JAVNI RADOVI

hardwork

Početnik
Poruka
4
Malo i tome da popricamo.
Licno sam ucestvovao na javni radovima u 'Zelenilu' 2008.godine. Bio sam prijavljen kao NK radnik,iako imam diplomu inzenjera informatike.
Posto je to islo preko Nacionalne agencije za zaposljavanje,nisam smeo da odbijem,inace bi bio kaznjen brisanjem iz njihove evidencije.
Imao sam duplo manju platu od stalnih radnika sa skolom,a radio sam vise od njih,jer su oni mogli da hvataju krivinu i da ne budu kaznjeni.
Sve u svemu,moje iskustvo nije bilo nimalo pozitivno.

kako to , morao, po kom zakonu jel si pitao, tebi treba posao zato si na birou, imas skolu, po zakonu mozes da radis i nize poslove ali plata i socijalno mora da bude u rangu strucne spreme da ne bi bilo zloupotrebe.....

Malo i tome da popricamo.
Licno sam ucestvovao na javni radovima u 'Zelenilu' 2008.godine. Bio sam prijavljen kao NK radnik,iako imam diplomu inzenjera informatike.
Posto je to islo preko Nacionalne agencije za zaposljavanje,nisam smeo da odbijem,inace bi bio kaznjen brisanjem iz njihove evidencije.
Imao sam duplo manju platu od stalnih radnika sa skolom,a radio sam vise od njih,jer su oni mogli da hvataju krivinu i da ne budu kaznjeni.
Sve u svemu,moje iskustvo nije bilo nimalo pozitivno.

Kosilice ,metle ..informatika...i td.Obavezno.
A plata je trebala da bude u rangu strucne spreme to stoji.

To nije kazna to je nagrada.
A ti nazovi javni radovi su jos jedna akcija izrabljivanja gradjana Srbije pod nebuloznim parolama tipa "posao za sve". Ili ono skoro kad je bila ona sprdnja sa pripravncima ili ti prevedeno na srpski jezik rad za dzabe za drzavu.

Back