JARBOLI SA ZASTAVAMA SRBIJE...PONOS NACIJE !

CUDNIH LJUDI IMA U OVOJ NASOJ SRBIJI. PODIGLA SE CITAVA BUKA,OKO ODLUKE,DA SE POSTAVE

JARBOLI,SA ZASTAVOM REPUBLIKE SRBIJE.ONO,STO JE U SVEMU OVOM CUDNO,NIJE ODLUKA O

POSTAVLJANJU,VEC PITANJE,ZASTO TA ODLUKA,NIJE DONETA MNOGO RANIJE.ISTICANJE DRZAVNE

ZASTAVE,JACA OSECAJ PRIPADNOSTI DRZAVI,JACA OSECAJ IDENTITETA SVAKOG POJEDINCA.

TO DA STE DEO,JEDNE STARE EVROPSKE MOCNE ZEMLJE,ZEMLJE,CIJA MOC SEZE,JOS IZ RANOG

SREDNJEG VEKA,ISPUNJAVA SVAKOGA OD NAS,PONOSOM,KOJI KAO NEKA PRIJATNA JEZA,STRUJI

NASIM VENAMA.TI VISOKI JARBOLI,TO SU NASA STREMLJENJA U SAMO NEBO,DA DOKAZEMO

SVIMA,KO SMO.!!!:klap:

....nikako ne mogu da zamislim tu pamet , njenu racionalnost i mudrost koja kod opljačkanog , poniženog , obespravljenog i rasčovečenog stanovnika bilo koje države , pa i ove naše , neguje tu patriotsku ljubav koja u njemu razvija i " JACA OSECAJ PRIPADNOSTI DRZAVI, JACA OSECAJ IDENTITETA " ....pa kad je ne razumem , zasigurno ne mogu da je i poštujem......zar su oni zaista toliki idioti , budaletine sluđene - mazohistički , pa da kroz sopstveno propadanje i bedovanje, duhovno pa i svako drugo , egzistencijalno , vide kao kakvo god "STREMLJENJE U SAMO NEBO"......idiotski smašna stvar , koja izluđuje do imbicilnosti !

.....mogu da razumem , pa i da poštujem , ljubav ovih naših veliko patriotskih sinova , na vlasti i u opoziciji - naravno sa svom ratno profiterskom buržoazijom....njima je ova država obilato , nebeski izdašno - davala i daje......i oni nju stvarno vole , do neba - jer za njihovo dobro i boljitak ubila je ljudskost , poštenje i čast , dostojanstvo , pravdu i pravičnost !

Dragi moj uvazeni Kolega Loncar.. Vise je nego jasno,da su tebi nejasni reperi,koji bi ti ukazivali na to,ssta je ljubav prema svojoj zemlji.Sta je ta
rec PATRIOTIZAM zapravo.Kod tebe,sve je to u magli, u nekoj zamucenoj projekciji,koja je na zalost,potpuno pogresna.Ljubav prema Otadzbini.,
nema apsolutno,nikakve veze,sa likovima iz politickog zivota,koji su trenutno na "vlasti". Dragi moj Loncar.Svaka "vlast",ima pocetak i kraj.
Svaka "vlast",bilo ko da je vrsi,to je "prolazna" pojava.Ljubav prema svojoj Otadzbini,dragi prijatelju,NEMA ni pocetka,ni kraja.Ljubav prema
Domovini je VECNA,jedinstvena,i neponovljiva.!!! Ako dragi moj,ne znas,nisi siguran,koliko si spreman da se zrtvujes (svesno), za svoju Domovinu,
testiraj,sam sebe.Kako,upitaces se verovatno ti? Pa vrlo jednostavno.Postavi sebi,jedno hipoteticko pitanje??? Da li sam ja spreman,da u slucaju
potrebe,dam svesno svoj zivot,svojoj Otadzbini.? Ako je Tvoj odgovor DA ! Ti si rodoljub,ti volis svoju Zemlju.Ako je Tvoj odgovor NE ! Ti nisi
rodoljub.Ti nisi dostojan,da nosis Zastavu svoje zemlje.Ti nisi dostojan,da je zastupas,ni na jednom forumu.Pa...ni na ovom,Krstarica...

Poslednja izmena:
....ti Lorde zvučiš kao ove karađođrvićsko komunjarske patriote ( između njih su rvati , prekodrinci , tromeđaši , slavonci , kraišnici , vojvođanski rodoljupci , crnogorci - četnici , ljotići , nedići i ostali rodoljubivi ajduci ) , koje su polagale zakletve u u deset država i svut se zavetovali i zklanjali u život sopstveni , a nadživeli ih , bogati i prebogati - a dan dani međusobno dele priznanja i sudske presude da su neosuđivani , časni patriotski rodoljubivi sinovi majčice srbijice......
....ja zaista mislim da oni vole ovu državu , kao i one države pre nje......pa uvek im je takvima kakvi su bilo dobro u njima - predobro....
....ti kao i oni , ne vidiš da umirući radnik koji u toj državi dobija otkaz , nema šta da voli ; kao ni oni gladni , opljačkani i poniženi , kojima je oteta poslednja nada i pravo na dostojanstven život od svog rada - koji su poslednju košulju skinuli sa leđa da plate kartu bez povratka......

......vi malobrojni , kojima je ova država izgradila rajsku terasu , pa na njoj uživate bez stida , srama i bilo kakvog poštenog i časnog rada - sa koje gledate kako u paklenim mukama živi svo ostalo stanovništvo ove drževe , vi treba i da volite tu i takvu državu i sve njene simvole - zastave koje su vam donele rajski život........za vas je takav patriotizam......

....a ako se patriotizam meri datim životom , sirotinja je onda izdajnički soj jer nema život....živi a da i nema ljudski život , pa onda i nema šta da dariva vredno državi u kojoj robuje i beduje....sirotinja nema život , ona zombira , poštovani Lorde , rodoljupče , pa je po tvojim merilima rajske terase i nepatriotski soj !

koraks.jpg

Kod nas u Srbiji,ne postoji u dovoljnoj meri,svest o nacionalnoj pripadnosti.Pogledajte te Amerikance ! Svaki Americki graadjanin,bio Advokat Profesor
Pekar.Mesar ili,jednostavno,cistac ulica.Sta vidite prvo,na njegovoj odeci? Pa vidite znacku.u reveru,koja pretstavlja Americku Zastavu.To je razvijena
svest,o nacionalnoj pripadnosti.Da li Ti Loncar,ili neko drugi,nosite znacku Srpske Zastave.Ne.Siguran sam Ne.!Vi samo gundjate,da vam nista
nije dovoljni dobro.!Setite se reci,neumrlog Zorana Djindjica: "Kada god trazis nesto od Drzave,zapitaj se,sta sam JA za Drzavu uradio". Da Lincar,
mnogo lepo znas da kritikujes.A sta si ti,doprineo ovoj nasoj zajednickoj Drzavi.To bih jako voleo da zanam.!

.....ma šta ti znaš o đinđićevizmu....te patriote ni rođenoj deci cuclu ne kupuju od svojih zarađenih para - vazda su na budžetu , ceo jedan vek.....Zoranova demokratija bila je i ostala - kad mi dođemo na vlast podvućićemo crtu na zatečeno stanje , a takvoj demokratiji tercirala je koštunjava demokratija sa velikom idejom da se legalizuje zatečeno......još i danas ti procesi traju : ozakonjivanje ratno profiterske politike i pljačke tuđe imovine........
....i šta tu ima za jarbol.....svaki bi kontejnerski stanovnik , većinski , rado bio američki čistač ulica i ljubio njihovu zastavu od sto jedan u nazad.....znaš li ti nesrećniče kolike su plate njujorških čistača ulice......mnogi ovdašnji nesrećnik čistio bi ulice , fabričke hale i sl. sa uživanjem u bilo kojoj zapadnoj državi - no , ćorak......nisu reciklirani šešeljisti ono što su bili komunisti šezdesetih , pa da nas taj ogavni zapad oberučke prima i zapošljava iz prve......sad smo na crnoj listi......imamo zavrat ratno kriminalno koferče iz balkanskih patriotskih ratovanja.....

....poodavno u redovima , na kasama , po mega zapadnim tržnim centrima , kad vikneš : srbin - svi se razbeže i kasa ostane prazna ; pa tako bespomuke platiš robu preko reda !

Back