tko je vise kriv ako firma lose posluje ? koga smijeniti ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Onda da se razgovara,jer tako dalje ne ide!a sta ako je ceo i suvlasnik
a sta ako je ceo i suvlasnik
Ja bih tebe, ne smijenila nego bih prvo da te pitam sto si iz Ravane dosao u Nakazicu, a ondatko je vise kriv ako firma lose posluje ? koga smijeniti ?
google moze imati perfektnog ceo ali ako ne valjaju inzinjeri , dabe sve to ..
direktoratko je vise kriv ako firma lose posluje ? koga smijeniti ?
vec sam postavio pitanje o domacoj tekstilnoj industriji . dakle uprava ili dizajneri odjece
Ne slazem se sa ovim.Direktor "jednina" ne mnozina. Ne direktori nego jedan jedini izvrsni direktor. Ako ih ima 2 onda nije lepo organizovana firma. Mora jedan da vodi firmu i samo on je odgovoran za sve sta se desava u firmi.
Direktor "jednina" ne mnozina. Ne direktori nego jedan jedini izvrsni direktor. Ako ih ima 2 onda nije lepo organizovana firma. Mora jedan da vodi firmu i samo on je odgovoran za sve sta se desava u firmi.
CEO - chief executive officer
Dakle samo ta osoba je odgovorna za sve sta se desava u toj firmi. Ne 'vlasnici' nego CEO. Bez obzira da li firma ima 5 ili 50.000 zaposlenih. Na primer Apple je dobar primer kako jedna osoba moze da pokrene sve i bez te osobe moze sve da propadne. Naravno mozda ces moci da nadjes i nekog drugog CEO-a koji ce moci da radi dobar posao ali generalno CEO je najvaznija karika u firmi i generalno najodgovornija "za globalno funkcionisanje uspehe ili neuspehe kompanije".
Naravno da postoje pojedinacne odgovornosti ali ako firmi generalno ide lose onda je na CEO-u da to ispravi.
Marissa Mayer je takodje dobar primer zenskog CEO-a. Bez nje nista sa njom sve.
Ja Dejane ne razumem te jamericke nazive i specifikacije, katologizacije . Sta bi bio taj u prevodu na bivsi srpski, komunisticki?
Recimo: generalni direktor,? U nemackoj je to Vorstandsvorsitzende, sef, predsednik prezidijuma koji cine valjda svi ovi drugi koji se
bave razvojem, finansijama, prodajom, nabavkom pa i sef za ljuCke resurse ( personalac) i jos nekakvi.
U prevodu onaj na koga kamenuju kad nesto krene po zlu ?
To je Bajatovic ako se ne varam?
Na nasem bilo bi "izvrsni direktor" dakle najvisa funkcija u firmi. Tj onaj ko ima najvisa ovlascenja u firmi. Nije povezano sa direktno time da li je vlasnik ili nije. Ne mora da bude vlasnik a moze da bude imenovan za izvrsnog direktora.
Pa mislim da je taj i vlasnik mozda u 1% slucajeva, ako je i toliko.
Radi se o kompnaijama , akcionarskim drustvima tako da je tu vecinski vlasnik onaj koji ima najvise akcije te foirme, a to nikada nije
( ili skoro nikada) ovaj " izvrsni direktor"
Vecinski vlasnici BMW-a je neka porodica za koju ziv covek nikada nije cuo, ja jesam jer stanuju blizu mene, a vecinski su vlasnici i
u drugim poznatim kompanijama. Osim toga imaju veze sa Trecim rajhom, mene svo tto zanima, pa zato to slucajno i znam,.