu,za nekog vaseg pesnika,banovali bi ga dozivotno i pre nego sto stigne da procita odgovore:lol:
Toliko o tome ko je kakav .
Ova tema samo je jos jedan dokaz o tome koliki ste kompleksasi...zalosno..

Samo cu da ti kazem da je neko napisao nesto ovako na hrvatskom forumu,za nekog vaseg pesnika,banovali bi ga dozivotno i pre nego sto stigne da procita odgovore:lol:

:ok:
Moderacija je totalno zakazala. Ova trema je morala odmah biti zakljucana, ali je ostala da se jos o tome raspravlja. :dash: A ljuba i ostala stoka su nastavili po svome...

Evo ja ti priznajem, kompleksaš sam. Ako na ikome Hrvat može lečiti svoje komplekse, onda su to ovi jadni Srbi.

Ja sam prijavila ljubu jos juce... ovo je samo primer idiotizma moderacije.

To nas ponovo vraca na onu staru konstataciju da moderacija ne reaguje dovoljno ostro kad su u pitanju hrvati i njihove provokacije. Da se to sasece u korenu, nikada ne bi doslo do raspirivanja ovakvih 'diskusija' u kojima ce ljubo i njemu slicni po obicaju da negiraju srpske zrtve i da izmisljaju srpske zlocine i logore koje su pravili Srbi. A onda kad ga neko izvredja, onda ce svi jednako biti kaznjavani.
Rekao sam opet i ponovicu, lose je to sto jos vise raspiruju mrznju, ali dobro je to sto nas stalno podsecaju kakva su stoka. Neka ih.

Ne, najbolje je resenje da ih izvredjas samo lepo. Ne trebas da cekas na nekog idiota od moderatora kojic e za 5 dana da obrise postove :hahaha:.
sanse su cak da ce ti uvreda proci, ili biti kaznjena sa C1. To sam naucio kroz bdenje na ovom forumu... Ovako kad mu lepo kazes, barem znas da si rekao svoje misljenje, i ono nisi mu ostao duzan. Zato se ja ni ne pridrzavam ovog pravilnika, niti ikome savetujem. posto se moderatori prvi ne pridrzavaju, a cenim da ga uopste ni ne razumeju, a kamoli primenjuju :ok:

Ne, nego cu da tebi crnogorskoj seljacini da napisem "The Holacaust" pa da jezik polomis dziberu jedan. Ae sad u brdo i prci koze za bolje i nisi ;) papcino dukljanska :mrgreen:

Ni engleski ne znas :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Fala ti, gastarbajter, evo bona, sto si me ovako oraspolozio jutros sa svojom nepismenoscu :ok:

P.S. stidi se ne znas SRPSKI cak i Adem bolje parla srpski od tebe :hahaha::hahaha::hahaha:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back