JASENOVAC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sunchaser:
Лозница, Чачак, Краљево (све 1941). Устанак у Црној Гори, народни устанак у Херцеговини, бројна места по НДХ (у лето 1941, тада је то још увек заједничка војска под Дражином командом). Вишеград, Фоча, Горажде, читава источна Босна, лето 1941-почетак 1942 (ту су Немцима помагали и њихови савезници усташе; из Фоче је, пред напад, пред четнике послата једна српска жена из града, којој су усташе управо ИСПЕКЛЕ двомесечну бебу, и на ту бебу је била окачена порука да ће, у случају напада, тако проћи сваки Србин у Фочи - ово је добра прича и за дежурне "људскоправаше" који се грозе "злих Срба" у Источној Босни за време последњег рата, не знајући паклену историју сукоба из тог краја, које је било и почетком '90-их, а ово не говорим да бих оправдавао било ЧИЈИ злочин!! - на срећу, после те ужасне поруке, почео је четнички јуриш на Фочу која је убрзо ослобођена).

Не бих ово коментарисао...

Sunchaser:
Затим, бројне диверзије пруга по Србији, током читавог рата... Може о томе доста, а могу и податке да ти наводим, мада би потрајало. Не знам да ли знаш да је ПРВА акција фолксдојчерске ЅЅ Принц Еуген Дивизије била управо против четника (Расински одред) на Копаонику у пролеће 1942.

А 1943. ;)

Sunchaser:
Искрен да будем, о Сутјесци и Неретви је толико написано, и толико контроверзи раширено, да ту немам ни изблиза неки дефинисан суд. Било би добро читаву ту ствар испитати од почетка, и донети неко коначно научно тумачење тих битака.

Не да ми се сада тражити све из тог доба, али признај да би било неумесно тако масно слагати и рећи да су се у једној тако великој бици на страни Немаца борили Четници, ако нису...
Чак и комунисти не би могли толико да наместе историју :)

У сваком случају, одлична запажања. Стварно си се потрудио. Са тобом је за разлику од Еремите, право задовољство полемисати.
Поздрав

DraGo70:
Pa kad me proglasi komunistom i uz to još postavi "dokaze"... :)
Sorry, morao sam ;)
Drago, ti si racionalan. Banalizobanje i veličanje četničke nije ozbiljan argument. Nadam se da znaš odkud četničkim oficirima, pa i vojnicima brada. Ako ne mogu ti na brzinu objasniti. Naravno ovim ne mislim da te degradiram, jer te cenim više od većine na ovom forumu.

DraGo70:
Ово је већ за озбиљнију дискусију. Али онда би се могли вратити још мало уназад и закључити како би још боље било да није било демонстрација 27. марта 1941 и да смо били Хитлерови савезници...
Или би се могли вратити још уназад и рећи како би било још боље да Краљ Александар није био онако алав и да је прихватио Велику Србију (по плановима великих сила из 1915.) уместо што је створио Краљевину СХС.
Али то је већ оно: "Шта би било кад би било..."
.
Kao što smo stotinu puta ovde pomenuli niko nikoga ne može zajebati kao Srbin sam sebe.

DeteSunca:
Drago, ti si racionalan. Banalizobanje i veličanje četničke nije ozbiljan argument. Nadam se da znaš odkud četničkim oficirima, pa i vojnicima brada. Ako ne mogu ti na brzinu objasniti. Naravno ovim ne mislim da te degradiram, jer te cenim više od većine na ovom forumu.

Наравно да знам зашто се људи који бораве у шумама нису редовно бријали.
Ниси ваљда озбиљно помислио да сам стварно упоредио Четнике и Муџахедине... :)
То је био само мој одговор Еремити који тврди како је петокрака звезда симбол сатанизма. И то постављен на исти начин на који он "поставља доказе"...
Поз.

DraGo70:
Pa kad me proglasi komunistom i uz to još postavi "dokaze"... :)
Sorry, morao sam ;)

Ахахаха, драго ми је "црвени пријатељу" да си најзад био отворен и недвосмислен када су у питању четници, тако да надаље уопште не мораш да се претвараш...али и не мораш да улажеш напор да СЧП-у припишеш нешто чега нема...ахахаха........иначе за твоју информацију лобања и две кости ПРЕДСТАВЉА ПРВОГ ЧОВЕКА - АДАМА.......... :lol: :lol: :lol: а ваш пентаграм - ПА ЗНА СЕ... :razz:

DraGo70:
Наравно да знам зашто се људи који бораве у шумама нису редовно бријали.
Ниси ваљда озбиљно помислио да сам стварно упоредио Четнике и Муџахедине... :)
То је био само мој одговор Еремити који тврди како је петокрака звезда симбол сатанизма. И то постављен на исти начин на који он "поставља доказе"...
Поз.
Nije. Mada sam i ja to mislio. Srpski oficiri su bili gospoda, izlazili su iz oficirskih škola iz kojih su izlazili velikani I sv. rata. Chedo Kokardić ima trenutno na avataru sjajnu Dražinu sliku iz dana pre rata- obrijanog. Ako pogledaš Dražine slike iz rata primetićeš da mu je brada, iako bujna, uvek uredna, što pokazuje da je ipak držao do nje. Četnički oficiri su pustili brade u znak tuge za državom koju su izgubili. Mada zvuči veoma naivno, tako je.
Na kraju krajeva kad malo bolje razmisliš pribor za brijanje nije toliko breme, pa ni u šumi, veće je opterećenje brada po šumi i vrućini.
Preuveličavanje i ogromna brada koja se sad smatra za 'četničku' se gadi svakom potomku nekog četnika i porodicama koje drže do četničkog imidža i oficirskog poštenja. Ponosan sam što pripadam takvoj porodici koja kokardu drži u srcu, a ne na nekakvom avataru ili šajkači na nekakvim kičastim proslavama i pijankama.

eremita:
Ахахаха, драго ми је "црвени пријатељу" да си најзад био отворен и недвосмислен када су у питању четници, тако да надаље уопште не мораш да се претвараш...али и не мораш да улажеш напор да СЧП-у припишеш нешто чега нема...ахахаха........иначе за твоју информацију лобања и две кости ПРЕДСТАВЉА ПРВОГ ЧОВЕКА - АДАМА.......... :lol: :lol: :lol: а ваш пентаграм - ПА ЗНА СЕ... :razz:

Dobro je Mito, pokazao si ko si i šta si...
Nemoj samo da besniš.
P.S. Zašto kada ukucaš "pentagram" u Google-u izbaci samo Satanističke simbole, a nikada petokraku zvezdu crvenu kao što je bila komunistička ili žutu koja je simbol EU, ili belu kao simobol SAD?
Baš čudno... :razz:

B.A.L.:
Ti nikako ne mozes da budes neutralan,jer Cetnickom pokretu pises hvalospeve,a pljujes komunisticki(a pri tom ga ni u jednom momentu nisi pohvalio i rekao dobre strane).UTOPIJA NIJE NESTO STO JE NEOSTVARIVO, NEGO NESTO STO JOS NIJE OSTVARENO. ;-) I ne pada mi napamet da se ikada pozivam niti cu se pozivati na kapitalizam.Na socijalizam kao blazu varijanu...moguce.Tito jeste u jednom periodu rata saradjivao sa Amerikancima i Englezima...ali ti poredis njihovu saradnju i saradnju Nemaca i Cetnika. :lol: Ti izgleda ne pravis tu nikakvu razliku.Komunisti su pobili dosta Srba(tj. CETNIKA),neki su se razbezali po Americi ali to je to...Staljin je pobio na milione Rusa u cistkama i sad ces da se zabezeknes kad ti budem napisao da je to ODLICNO!Jer je tu gomila ljudi bila frakcionaska koja je rovarila u okviru partije, i dovedena sa strane da rusi poredak,sto Staljin nije dozvoljavao.Ako su hteli da se kandiduju i da dodju na celo partije...trebalo je da se u okviru partije glasa za njih ali NE! Ti ljudi su ubaceni sa strane da bez ikakvog reda zasednu u stolicu...Gomila Jevreja je u putem svog kapitala da rukovodi partijom.a dokaz da se Rusi ni dan danas ne odricu staljina je jacina KOMUNISTICKE PARTIJE RUSIJE.A ti sam oproveri koliki je broj biraca. ;-)

Ето, није потребно да ја решавам дилему да ли су комунисти сатанисти или атеисти, или психопате, или секташи, или психијатријски случајеви - сам си се изјаснио

eremita:
Ахахаха, драго ми је "црвени пријатељу" да си најзад био отворен и недвосмислен када су у питању четници...

Mito bekrijo, nisi mi odgovorio (ako sam ja "crveni") šta si ti...
1. Gusar
2. Pirat
3. Pripadnik tajne organizacije "Lobanja i kosti"
4. Hevimetalac i ljubitelj grupe Motorhead
5. Satanista...
:lol:

DraGo70:
Mito bekrijo, nisi mi odgovorio (ako sam ja "crveni") šta si ti...
1. Gusar
2. Pirat
3. Pripadnik tajne organizacije "Lobanja i kosti"
4. Hevimetalac i ljubitelj grupe Motorhead
5. Satanista...
:lol:

Ја сам обичан мали човек који схвата, разуме и припада Српском четничком покрету у сваком погледу - иако сам рођен далеко после 2.св.рата... А ти ???

За разлику од тебе ја сам РЕАЛАН.
Не приписујем другима етикете, нисам изманипулисан, немам идоле, не вређам, не нападам...
Је ли довољно да ме схватиш?

eremita:
Ето, није потребно да ја решавам дилему да ли су комунисти сатанисти или атеисти, или психопате, или секташи, или психијатријски случајеви - сам си се изјаснио
Nista od ovoga...ko je psihijatrijski slucaj nabolje pokazuju vase kame i umace vadjenja unutrasnjih organa.I sta ja bih sad trebalo takve ljude da zalim???U KINI SE TO ODVEDE NA STADION I METAK U POTILJAK! vI STE SRAMOTA ZA LJUDSKU VRSTU.I VI I USTASE :wink:

DeteSunca:
Zaista svaki komentar na ovaj tekst je suvišan. Sam si napisao koliko politički nezdravo (a i nezrelo) razmišljaš i kako ti poznavanje istorije i njeno tumačenje nije jača strana
Da a zdravo je klati ljude...ocete da izjednacite Cetnike i Partizane a to se kod ljudi ne prima pa pomalo besnite.NEMOJTE DA BRANITE KOSOVO JER CETNICKI POKRET NA KOSOVU MEDJU SRBIMA NIKADA NIJE BIO PRIHVACEN.A STO SE TICE PARTIZANA ONI NISU KORISTILI NOZ NEGO METAK. :wink:I sad razmisli ko zdravo razmislja kasapin sa nozem ili branilac sa puskom. :wink:

B.A.L.:
Nista od ovoga...ko je psihijatrijski slucaj nabolje pokazuju vase kame i umace vadjenja unutrasnjih organa.I sta ja bih sad trebalo takve ljude da zalim???U KINI SE TO ODVEDE NA STADION I METAK U POTILJAK! vI STE SRAMOTA ZA LJUDSKU VRSTU.I VI I USTASE :wink:
Preseli se u Kinu i gledaj desetine pogubljenja dnevno ako ti je to oličenje morala. Komentariši sa Kinezima kako su u Srbiji zli četnici klali stoku kad su bili gladni i ljude kad im je bilo dosadno, a kako to u Kini oni divno rade, metak u potiljak, prosto dražesno.

eremita:
Auuuuu eremita ,znaci ubistva radi vere ako to simbolizuje lobanja.Humana ta neka vera:) Nemoj da besnis zbog Vladike Nikolaja...ipak je on voleo Hitlera...i njegovi dirljivi govori TO JE VASA REALNOST. 8)

B.A.L.:
Da a zdravo je klati ljude...ocete da izjednacite Cetnike i Partizane a to se kod ljudi ne prima pa pomalo besnite.NEMOJTE DA BRANITE KOSOVO JER CETNICKI POKRET NA KOSOVU MEDJU SRBIMA NIKADA NIJE BIO PRIHVACEN.A STO SE TICE PARTIZANA ONI NISU KORISTILI NOZ NEGO METAK. :wink:I sad razmisli ko zdravo razmislja kasapin sa nozem ili branilac sa puskom. :wink:

Ето сада ме уводиш у одговор који би вријеђао Партизане, али ћу само да споменем да знам из прве руке партизанске злочине и њихова мучења која нису различита у односу на четничка. Ипак не треба генерализовати нити један покрет по питању злочина јер у питању био грађански рат и сукоб идеологија што је и произвело сва страдања.

B.A.L.:
Ne vredi, ili provociraš, ili si mutav pa ne kontaš (u šta sumnjam), ili si zaista i za mene premlad da bi čovek sa tobom mogao da priča ozbiljno.

DeteSunca:
Ne vredi, ili provociraš, ili si mutav pa ne kontaš (u šta sumnjam), ili si zaista i za mene premlad da bi čovek sa tobom mogao da priča ozbiljno.

Ја сам покушао да му неке ствари објасним али очигледно се ради о младом човјеку који је остао на уџбеницима историје из доба комунизма, тако да није способан да спозна чињенице и извлачи правилне закључке.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back