Jedan divan primer tolerancije u Vojvodini.

Nisam viđao tog deku da svira gusle.Uglavnom je svirao frulu.Stoji tamo na uglu Dunavske i Zmaj Jovine.Ko zna ko su ti šabani koji su ga maltretirali.Vest mi zvuči nevrovatno.

Viđao sam ga i sa guslama.

By the way, ni ja nešto nisam fan guslanja.

Ali maltretiranje starca koji time zarađuje za život u sred Novog Sada, zato što se nekome ne dopada šta peva...to je sramota i bezobrazluk.

Viđao sam ga i sa guslama.

By the way, ni ja nešto nisam fan guslanja.

Ali maltretiranje starca koji time zarađuje za život u sred Novog Sada, zato što se nekome ne dopada šta peva...to je sramota i bezobrazluk.

Voleo bih da vidim ko su ti ološi koji su ga maltretirali.Kada je Aljban Muja,šiptar sa Kosova prelepljivao naziv ulica,nazvavši to preformansom,niko se nije bunio.Kada dekica iz Loznice gusla,napadnu ga neki govnari.Eh,Novi Sade,šta si dočekao.Miletić se u grobu prevrće...

To onaj pekar sa Telepa ili onaj piljar sa Deteline ? :think:

Mislim da je taj bio sa Adica.Došao čovek polako,šesticom do Jevrejske i prelepio ćirilične nazive ulica,a novinari ga slikaju,intervijuišu i ohrabruju.Posle se danima pisalo o multikulturalizmu i toleranciji u NS-u i hrabrom preformansu albanskog "umetnika".Šiptar,a umetnik :eek:.Pa to je moguće samo u Diznilendu... I u NS-u,razume se.

P.S. Musa je imao najbolju pekaru na Detelini.Ali taj je uvek bio lojalan i nije izvodio nikakve "preformanse".

Али пази готиван детаљ - "u kutiju sa parama sve češće ubacuju papiriće s pretećim porukama".

Строго писменим путем се обраћају! Ако то није културно онда не знам.
Pa nego , nas je još Marija Terezija naučila da se kulturno obraćamo onima koje želimo da eliminišemo i likvidiramo !

Poslednja izmena:
To nije Vojvodina nego neki debili iz NS, to ti je isto kao kada bi izjednačavali beogradske krimose sa celom državom.

Slažem se u tekstu je napisano, ali na dnu strane :

"Dok recituje pesme, kojih kako tvrdi zna više od 2.000, prolaznici zaista zastajkuju, slušaju ga, pa mu udele koji dinar."

Što će reći većini ljudi se sviđa, osim maloj grupi budala, međutim to nije senzacija.

Sada bismo morali biti oprezniji nego ikada u nepotrebnoj kritici Novosađana i Vojvođana zbog neke sitne grupe, kako se to ne bi proširilo na veće grupe.
Često boravim u Vojvodini, ovo je izuzetak a ne većinsko raspoloženje, kako separatisti pokušavaju da nam predstave.

Poslednja izmena:
Većini Novosađa se takve stvari gade.Ne stvaraj nepotrebnu mržnju tamo gde je nema ovakvim temama.Samo činiš uslugu separatistima koji su manjina.

Rođen sam i živim u Vojvodini, i nikakvu mržnju ne stvaram.

Naučen sam, kao Srbin iz Vojvodine, da se sa tolerancijom odnosim prema sugrađanima.

Bez obzira na veru i naciju.

Ali mi se gade oni, a to su veliki zagovornici "vojvođanske kulture" i posebnosti, koji u ime te "kulture i tolerancije" koriste svaku priliku kada se desi neki incident prema nesrbima, da žire mržnju...

A kada se isti incidenti (na sreću, samo icidenti, koji ne predstavljaju većinsko mišljanje ni ponašanje kod nas) dogode Srbima..e onda dušebrižnika nema...

U mom gradu na svakom drugom zidu u centru stoje grafiti "Crnogorci smrde", "Srbijanci su ološ"...grafita "Mađari smrde" ili "Rusini su ološ" nema...

Ne sumnjam da kada bi se takav grafit pojavio, ne bi se moglo živeti od Čanka, "Žena u crnom", Sonje Biserko i ostalih gmazova...

Da podignu svoj glas u ime tolerancije i multikulturalizma, a protivu aveti serbskog šovinizma...

Мислио сам да им узвратимо ударац свирајући на улицама!

Не знам ни ја у гусле, али знам да певам.

Ništa ja ću u frulu a ti pevaj.:hahaha:

Rođen sam i živim u Vojvodini, i nikakvu mržnju ne stvaram.

Naučen sam, kao Srbin iz Vojvodine, da se sa tolerancijom odnosim prema sugrađanima.

Bez obzira na veru i naciju.

Ali mi se gade oni, a to su veliki zagovornici "vojvođanske kulture" i posebnosti, koji u ime te "kulture i tolerancije" koriste svaku priliku kada se desi neki incident prema nesrbima, da žire mržnju...

A kada se isti incidenti (na sreću, samo icidenti, koji ne predstavljaju većinsko mišljanje ni ponašanje kod nas) dogode Srbima..e onda dušebrižnika nema...

U mom gradu na svakom drugom zidu u centru stoje grafiti "Crnogorci smrde", "Srbijanci su ološ"...grafita "Mađari smrde" ili "Rusini su ološ" nema...

Ne sumnjam da kada bi se takav grafit pojavio, ne bi se moglo živeti od Čanka, "Žena u crnom", Sonje Biserko i ostalih gmazova...

Da podignu svoj glas u ime tolerancije i multikulturalizma, a protivu aveti serbskog šovinizma...

Pardon, nisam shvatio.

Bullshit... Ako je iko pretio dedi, verovatno mu je pretio zbog buke (čitaj muzike) koju stvara na guslama. Lepo je što zna da recituje, ali gusle su odvratan instrument da budemo realni. Jeste naš, al je sranje.

DA bi mu neko pretio zbog toga što promoviše srpsku folklornu muziku, sumnjam. Ti "novosadski urbani gradžani" su verovatno suviše konsternirani da bi uopšte prišli bliže, pa uvisko podignuta nosa prolaze praveći se da ne vide i ne čuju dedu.

Bullshit... Ako je iko pretio dedi, verovatno mu je pretio zbog buke (čitaj muzike) koju stvara na guslama. Lepo je što zna da recituje, ali gusle su odvratan instrument da budemo realni. Jeste naš, al je sranje.

DA bi mu neko pretio zbog toga što promoviše srpsku folklornu muziku, sumnjam. Ti "novosadski urbani gradžani" su verovatno suviše konsternirani da bi uopšte prišli bliže, pa uvisko podignuta nosa prolaze praveći se da ne vide i ne čuju dedu.

Tebi su gusle odvratan instrument? Ako naš narod ima neku kulturu u 5 vekova turskog ropstva to su upravo naše narodne pesme ispevane na guslama.Jedan Gete se divio srpskoj guslarskoj muzici, dok je Puškin preveo neke pesme iz francuskog dela La Guzla a ti je smatraš odvratnom?

Kako se ljudi lako primaju na PODMETANJA beogradskih vlasti...

Kao ono onomad kada je kao fol Canak nekoga tukao...

- - - - - - - - - -

Tebi su gusle odvratan instrument? Ako naš narod ima neku kulturu u 5 vekova turskog ropstva to su upravo naše narodne pesme ispevane na guslama.Jedan Gete se divio srpskoj guslarskoj muzici, dok je Puškin preveo neke pesme iz francuskog dela La Guzla a ti je smatraš odvratnom?

I meni su gusle odvtan instrument.

Iskreno.

Back