Gwydion:
Stvari se sagledavaju u svom okruzenju - vremenskom, kulturnom i prostornom.
U srpskim ustancima su ucestvovali neskolovani seljaci. I to je bilo vreme kad je opsti civilizacijski nivo bio nerazvijeniji. U oslobodilackim ratovima i partizani i cetnici su iamli vojnicki moral. Znam ljude koji su mi svedocili da su u partizanima prisustvovali streljanjima partizana zbog potkradanja seljaka. i znam ljude koji su mi svedocili o visokom moralu cetnika. To jesasvim druga prica. Ali na kraju 20 veka da Srbi sebi dozvole da postanu neljudi, to je vec nedopustivo.
Sto se tice 5. oktobra. tu je samo malo gorelo. Nije ubijen ni jedan policajac, niti ni jedan pripadnik izdajnickog rezima koji jeSrbiju zaveo u crno. Jel ti sad malo jasnije?
To shto si rekao u prvoj rechenici je sve shto je potrebno da te opameti u tvojoj tezi stida&srama od srpskog imena. Inache svaki istorijski dogadjaj se moze zlointepretirati na ohoho razlichitih nachina, i ja mogu najcrnje ocrniti i chetnike i partizane zbog VI Lichke i Foche, ali chemu to?
Poenta je u tome shto ti dajesh nekakve bolesne, besmislene, iskarikirane, jednostrane i generalizovane kritike srpstva na ovom forumu, i da, shto je najcrnje, mislish za sebe kako si pametan i koristan zbog toga, mislish kako time chinish neshto dobro, neshto plemenito, da to neshto ide na chast i pomoc svima nama (ako zaista to mislish). U stvari time shto cesh pljunuti po srpstvu ovog izmrcvarenog naroda, protiv koga je godinama vodjen jedan od najstrashnijih medijskih ratova, koji je itekako satanizovan u poslednjih 60 godina, koji je porazen i ponizen u ostvarivanju svog nacionalnog cilja, ti ga josh vishe ponizavash, josh vishe mu solish ranu (umesto da zaceljujesh), josh vishe mu idesh na shtetu. Poshto ne verujem da si bash toliko glup da ne mozesh to da uochish, logichno je da to radish iz nekakve zlobe, mrznje, slobodno mogu reci, iz antisrpstva.
Sve u svemu, konstrukcija
“Svaki poshten chovek treba da se stidi toga shto je Srbin” je krajnje, i nesumnjivo,
antisrpska, a ti se dokazao kao antisrbin vec odavno. A ako zelish da prichash o tome chime se Srbi mogu ponositi u zadnjih 60 godina, onda otvori temu dobre i shtetne stvari stare Yuge, pa cesh ih u dobrim naci. Loshe mishljenje o tebi se nije promenilo, i toliko od mene, vreme da se pali u zivot. Zashto mi se chini da ce sada uslediti uobichajeno vredjanje

Pozz.