javne cesme

potrebno je samo naglasiti da su u pitanju javne cesme izvorista a ne klasicne javne cesme koje vodu dobijaju iz vodovoda, to je ono sta me je zbunilo u startu jer nije bilo naglaseno..

Nisi u pravu, s vremena na vreme javljaju da je ta voda neispravna, ali se niko na to ne obazire, kao uostalom ni na druge javne česme.
Iako recimo stoji da voda neispravna, ljudi toče li toče :lol:
Isti je slučaj i ovde.
Ima nekoliko arteskih izvora u gradu i okolini. Samo je u dva voda bila ispravna za piće. U centru, na trgu, lepo piše da voda nije za piće ali se malo ko osvrće na to.

Kad god da sam ja cuo izvestaj (retko), Petkin izvor je bio dobar :aha2:

Bila sam u crkvi SV.Petke pre nekoliko dana. Ono što me šokiralo je što je crkvenjak (ili šta već) koji puni flašice sa vodom unutar crkve, ženi koja je prišla po vodu prvo rekao da mora da ubaci prilog a onda je jer je spremila da ubaci "samo" 70 dinara, poslao na česmu da napuni vodu. Biće da se flaše skupo naplaćuju.
Povod za ulazak u crkvu bio je to što sam tražila popa kom bi prijavila da se dve žene (jedna vadila sveće iz gorionika pred ulazom u crkvu a druga je negde pošla pa su se dovikivale) klibere i smeju na sav glas kao da se nalaze pred ulazom u diskoteku a ne crkvu ali kad sam videla i čula onog sa vodom, samo sam se okrenula i izašla

ovde kod mene u kaluđerici u krugu od 500 m ima 5 česmi (izvora) od kojih su na dve cevi zatvorene a za 3 ne znma stanje.
ne znam dal vi znate ali pre nekoliko meseci kad sam tražila pašinu česmu na konjarniku, žena koju sam pitala da mi objasni gde je me odvela da vidim i izvor iza njene zgrade.
radi se o zgradama na uglu ustaničke i bulevara.
pred ulazom curi voda sa izvora, kaže da su je pili odatle a onda je pre nekih 10ak godina u jeku neke kampanje, bila javna tv "promocija" izvora i grad obećao kako će da podigne i česmu tu.
došli, stavili samo cev i natpis voda nije za piće.
kraj priče, pare za česmu otišle nekome

IMG_20200222_151107.jpg

Back