javne cesme

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.341
U Beogradu voda ispravna za piće samo na dve česme

Od 30 javnih česmi u Beogradu voda za piće je ispravna samo na dve i to izvorima Svete Petke na Kalemegdanu i Rakovici, navdeno je na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje.

cesma-miljakovacka-greb.jpg
Voda se na javnim česmama redovno analizira, jednom ili dva puta mesečno zavisno od česme, precizirano je u informaciji na sajtu Zavoda.
Kako se navodi česme sa kojih je voda neispravna Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja donosi rešenje o zabrani korišćenja vode za piće.
Rešenje se upućuje lokanim samoupravama, koje postavljaju table sa obaveštenjem da voda nije za piće.
„Molimo građane da table sa ovim obaveštenjem ne skidaju, jer time ugrožavaju zdravlje svojih sugrađana“, apeluju iz Gradskog zavoda za javno zdravlje.

da li se ovo odnosi i na vodu koja se pije na vrlo prometnim i koriscenim mestima: kod beogradjanke, na pasicevom trgu, u parku kod lole i ova montazna postavljena u knez mihajlovoj ili se odnosi samo na izvorista?

da li se ovo odnosi i na vodu koja se pije na vrlo prometnim i koriscenim mestima: kod beogradjanke, na pasicevom trgu, u parku kod lole i ova montazna postavljena u knez mihajlovoj ili se odnosi samo na izvorista?

Samo na izvorišta !
Voda na česmama je prečišćena i redovno se kontroliše.
Preuzima se iz gradskog vodovoda !

tako sam i mislio ali rekoh da proverim :)

ona bi trebala da se preuzima iz vodovoda ali je kvaka sto su i jedno i drugo cesme..u tekstu nisu naglasili da su u pitanju izvorista.

super si nasla.

prakticno su dobre samo ove sa filterima.

- - - - - - - - - -

Pa, nisam ja tvoj portparol.
Javi sam.
Ko je započeo konverzaciju sa njima, ti ili ja ?
I, naš'o si u čijeg lektora se oslanjaš, domojega !

zasto ljudi kad im izbijes argumente pocnu da se nerviraju? :think:

rileks..ovo je samo forum :)

p.s.
i nije "sa" nego "o" ;) :kez:

super si nasla.

prakticno su dobre samo ove sa filterima.

- - - - - - - - - -

zasto ljudi kad im izbijes argumente pocnu da se nerviraju? :think:

rileks..ovo je samo forum :)

p.s.
i nije "sa" nego "o" ;) :kez:

Da, nije "sa", već "o"....
Što je brzo, najčešće je i kuso !

- - - - - - - - - -

Mada ce svi i dalje da piju:mrgreen::lol:Nekako mi gora ova iz cesme nego iz Kosutnjaka,a do sad crkla nisam,mada ima vremena:lol:

Pamtim vreme kada su ljudi iz Novog Beograda odlazili u Topčider
po vodu sa izvora !

Ja bi zabranila javne česme.
Ili da svaka ima ugrađen dozator.
Ljudi uopšte ne zatvaraju vodu na česmama. Prolazim skoro svakodnevno pored (najmanje) 3.
Montažne česme na slaviji, kod Ruskog cara i na zelenom vencu cure najmanje 22h dnevno, samo zato jer je "gradžanima" problem da istu kad se naloču vode i zatvore.
Mrzim i fontane.
VODA JE BLAGO! Voda je "potrošna roba"
Voda je ono oko čega će se voditi ratovi.

Neću zaboraviti scenu od pre 2-3- meseca.
Sedela sam na fontanici kod BEO IZLOGA i jela sladoled i upao mi u oko jedan deda koji je došao sa gomilom balona i flaša.
Gledam ja, deda puni flaše, pa iz flaša pretače u balon, ali fora je što voda na toj česmi jako curi i pod nezgodnm uglom pa da bi se napunila flaša od litar ipo "u đubre" ode barem još toliko.
Deda sipa vodu iz flaše u balon a naravno česmu nije zatvorio. Ja ga pitam jel i kući ostavlja česmu da curi a on će meni
-onu kući ja plaćam....
Pitala sam dedu jel zna da i tu vodu koju "baca" ovde plaća i on a između ostalih i ja pa još po petostrukoj ceni?
Deda me "bledo" pogledao i nastavio po svom.

Znači da nije za piće ni na ta 2 mesta, ali ne smeju da objave zbog SPC.

Valjda je takva godina, ima previše kiše i prljavštine.

Da! Ima u parkiću kod mostarske petlje parkić koji je ograđen i namenjen za šetanje pasa.
U njemu se takođe nalazi česma koja može da se ovtori da se napuni udubljenje koje predstavlja neku vrstu činije da kučići piju vodu.
Ta česma takođe curi svaki put kad prođem onuda (barem jednom nedeljno kad idem u železničku bolnicu da ostavim čepove za reciklažu. 17icom do gazele pa kroz park do Krcunove.) i uđem u park da je zatvorim .

Mada ce svi i dalje da piju:mrgreen::lol:Nekako mi gora ova iz cesme nego iz Kosutnjaka,a do sad crkla nisam,mada ima vremena:lol:
Za svega stotinak godina uverićeš se da nije trebalo da je piješ.:hahaha:

Ja bi zabranila javne česme.
Ili da svaka ima ugrađen dozator.
Ljudi uopšte ne zatvaraju vodu na česmama. Prolazim skoro svakodnevno pored (najmanje) 3.
Montažne česme na slaviji, kod Ruskog cara i na zelenom vencu cure najmanje 22h dnevno, samo zato jer je "gradžanima" problem da istu kad se naloču vode i zatvore.
Mrzim i fontane.
VODA JE BLAGO! Voda je "potrošna roba"
Voda je ono oko čega će se voditi ratovi.
Već su odavno smišljene česme (slavine) koje se zatvore čim skloniš prst sa njih. Gradsku vlast mrzi da ih nabavlja.

Back